Внимавайте! Измамници!

• 121 802
  • 1 080
  •   2
Отговори
# 375
Да не описвам как набутваха на възрастни хора Интернет и телевизия. Баща ми луд го направиха, та с една приятелка журналист спретнахме луд скандал в централата на А1. Баща ми беше роден 1927 г., ползваше Нокия с бутончета, като видяха какво са сътворили, ония позеленяха. Гнусна ситуация.
В офисите има по някое свястно младо същество да обясни човешки и да свърши работа, но повечето са нагли и мързеливи.
Някоя от вас да е получавала мейл от e-factura.bg? Много съмнителни ми се сториха, дори не отворих, изтрих директно.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 13:30 от BillieCross

# 376

Само едно цъкване е стигало да проверите.
По-кратко от задаването на въпроса

# 377
  • here and now
 e-factura.bg или e-faktura.bg
От втория получавам. Първия не видях дали съществува изобщо.

# 378
Е,  при изтекъл промоционален период кое му е странното че след него вече не е промоционална цената? Пише го и в договора който е подписан в началото. Това че някой решава да игнорира факта че е изтекла промоцията, няма да я продължи...

# 379
Ох,и при нас Булсатком предадоха абонатите на Виваком. И дойдоха от Булсатком да донесат нова чиния или да настроят старата, дадоха нови приемници и дистанционни, и се оказа, че  половината програми изчезнаха, няма ги, каналите кодиран, не влизат в плана. На мен лично ми е почти все едно, то аз гледам основно бТВ, нова, БНТ и производните им, които си ги имаше, но детските канали изчезнаха и дядото се оказа без канали за животни, извънземни и фолк, каквито основно гледа. Накарали го да подпише нов договор с Виваком, въпреки че старият с Булсатком още беше в сила и промоционален, и затова ги няма каналите. Новият договор с Виваком промоционален. Ама понеже искал да му включат канали за извънземни и животни, му сменили плана и промоцията била прекратена. И сега плаща двойно на това, което плащаше на Булсатком.

# 380
Същото се опитаха и при моите старци. Но им се явих аз на гишето и продължиха да гледат същите пакети, на същите цени, при същите условия, без нови договори.

# 381
Благодаря за информацията. Преди да пиша, проверих. И какво като са окей, нали сте наясно как измамниците клонират сайтове. Плюс това не ползвам въпросната фактура или е-фактура, все тая, а в мейла пишеше, че имам една фактура. Нормално е да се усъмня и да попитам тук.

# 382
Аз също не ги зная тези фактури....

# 383
Разцъкайте каналите  да видите дали  ги има на HD версия или обикновена.
На наши близки ги нямаше каналите и се появиха.
За момента си важат условията на Булсатком, при които се получава определен пакет.
Договор от виваком, А1... могат да искат само, ако абоната иска включване на канали, които не са му в пакета, а желае да ползва.

Гадни са, че се целят във възрастните хора и им прилагат шашми, използвайки момента с продажбата на Булсатком

Последните години даже Булсатком доколко знам за дългогодишни абонати не са прилагали изрично договор, а според заявено - плащане на канали месец за месец. Това също сега е вратичка за заблуда - дай, да подписваш договор.
Няма нужда, като не искаш си плащаш завареното от пакет канали

# 384
Същото се опитаха и при моите старци. Но им се явих аз на гишето и продължиха да гледат същите пакети, на същите цени, при същите условия, без нови договори.
Трябва винаги да натиснеш на твоето искане, иначе си прецакан и ставаш лош.
DCCorporation се опитват да не пращат екип или поне не същия ден, канят те да ходиш ти в офис, който е незнайно къде и далече и има и такса за посещението.
Виваком са още по зле като обслужване. Една леля в Изипей плати с моите пари сметката на друг номер. Просто обърка номерата. Отидох до офис на Виваком на 2 км. разстояние ( много е далече ) и отговора на служителя беше
- Защо плащате сметката си в Изипей, а не в офис на Виваком. Нищо не мога да направя в този случай
Предложих му вариант без да ми ги връща в кеш, а да прехвърли плащането към моя номер. Каза че не може. Аз се почудих какво да правя, но насила няма как да го накарам да ми върне парите и си тръгнах.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 05:14 от dsfds

# 385
Лелята не е ли могла да сторнира, като е допуснала грешка?

# 386
Каза ми че не може да сторнира и да ми даде парите обратно. Единствената опция е да накараш служителя в Изипей да пусне писмена молба към кол център на Виваком. Ако се съгласи да пусне такава ( не знам дали е длъжна да го направи ) след преразглеждане на молбата, шефовете във Виваком ще решат какво ще се случи с парите- дали ще ги прехвърлят на твоята сметка ( тел. номер ) или не. Пари в кеш никой не ти връща, щом ги дадеш веднъж. Ситуацията е на късмет. Може и да прехвърлят плащането от другия номер към твоя, но може и да пиеш студена вода. Няма 100% гаранция.
Доста неприятна ситуация, даже мислих освен телефона да си прехвърля интернета и тв към Виваком, но след това изпълнение в офиса им- Вземи си парите, там където си ги дал, се отказах безвъзвратно.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 05:22 от dsfds

# 387
Каза ми че не може да сторнира и да ми даде парите обратно. Единствената опция е да накараш служителя в Изипей да пусне писмена молба към кол център на Виваком. Ако се съгласи да пусне такава ( не знам дали е длъжна да го направи ) след преразглеждане на молбата, шефовете във Виваком ще решат какво ще се случи с парите- дали ще ги прехвърлят на твоята сметка ( тел. номер ) или не. Пари в кеш никой не ти връща, щом ги дадеш веднъж. Ситуацията е на късмет. Може и да прехвърлят плащането от другия номер към твоя, но може и да пиеш студена вода. Няма 100% гаранция.
Доста неприятна ситуация, даже мислих освен телефона да си прехвърля интернета и тв към Виваком, но след това изпълнение в офиса им- Вземи си парите, там където си ги дал, се отказах безвъзвратно.

Подай жалба в Easypay. Отделните офиси ги държат различни хора, партньори се водят, но носят отговорност пред компанията.
https://www.easypay.bg/site/?p=contact-us

Изобщо не се оставяй. Опиши кой е офисът, служителят и всичко, което се е случило.

# 388

Само не разбрах под търговец кой визират - офиса на изипей или виваком в сручая...

С виваком само писмена комуникация...съветвам. През приложението например. Не в офис..в офис се ходи сомо да подпишеш евентуално.

# 389
А не може ли да ви кажат номера ,на който сте платили сметката ,за да звъннете и ако човека е разбран-да ви ги върне .. нз. Аз бих ги върнала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт