Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 981
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Какво ви е мнението за тази обява? Не съм много запознат с Люлин, но мястото май е в добрата част, а строителството изглежда, че е с добри материали и изпълнение. Цената като за София е повече от прилична за такъв тип сграда. Има ли уловка? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168397929695650&sl … a2zgl2&f1=1&fe7=1

Сградата е хубава, за локацията не знам, но иначе апартаментът си е компромисен все пак - спалните са малки и криви, нефункционални и трудни за оптимизация, банята не ми изглежда функционална също, в хола няма място ни за кухня, ни за "секция" като хората. И пак криво.
А и общите части са много явно. Съдя по това, защото моят апартамент се води 105 квадрата и този е почти същият (103). Обаче тук има две спални с по-малко от 12 квадрата площ, докато при мен едната е близо 15, а другата е 18 квадрата. И кухньохолът ми е малко по-голям. Бани и антрета да кажем са сходни, но тук няма мокро помещение/склад, което е голям минус, защото просто не виждам къде ще събереш пералня. А ако няма и мазе, по закон не може да се води апартамент???

И материалите не са топ, а прилични.

# 226
Мъфин, Люлин не е "твоят" квартал! Smirk

Моето мнение е НЕ.

# 227
  • София
Мъфин, Люлин не е "твоят" квартал! Smirk

Моето мнение е НЕ.
Е, "мястото" на Мъфин хич не е лошо. Там са само нови кооперации, тролей и трамвай на една крачка и метро на малко повече.

# 228
Ако ще е за инвестиция, и смерките излизат, добре. Но ако ще е за жквеене, поне с етажа не прави компромис.

# 229
Здравейте скъпи приятели,
Мили хора,

Добро утро, за това ли се регистрира за да ни кажеш, нещо което и баба знае Wink

Коя част, от заглавието не разбра?

Мъфин, просто проверява мнението на човекопотока тук, прави си сверка с наблюденията, дали евентуално би имал наематели на въпросния имот Wink би, би за всеки Люлин си има пътници! Народопсихология, позната цял живот живее в Люлин мести се по районите, дъщеря ѝ излезна на квартира пак там си търси и нае.

# 230
Joy Пепина, извинявай, но много се смях с твоят пост.
Първо, на Мъфин отдолу пише Мъж, второ, той е пуснал линк към 3-стаен 100 кв., ти къде видя ателие, не знам. В самата обява пише изложение "югоизток, северозапад" и самата скица показва точно това - 2 изложения, ти пак някъде видя само север....
Все едно пишеш за друга обява. Joy
И това с падналите панели, супер смешно ми стана. Какво искаш да кажеш, че след 1 година почти цял Люлин ще се е сринал, а след още няколко и Младост, Дружба, Надежда и т.н., всичките панелни квартали.
Дано все пак да не си познала.
ее, извинявам се, не видях, че е мъж, не съм видяла югоизточния прозорец, видя ми е само с едно изложение, но не  е така. Иначе ателиета има и тристайни.
Имам предвид, че е старо до ново и след време старото ще стане още по-старо. Панелните квартали за да са красиви трабва да им оставят междублоковите площи. А не да се строи между панелките.
Аз лично, ако искам да си купя ново, ще избера някой нов квартал, само с нови блокове, нови къщички, кооперации. В такова място се очаква, че след години ще се е доизградила инфраструктура, и няма да изглежда зле.
Ама като видя нова къща между панели, моля ви се...

# 231
Здравейте скъпи приятели,
Мили хора,

Добро утро, за това ли се регистрира за да ни кажеш, нещо което и баба знае Wink

Коя част, от заглавието не разбра?

Мъфин, просто проверява мнението на човекопотока тук, прави си сверка с наблюденията, дали евентуално би имал наематели на въпросния имот Wink би, би за всеки Люлин си има пътници! Народопсихология, позната цял живот живее в Люлин мести се по районите, дъщеря ѝ излезна на квартира пак там си търси и нае.
Ами за какво й е да сменя "града" 😄. То Люлин си е цял град, всичко има.

Пепина, така е, но нали все отнякъде трябва да се започне да се "облагородяват" и панелните квартали. Пък онези, съвсем новичките, още доста време им трябва, за да си изградят съвсем инфраструктурата и да започнат да предлагат всичко необходимо. А не да живееш в Малинова, и да търсиш училище, градина, магазин по Младост примерно.

Междудругото, точно в панелните засега все още има на места доста междублоково пространство. Точно в Центъра и новоизлюпените "елитни" кварталчета е станало тераса до тераса. Е, за какво ми е, да гледам от всяка страна в нечий прозорец, пък били те и нови кооперации.

# 232
И защо трябва да се презастрояват междублоковите пространства в панелните квартали? И там ли трябва да стане гадно за живот без да има нужда? Ако реално има проблеми и недостиг на жилища, то следва управляващите да стимулират излизането на празните апартаменти на наемния или имотния пазар. Презастрояването не е решение.

# 233
Не трябва. Но се случва.

# 234
За обявата на Мъфин от мен едно голямо Не! Много крива едната спалня, нисък етаж, локацията има голямо презастрояване в Люлин център и някои брокери дори спекулират примерно Люлин 6 го пишат Люлин център че звучи по-добре по логиката че е център и ще привлече купувачи. Пиша като бивш собственик на тухла на метро станция Люлин и настоящ на друга по-нова тухла пак в този район. Цената е всичко друго но и добра като за Люлин. Сещам се за поне 3 обекта с една идея по ниски цени и по-добри разпределения пак на до 5 мин от метро станция Люлин, единия даже отгоре на входа точно. Мъфин потърсете повече и се разходете там, включително до Лидъл от другата страна на светофара вече е Люлин 2, но пак е на 3 мин пеша до метрото. Там 3 големи проекта има започнати, от тях най напреднал е на пачо груп 1350 евро на кв м също качествено строителство, 3 стайни има свободни и с по добри изложения. В Дом2л цената варира според етажа и изложението но отново е до 1450. Отгоре на входа на метрото един обект продаван от бългериан пропъртис влезте в сайта им задайте Люлин център и ще видите, тази сграда която отдолу ще има голям спортен магазин.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 23:11 от НаБабаДетето

# 235
Благодаря на всички за отговорите. Строител, от който купих апартамент в южните квартали след 6-8 месеца ще започне кооперация до тази, за която попитах. Люлинските микрорайони на мен лично хич не ми допадат, но понеже виждам колко хубаво и с какви (най-висок клас) материали строи тази фирма се чудя дали да не купя апартамент и в Люлин. Целта за разлика от досега закупените от мен апартаменти ще бъде препродажба след акт 16. Цената, която ми предлагат е 1390 е/м2 с ДДС. Етаж и апартамент по избор. Принципно се чудя дали в този квартал някой би оценил подобно нещо и дали бих спечелил при препродажбата? Не съм много сигурен, че в този район някой ще го интересува, че дограмата ще е Schüco LivIng - 82 или SALAMANDER bluEvolution 82 с троен стъклопакет включващ триплекс.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 03:09 от Мъфин

# 236
Ааа, щом е за препродажба, да. Действай.
Винаги ще има кандидат софиянци, и мисля че след акт 16 ще имаш печалба.

# 237
Въпросът за евентуална препродажба за обявата в Люлин е, поне според мен - тези потенциални купувачи, които търсят в Люлин, търсят там качество или ниска цена? И потенциалният купувач дали ще предпочете по-качественото вече завършено жилище на Мъфин или по-/най-евтиното, дори да е все още в строеж/на зелено?

# 238
Много е трудно да се гони цена в Люлин, пък било и в най-хубавата му част. Говоря от личен опит, качествено тухлено строителство правилни форми и големи светли помещения, дъбов естествен паркет в отлично състояние имах и 3 мин буквално от входа на метро станция Люлин. Купувачите масата от тях не се вълнуваха много от качеството, търсеха цена. Намерих купувач, за точно 5 седмици сама, но смъкнах цената си с 4%, бях без брокер което компенсира този коментар и бързах за друг проект, в който да участвам. Та за препродажба в Люлин до около 1250 евро на зелено става, нагоре вече както е в случая 1390 колко ще натоварите отгоре? На колко мислите, че ще можете да го продадете? При сегашните реалности 1500 - 1550 ми се струва постижимо, нищо че има обяви и на 1700 дори на Акт 15 но те си висят. И аз обичам препродажбите между другото, но хората които купуват в Люлин гонят бюджет не качество. И да допълня, че коментираме цени за препродажба на шпакловка и замазка, само с дограма и входна врата.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 08:16 от НаБабаДетето

# 239
Аз лично, ако искам да си купя ново, ще избера някой нов квартал, само с нови блокове, нови къщички, кооперации. В такова място се очаква, че след години ще се е доизградила инфраструктура, и няма да изглежда зле.
Те така в Манастирски Ливади 20 години чакат.
И ето докъде го докараха - снимката е от Гугъл, не знам кога е минавал Гугълмобила последно, но и аз като минавах наскоро пак така си беше:

По-добре ми се вижда Люлин. Вече микрорайоните не ги познавам.

Общи условия

Активация на акаунт