Обсъждане на имотни обяви - 33

• 46 017
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Имам едно питане. Харесахме един ваканционен апартамент на морето, който не е скъп. Искат ми 2000 евро стоп капаро в офиса на брокерската агенция на ръка, като се оформя договор за него. Не иска по банков път, защото продавачка от Полша не иска. Януари тя ще идва в България и ще се изповяда при нотариус. Документите на апартамента след стоп капарото, вероятно ще наемем и адвокат. Комисионната на брокерската агенция по банков път, обаче за стоп капарото не се съгласява и иска на ръка. Или да съм ги превеждала на собственичката в Полша.
Може ли да ми обясните каква може да е причината, аз ще продължа да настоявам, дори мога да се откаже от този апартамент заради това и да избера някой със собственик българин.
Не се хваща на тия номера, ако и е за продаване на полякинята,  ще дойде.  Не съм сигурна, че полякинята знае какво е стоп-капаро, това нещо стана популярно в БГ, и хората се хващат на тия игрички на брокерите. На мен ми е съмнително, че полякинята го иска, по-скоро брокерите взимат първата вноска комисионна. Преводи в Полша ще направиш без проблем, разбира се ако съм полякиня-продавач, ще си отворя сметка в банката на купувача, за да получа парите веднага, а не да чакам да ми додат в полската банка.  Като иска да взима стоп капаро, да идва да си го подписва.  Ще ти загубят времето с тази полякиня, провери си жилището в Агенцията по вписванията и ще разбереш кой е собственик, може да се провери по адрес. Питай имат ли пълномощно, както са те посъветвали, те ли ще подписват за нея, за продажба на имот се прави специално пълномощно, едва ли някой чужденец ще се остави друг да го подписва, плюс това в друга страна, ми те могат да и продадат жилището и да изчезнат.

# 151
Здравейте, какво мислите за тази обява и по-точно много ли е зле района (Люлин 5)? Има ли много от малцинствата? Как е в сравнение с другите микрорайони на Люлин? Търсим мъничко ЕПК за неголяма сума (до 80-85 хиляди евро) и общо взето все в Люлин излизат, пък не го познавам изобщо. Това ще бъде един вид "резервен" имот за даване под наем или да настаним един член от семейството евентуално някой ден. Ще съм благодарна за всякакви мнения. Как в е в сравнение с Люлин 7 или Люлин 6 от другите две обяви?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170127224105897&sl … a1ndvn&f1=1&fe7=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a169693024872910&sl … a1ndvn&f1=1&fe7=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170181400421173&sl … a1neq9&f1=1&fe7=1

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 08:03 от AnaTue

# 152
Люлин 5 го задраскайте от търсачката.

# 153
И второто - такова изриване му трябва, за да го докарате до някакъв що-годе приличен вид, че парите няма да ви стигнат( иначе за Люлин изобщо не мога да дам мнение, това мнение е само за конкр.обява)

# 154
На този пазар, освен ако имотът не е топ далавера, не виждам защо се налага стоп капаро. И ние преговаряме за един в момента, знам, че никой няма да го купи, честно казано, не съм му давала стоп капаро. Няма и да дам.
По другия казус - не бих купила в Люлин "резервен имот".

# 155
Люлин 5 не е най-доброто място, но все пак идете да видите микролокацията.
Люлин 7 на мен ми харесва най-много от трите, но и него познавам най-добре, защото имам приятели точно срещу Хепи.

# 156
Люлин 7 е най- добре от изброените.
 Люлин 5 е най-лоша опция като цяло.
 Иначе и аз съм на мнение, че ще трябва още много да се инвестира във всяка една от посочените обяви.

# 157
Люлин 5 не купувай, щом е за инвестиция, кой ще търси да иде точно там? Търси близо до метрото, да си слезе от асансьора бъдещият наемател и да влезе в метрото.

# 158
Като локация, Люлин-7 е най-добре. С едно голямо НО - част от тези ЕПК-та в Люлин-7 не са особено поддържани, заради неглижиране от живущите, с проблемни живущи (не от малцинствата). Трябва да се отиде и да се види на място как изглежда конкретният вход. Няма балкон боксониерата. Ет.2 - трябва да се види какво има на партер - ако е заведение, кафене, някакъв мини-маркет с постоянни кибици на по повече от 1 една бира целодневно, шумни фризери и климатици на етажа отдолу. За тотален ремонт е - поне 20-ина хил. лв. ще отидат да се изрине и направи бюджетно. То и в цената е отразено.
Люлин-5 - не и от мен. Люлин-6 - също. 5 и 6 не са комуникативни откъм транспорт и близки магазини. Познат отдава в Люлин-6 от доста години панелен 3-стаен, не е особено доходоносно, но неговата ситуация е друга - живее в чужбина. Имаше и проблемни наематели.

# 159
Да задам и аз един въпрос Simple Smile
 Скоро ще пусна в продажба тристаен апартамент, но много се чудя как да подходя при определянето на цената, предвид това, че е напълно обзаведен.
 1. Да предложа 10 хил Евро отгоре, за да го купят в състоянието, което е при оглед.
2. Да намаля цената с 10 хиляди, но при условие, че задържа част от мебелите (кухнята, фурната, холната секция и обзавеждането в кабинет са от масив и не подлежат на местене)
3. Да определя цена за полуобзаведен и да направя отделен ценоразпис при интерес.
4. Друго?

# 160
 Скоро ще пусна в продажба тристаен апартамент, но много се чудя как да подходя при определянето на цената, предвид това, че е напълно обзаведен.
 1. Да предложа 10 хил Евро отгоре, за да го купят в състоянието, което е при оглед.
2. Да намаля цената с 10 хиляди, но при условие, че задържа част от мебелите (кухнята, фурната, холната секция и обзавеждането в кабинет са от масив и не подлежат на местене)
3. Да определя цена за полуобзаведен и да направя отделен ценоразпис при интерес.
4. Друго?
В кой район е апартаментът?

По въпросите, според мен сложи цената за снимките, с които го пускаш. В последствие, винаги може да коментирате това с купувача или да оставиш, каквото той иска и харесва.

Отказвала съм оферти, на които собствениците не искат да си вземат старите мебели и да ми свалят от цената на имота. А аз какво да ги правя, като не ги харесвам и ще ги сменя. А го пишат "обзаведен" и това се включва в цената му. Е, познай, конкретните обяви още си стоят. Толкова се е запънал продавачът да си продаде "масивната" дървена спалня от някакво си тъмно дърво, че явно никой не я харесва. А то не е и само това. Simple Smile

# 161
Аз бих сложила два варианта в описанието. Разбира се, в случай че не държите на мебелите, то по-скоро ги пуснете с тях, но е много вероятно и новият собственик да няма желание да ги задържи. Ако вие сте ок и на двата варианта - то по-скоро предложете и двата.

# 162
4. Друго?
Слагаш цена за празен, мебелите си продай отделно, ако имаш време да се занимаваш, и освободи апартамента. По - лесно се продава празен и хубаво боядисан. Хората ще искат да ти свалят цената, вдигането  ще ги отблъсне. Кухнята е част от жилището, няма как да си я вземеш. Ако е без кухня, ще ти сваят цената. Някой може да не иска кабинет, ще видиш като започнат да си представят кое къде ще бъде. Защо холната секция не може да се мести, може ли да се продаде?

# 163
4. Друго?
Зависи от бъдещите купувачи.
Аз никога не бих купила обзаведен апартамент. Но моя колежка изрично търси ремонтиран и обзаведен за сина си.
Сложете цена за състоянието, което е в момента на снимките. Ако не желаят мебели, ще намалите цената.
Успех!

# 164
Зависи и как е обзаведено. Кавате масив, масивът е качествен и хубав, но не се предпочита от всички. Моето мнение е да си продадете хубавите мебели отделно, всеки да си намери своето.

Общи условия

Активация на акаунт