Обсъждане на имотни обяви - 33

• 46 001
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Ние миналата година се пренесохме в настоящото си жилище и също живеем в него, докато своевременно ремонтираме стая по стая. Обаче не беше оголено до голо. Имаше някакви условия, годни за живот, макар и морално остарели. Даже майсторите дето спят по строежите си създават удобства, които не ги виждам в обявата. Не съм чувала семейство да се нанася върху цимента. Да, сигурно ще оцелее някак, но то и на улицата да спят, пак ще оживеят.

# 286
Всеки е правил ремонт докато е живял в жилището. Неудобно е, но като няма как иначе.
За това и израза " майстор да не ти влиза в къщата".

# 287
Нашите цял живот са правили ремонти частично. Кухнята 2 пъти, банята 3, детската и спалнята по 2-3 пъти въртяха и сменяха стаите. Неприятно е. Къпеш се в съседи, всичко е в прах, но се избутва. Хем сме били със сестра ми малки и нямам спомен от някакви неудобства. Преживява се.

# 288
За много години, колко много сте изписали! По темата: против съм всякакви панели, не ги гледам дори, за мен не е добра инвестиция, търсете за тези пари ново строителство, включете се, чакайте и си го довършете по ваш избор, не е рентабилно такъв изкъртен панел да оправяте.
И за казуса Надежда VS Стрелбище, израстнала съм на Дедеагач, Стрелбище е много добро място, цените са доста по високи от тези в Надежда и има защо да е така. Няма място за сравнение дори.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 10:08 от НаБабаДетето

# 289
Честита Нова година на всички! Благодаря на всички, които споделят опит.
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-apartamenti/imot-82577- … jba-v-sofiya.html
Мнение за този обява? Има ли малцинства в този микрорайон? С цел препродажба, заслужава ли си?

# 290
Честита Нова година на всички! Благодаря на всички, които споделят опит.
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-apartamenti/imot-82577- … jba-v-sofiya.html
Мнение за този обява? Има ли малцинства в този микрорайон? С цел препродажба, заслужава ли си?
Няма лилави. Определено си заслужава.

# 291
Нашите цял живот са правили ремонти частично. Кухнята 2 пъти, банята 3, детската и спалнята по 2-3 пъти въртяха и сменяха стаите. Неприятно е. Къпеш се в съседи, всичко е в прах, но се избутва. Хем сме били със сестра ми малки и нямам спомен от някакви неудобства. Преживява се.
Преживява се.
Така беше на времето. Баня сме ремонтирали през 90те, нашите искаха лята вана. Доста хамава идея, ама на мода.  20 дена ремонт.  Ходехме в баба ми да се къпем...
После 2010 тая вана я къртиха че беше демоде. Аз вече имах собствено жилище и се кълнях, че вана няма никога да имам. Тоя слугинаж, не на мен. Joy

# 292
Кой да ти каже заслужава ли си - само този, който е сигурен за колко ще е евентуалната препродажба.
Този, който го продава (инвеститорът) явно мисли, че е по-изгодно да го продаде сега по-евтино, отколкото по-скъпо след 2-3 години, когато евентуално го завърши. По-добре един заек в торбата, отколкото два в гората, нали тъй? Ти ако смяташ обратното - купувай и препродавай.

# 293
За обявата в Люлин център - лилави няма, метростанция Люлин е близо. Любопитно ми е препродажбата как я виждате на какви нива - ако сега е 1300-1350 евро? Моля, споделете ще бъде интересно.

# 294
Доста подценявате Младост, живея повече от 15 год тук, различни части на квартала съм обитавала през годините и не го заменям нито за Лозенец- частта срещу Хилтън, нито Дървеница, където също съм живяла преди това. Има малки паркове в младост, не са топ, ама на 10 Мин ми е с метрото да се пусна до центъра и да ида където ми се ще. Транспортно и всякак ми е уредено в младост, неслучайно цените са такива. Краен квартал, ама ценово на светлинни години от надежда, Люлин и тн. Познавам хора дето само в Люлин са живяли откак са открили София и ако ги чуете, по хубав квартал от Люлин няма. Ама за тях,  пазара показва друга реалност. Та вие във вашата Северна локация която много си харесвате, младост ви се струва пълен шит, но моето мнение е точно обратното- пари да ми дават, не бих живяла в нито един квартал на север или запад от центъра. Южните и източните неслучайно са предпочитани и по- скъпи. Успех на вас с решението и бъдещите покупко- продажби.

Тази обява според вас дали е реална?
https://m.imot.bg/details/1c168441280897276

Залагам, че не е предвид цената, но агенцията за мен е сред сериозните и много се чудя защо е толкова евтин.

Как евтин - панел, 75-та, за основен ремонт,1437 евро квадратен метър. Прави ми впечатление, че Младост е силно желан район и цените там са високи. За мен е необяснимо, далече от центъра, няма парк, но разни хора, разни идеали. Явно народопсихология - кой където е живял и свикнал, пак там си търси.
Моите наблюдения са, че пазарът не следва никаква логика.
Сега обмисляме резервен план да продадем едно двустайно ЕПК, наследствено, до Северен парк, в добър блок, в добро състояние, та да купим голям в Стрелбище или околните. Брокери ми определят цена 1400 е на кв., което ми се струва ниско, предвид че това, която ще купим евентуално със същите характеристики, но в Южен квартал, ще е на 2000-2200 е кв.м.
Брокерите имат много интересен леко двоен стандарт. Като продавам дават ниска цена, а като търся да купувам - нямало вариант да се сваля. Нямам думи.
Това ми се струва доста голяма разлика само на база локация, та накрая пак ще останем в Надежда май май.

# 295
Южните, разбираемо защо, но източните са точно заради близостта с магистралата и прииждащите хора. Я, Младост да беше на запад, а Люлин на изток, щеше да е обратното Simple Smile

Отделно, ми беше интересно да чета казуса с панела и НС. Като гледам последните пуснати обяви, трябва да започнат да строят повечко 4 и 5 стайни ап., за да отговарят на ЕПК и панелните 3 стайни Grinning
Как обичате да се бутате в кутийки, не знам, ама от Люлинската обява, най-големият уж 3-стаен беше чиста кв. едва 82, без мокро, без тоалетна, без килер и т.н. Само 2 спални, една баня и един кунхьо-хол. Не знам, не знам...

# 296
  • София
Харесвам Младост, но няма никаква база за сравнение с Лозенец срещу Хилтън.

# 297
Доста подценявате Младост, живея повече от 15 год тук, различни части на квартала съм обитавала през годините и не го заменям нито за Лозенец- частта срещу Хилтън, нито Дървеница, където също съм живяла преди това.
 Познавам хора дето само в Люлин са живяли откак са открили София и ако ги чуете, по хубав квартал от Люлин няма.
Та вие във вашата Северна локация която много си харесвате, младост ви се струва пълен шит, но моето мнение е точно обратното- пари да ми дават, не бих живяла в нито един квартал на север или запад от центъра.

Eто доказателство, че хората харесват предимно кварталите, в които са живели най-дълго и са им свикнали. Дали ще е Младост, дали ще е Люлин, дали ще са Северните, няма значение.

А и Лозенец не се изчерпва с частта срещу Хилтън...Хладилника, Зоопарка и т.н. не ги смятам за Лозенец, да подчертая.

# 298
Така е, но човек затова сменя и пробва, докато намери своето. Ако е живял само в люлин, като примера който дадох , това е избор направен без сравнение с други квартали. Човека се установил там и не мърда да види друго, неговото е топа на топа. Докато на мен няколко години в тази част на Лозенец ми бяха достатъчни за да реша че не е моето, отидох в Дървеница, и там някоя годинка навъртях и като стигнах до Младост ами някак си още в началото си го усетих като моето място и квартал. Многото години които живея в него са само следствие на първоначалното ми усещане за квартала Simple Smile разбира се не всяка част ми харесва еднакво, но след като пробвах 4 от общо 5- те, си намерих моята Simple Smile

Доста подценявате Младост, живея повече от 15 год тук, различни части на квартала съм обитавала през годините и не го заменям нито за Лозенец- частта срещу Хилтън, нито Дървеница, където също съм живяла преди това.
 Познавам хора дето само в Люлин са живяли откак са открили София и ако ги чуете, по хубав квартал от Люлин няма.
Та вие във вашата Северна локация която много си харесвате, младост ви се струва пълен шит, но моето мнение е точно обратното- пари да ми дават, не бих живяла в нито един квартал на север или запад от центъра.

Eто доказателство, че хората харесват предимно кварталите, в които са живели най-дълго и са им свикнали. Дали ще е Младост, дали ще е Люлин, дали ще са Северните, няма значение.

А и Лозенец не се изчерпва с частта срещу Хилтън...Хладилника, Зоопарка и т.н. не ги смятам за Лозенец, да подчертая.

# 299
  • София
Ще ме прощават влюбените в Младост горе и влюбените в метрото. То всъщност метро има и в други квартали , ама Младост, та Младост. Grinning Всъщност като погледнеш картата метрото грее само малка част от живущите там, всичко останали са до метрото  я с прекачване, я пеша.... Cold Sweat
За мен този квартал е панелно гето и така ще си остане. Ама, който го харесва няма проблем, що ще обижда Люлин който е подобен и метро имат и панелки...? Аз в нито един от кварталите не съм живяла и не съм с пристрастните, ама нека си кажем , че панелните квартали са подобни в цяла София с плюсове и минуси...

Поне да бяха санирали повечето блокове в Младост, та като се огледаш да не ти става лошо от кофти панелни фасади с пране, различни дограми , тук там оранж санировка, климатици и порутени фасади. Кой каквото намерил за добре , така окичил фасадата на панелката ... около панелката мръсно и кално.... Гледката във всеки панелен комплекс е такава .. ужас... чак да е влюбен някой в това нещо? чудна работа Thinking

Общи условия

Активация на акаунт