Обсъждане на имотни обяви - 33

• 46 010
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да задам и аз един въпрос Simple Smile
 Скоро ще пусна в продажба тристаен апартамент, но много се чудя как да подходя при определянето на цената, предвид това, че е напълно обзаведен.
 1. Да предложа 10 хил Евро отгоре, за да го купят в състоянието, което е при оглед.
2. Да намаля цената с 10 хиляди, но при условие, че задържа част от мебелите (кухнята, фурната, холната секция и обзавеждането в кабинет са от масив и не подлежат на местене)
3. Да определя цена за полуобзаведен и да направя отделен ценоразпис при интерес.
4. Друго?
Ако са прилични мебели, не някакви стари вехтории, дай тотал цена и им остави всичко, къде ще местиш секции и мебели, за организация и т.н. това е ужас...
Да продаваш мебел по мебел или да местиш, пък хамали, пък транспорт, пък време,  пък къде ще ги носиш? трябват ли ти?
Но недей да надуваш цената само заради мебелите, нещо все пак справедливо, там имай предвид че са ползвани мебели и това е.. Единични неща можеш да вземеш от сантимент, или ако ти харесват и са нови, диван или хладиклник , нo единични неща. От моя гледна точка всяко мъкнене е ужас...
Който купи ще си се оправя както реши

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 16:26 от Cabo San Lucas 40

# 166
И аз мисля, че слагаш тотал цена на жилището барабар с мебелите. Ако ти се появи купувач, който иска без мебели (повечето ще са такива), преговаряте за смъкване на цената БЕЗ мебелите. Не е нужно да убеждаваш заинтересованите купувачи (не само екскурзиантите) колко са качествени мебелите - всеки си има собствена идея за интериорен дизайн и стил и това, че не харесват твоите мебели не трябва да те обижда, просто въпрос на вкус.

Аз, например, не харесвам чамови мебели тип "велинградски" - да, масив са, да, по-стабилни са от ПДЧ-тата, но просто не ми харесват и не бих искала да ги имам в моето жилище. Ако нямам пари за нови мебели, тогава може би бих се замислила. Така че и такъв тип купувач може да се появи - да не му харесват, но пък да няма пари за цялостно обзавеждане след голямата пара, която ще извади за апартамента.

Късмет с продажбата, просто не приемай емоционално коментарите на купувачите, това е бизнес сделка, нищо повече.

# 167
Не се вкарвайте във филми, без мебели, с част от мебелите и т.н. Аз бих дала цена така както е, ако на някой купувач му хареса и се окаже неговото, надали наличието на мебели ще е проблем, вече зависи от цената доколко е пазарна. Аз като купувах си доплатих, но много малко, за да останат мебелите /цената беше без мебелите/, но съм от малкото, на които не им се занимава веднага с ремонти:), повечето веднага искат да изриват.

# 168
Благодаря на всички, които споделиха своята гледна точка Simple Smile
 Жилището, за който ме попит, е в Зона Б5. Реално за мен би било по удобно да не взимам нищо, защото все още нямам концепция за новото място. Имам в главата разни идеи,  но още не са изчистени.
 Иначе всичко е въпрос на вкус, просто жилището има едно такова цялостно усещане за уют, който се създава от мебелите, които са в добро състояние. Не са чам- и аз не съм им най-големият фен.
 Основната ми цел е да продам за 5-6 месеца без да ми се наложи да сваля драстично от цената. Щом го пусна в продажба, ще го освободя, за да е в търговски вид по всяко време.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 17:34 от lola92

# 169
Aз пък бих купила обзаведено жилище, ако е с цел инвестиция, даже предпочитам.
Вместо да се занимавам да обзавеждам.

Ако е за лично ползване, най добре  на ШиЗ.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 04:51 от So Lucky*

# 170
Ох, извинявам се за офтопика, ама спрете с тази"замаска", на всяка втора страница я чета...

# 171
Струва ми се обаче, че малко хора биха взели тристаен за инвестиционен имот. Sad

# 172
Ох, извинявам се за офтопика, ама спрете с тази"замаска", на всяка втора страница я чета...
Замазка Joy

# 173
Струва ми се обаче, че малко хора биха взели тристаен за инвестиционен имот. Sad

Аз съм от тези с два 3 ст. инвестиционни имота и съжалявам ,че не взех единия с една стая повече. Много доволна съм от това. Всичко зависи от това къде се намират апартаментите и какви наематели ще се търсят. При мен винаги са били или дипломати или чужденци, шефове на чужди фирми. Често са ги наемали сами ,но искат повече спални когато им идват семействатта или гости да има къде да спят.

# 174
Здравейте, какво мислите за тази обява и по-точно много ли е зле района (Люлин 5)? Има ли много от малцинствата? Как е в сравнение с другите микрорайони на Люлин? Търсим мъничко ЕПК за неголяма сума (до 80-85 хиляди евро) и общо взето все в Люлин излизат, пък не го познавам изобщо. Това ще бъде един вид "резервен" имот за даване под наем или да настаним един член от семейството евентуално някой ден. Ще съм благодарна за всякакви мнения. Как в е в сравнение с Люлин 7 или Люлин 6 от другите две обяви?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170127224105897&sl … a1ndvn&f1=1&fe7=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a169693024872910&sl … a1ndvn&f1=1&fe7=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170181400421173&sl … a1neq9&f1=1&fe7=1
Изгледа от Люлин 5 е много хубав. Не знаех, че толкова евтини апартаменти има в София. Огледайте всички.

# 175
  • София
Изгледът може да е хубав, но съседите са също определящи. Люлин 5 си е баш махалата.

# 176
Като локация, Люлин-7 е най-добре. С едно голямо НО - част от тези ЕПК-та в Люлин-7 не са особено поддържани, заради неглижиране от живущите, с проблемни живущи (не от малцинствата). Трябва да се отиде и да се види на място как изглежда конкретният вход. Няма балкон боксониерата. Ет.2 - трябва да се види какво има на партер - ако е заведение, кафене, някакъв мини-маркет с постоянни кибици на по повече от 1 една бира целодневно, шумни фризери и климатици на етажа отдолу. За тотален ремонт е - поне 20-ина хил. лв. ще отидат да се изрине и направи бюджетно. То и в цената е отразено.
Люлин-5 - не и от мен. Люлин-6 - също. 5 и 6 не са комуникативни откъм транспорт и близки магазини. Познат отдава в Люлин-6 от доста години панелен 3-стаен, не е особено доходоносно, но неговата ситуация е друга - живее в чужбина. Имаше и проблемни наематели.

Благодаря много за отговора! Това за неподържаните ЕПК и на мен ми е правило впечатление. За съжаление го има навсякъде, и в скъпите квартали. Аз преди 2 години ходих на оглед в едно ЕПК в нашия квартал Гео Милев и останах потресена колко запуснат е входа. Но пък сега го санираха изцяло този блок и стана чуден. Та нещата се променят, но липсата на комуникации в Люлин 5 и 6 са си проблем

# 177
Здравейте, какво мислите за тази обява и по-точно много ли е зле района (Люлин 5)? Има ли много от малцинствата? Как е в сравнение с другите микрорайони на Люлин? Търсим мъничко ЕПК за неголяма сума (до 80-85 хиляди евро) и общо взето все в Люлин излизат, пък не го познавам изобщо. Това ще бъде един вид "резервен" имот за даване под наем или да настаним един член от семейството евентуално някой ден. Ще съм благодарна за всякакви мнения. Как в е в сравнение с Люлин 7 или Люлин 6 от другите две обяви?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170127224105897&sl … a1ndvn&f1=1&fe7=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a169693024872910&sl … a1ndvn&f1=1&fe7=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170181400421173&sl … a1neq9&f1=1&fe7=1

Благодаря много на всички за мненията. Явно го задраскваме Люлин 5, че и Люлин 6. Това с махалата най-много ме тревожи. За съжаление, всичко което е в горе-долу приличен ценови диапазон е Красна Поляна, Люлин, но кофтите микрорайони, Захарна Фабрика. Ще дебнем да пуснат нещо друго в по-прилични квартали. Лошото е, че сме в чужбина и ни е трудно да отреагираме.

# 178
За каква махала става въпрос в Люлин 5?!?!?
Това не е така. Лошото на района е липсата му на комуникация и транспортът най-вече.
Мой роднина там живее. Аз роми не съм видяла, а едно време честичко ходех.

# 179
  • София
Ама как на едро ги праскате - имало махала, нямало магазини и транспорт Smiling Imp Този в 5-ти е буквално срещу Лидл, от другата страна му е Била. Трамвайната спирка е на 1 минута разстояние, с него е на 6-7 минути от метрото. Двата блока с преобладаващо ц.... население са от другата страна на микрорайона, освен някой преминаващ, ц.... няма. Гледката е супер.
Този в 6-ти е по-проблемен откъм транспорт и магазини - навътре е в микрорайона и трябва ходене до тях. Иначе не е лошо мястото там.
Като локация най-добър е този в 7-ми - метро, трамвай, тролей, магазини са на една ръка, но ще трябва ремонт. А и блоковете там са огромни, хубаво е да се види входа.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 09:01 от yovanka

Общи условия

Активация на акаунт