Внимавайте! Измамници!

• 121 159
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 1 050
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сигурно някой не си е взел поръчката и е платил две доставки. Във фейсбук има групи на търговци, които качват като некоректни клиенти, които не са си взели поръчките.
Това е масово, и не е кой знае каква изненада.
Клиента не иска да плаща авансово, и търговеца "гори" понякога. Отношенията и сутуациите са много мътни.
Ако купуваш от физическо лице, и си измамен, държавата ти казва "това са частно правни отношения, оправяйте се"

Клиентът има право да откаже онлайн поръчка, кое му е некоректното? Тези "търговци" би следвало да си калкулират и тези разходи в цените..
Е като пратката е с наложен платеж, клиента не отиде да си я вземе, какво ще плати? Транспортните разходи си остават за сметка на търговеца.

# 1 051
По закон, да , клиент има право да се откаже от договора сключен от разстояние, като в този случай заплаща куриерската услуга по връщането. Това е в случай когато ФЛ купува от търговец.

Когато две ФЛ си продават-купуват, е различно. Въпреки че според условията на куриерите и посоченото в товарителнацата, двете доставки се плащат от отказалия се. На практика друго се получава - те просто не отиват и набутват изпращача.

# 1 052
Както всяка работа и онлайн търговията си има риск, ама в тия групи  се обиждат, кълнат бетер цигани, голям сеир са.

# 1 053
  • София
Както всяка работа и онлайн търговията си има риск, ама в тия групи  се обиждат, кълнат бетер цигани, голям сеир са.
Реално голяма част СА цигани. Тъмнозелени купувачи, завлекли продавача с доставка до адрес (и обратно) - бол.

# 1 054
Работещите с пари в брой трябва да са много внимателни, особено в началото на прехода, когато банкнотите са кажи-речи непознати и нови. Още преди месец служебно ни биха телеграма, че се очакват опити да се пласират ментаци и от двата вида. Пратиха и машина за проверка /евро и лева/ и депеша, че който вземе ментак при наличие на машина си е за негова сметка.

# 1 055
  • София
Тези дни имах имейл от НЗОК. Искали да ми връщат пари. Joy Много хубаво бяха издокарали логото. И подателят беше умно направен. Joy

# 1 056
ами отиди да си вземеш парите

# 1 057
  • София
ами отиди да си вземеш парите
Не става така. 😃 Трябва да си дам номера на картата, за да ми ги върнат. Joy

# 1 058
Ахахха, сигурно и до кога е валидна и кодът с трите цифри.

# 1 059
НЗОК има телефони за контакт, попитайте ги

# 1 060
Какво да ги пита, то е ясно, че е измама.

# 1 061
Четох, че на хора със сметки в обб им липсвали средства сред превалутирането. Не ме учудва, големи са некадърници.

# 1 062
Попаднах на измама във ФБ. Уж Технополис навършвали 60 години (???) и затова подарявали на хора на 60 години по една кафемашина. И линк към някаква страница, различна от страницата на Технополис. Естествено, отдолу купища коментари на доволни хора, които благодарят за кафемашините. Но тук-там бяха изтървали няколко поста, в които питаха колко време след като изпратят парите, ще си получат подаръка. Явно им искат пари за куриер или де да знам за какво.
Предупредете близките си да не се подлъгват. То, ако наистина са 60-годишни, най-малкото трябва да им светне кога се появи Технополис и дали го е имало по времето, когато са родени, ама... И акъл се иска.

ПП Докладвах измамата, но не вярвам да има особен ефект.

# 1 063
Четох, че на хора със сметки в обб им липсвали средства сред превалутирането. Не ме учудва, големи са некадърници.
Няма такова нещо, всичко е точно с ОББ. От 25 години съм им клиент, нямам проблеми.

# 1 064
Сега проверих, точно си е, даже 1 цент са закръглили в моя полза. Иначе са си взели такса за сметка на 31/12. Да не би това да ви е разминаването?

Общи условия

Активация на акаунт