ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 521
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Стелииии, Браво на Томас! А питката ти се е получила ункат просто. Честито ви дипломат/ пилот.🍀❤️🍸.
Вяра, аз съм от Лом и зная в нашият край ( северозапада) как са болниците и лекарите. Не се оставяй на тях, ти усещаш детето си най-добре, знаеш какво и е и от какво има нужда. Изисквай го от тези некадърници и ако виждаш, че нещата не се подобряват тичайте към София. На час път сте все пак. Ще се помоля детенцето ти бързо да се оправя❤️.
Който сложи Морбилито, споделе имаше ли някакави странични реакции.
Кестенче, де си бре🌷???

# 496
Стелииии, Браво на Томас! А питката ти се е получила ункат просто. Честито ви дипломат/ пилот.🍀❤️🍸.
Вяра, аз съм от Лом и зная в нашият край ( северозапада) как са болниците и лекарите. Не се оставяй на тях, ти усещаш детето си най-добре, знаеш какво и е и от какво има нужда. Изисквай го от тези некадърници и ако виждаш, че нещата не се подобряват тичайте към София. На час път сте все пак. Ще се помоля детенцето ти бързо да се оправя❤️.
Който сложи Морбилито, споделе имаше ли някакави странични реакции.
Кестенче, де си бре🌷???
скараха ми се че то било ревало ма то щяло да побърка цялото отделение от рева си що за отношение е това

# 497
Ваня,ние я сложихме в четвъртък, за сега няма реакция. Но педито каза до 10 дни, че може да се прояви.  Мен повече ме е страх от дългосрочните реакции за които съм чела Sad
П.с : благодаря за комплимента за питката  Simple Smile

# 498
Ваня,ние я сложихме в четвъртък, за сега няма реакция. Но педито каза до 10 дни, че може да се прояви.  Мен повече ме е страх от дългосрочните реакции за които съм чела Sad
П.с : благодаря за комплимента за питката  Simple Smile
питката е върха как сте ние пак сме в болница и като ни изпишат с направление ни дадено от тук ни пращат в педиатрията в София

# 499
Стели,  страхотна питка - браво! Успех и на пилот/ дипломата 🤗 . Стели какви са дългосрочните реакции от ваксината за морбилито , аз май не съм  чела .

Ванче, ние поставихме преди около 10-тина дена и засега няма нищо , само дето започна да прави  бели повече но това едва ли е от ваксината 😂.

Кадерайче,   и нашата беба беше направила 5-6 крачки , после имаше застой за около 2-3 седмици и накрая сама се пусна и тръгна у дома. Беше много смешна, когато я видях с периферното си зрение да минава зад мен , смело крачейки напред  😍. И Айлиз скоро ще се пусне , ти сега се наслаждавай на малкото почивка която имаш, че после ...... Ние нашата беба сме я оставили да ходи навсякъде и да пипа каквото иска, моят мъж обезопаси контакти, ъгли и подобни и тя не се спира от стая в стая .

Вяра,  дано по скоро свърши всичко лошо при вас и детенцето ти се оправи бързо. Отивайте в София и да го излекуват детето . Успех ти желая!

# 500
Стели,  страхотна питка - браво! Успех и на пилот/ дипломата 🤗 . Стели какви са дългосрочните реакции от ваксината за морбилито , аз май не съм  чела .

Ванче, ние поставихме преди около 10-тина дена и засега няма нищо , само дето започна да прави  бели повече но това едва ли е от ваксината 😂.

Кадерайче,   и нашата беба беше направила 5-6 крачки , после имаше застой за около 2-3 седмици и накрая сама се пусна и тръгна у дома. Беше много смешна, когато я видях с периферното си зрение да минава зад мен , смело крачейки напред  😍. И Айлиз скоро ще се пусне , ти сега се наслаждавай на малкото почивка която имаш, че после ...... Ние нашата беба сме я оставили да ходи навсякъде и да пипа каквото иска, моят мъж обезопаси контакти, ъгли и подобни и тя не се спира от стая в стая .

Вяра,  дано по скоро свърши всичко лошо при вас и детенцето ти се оправи бързо. Отивайте в София и да го излекуват детето . Успех ти желая!
след като я изпишат от детското в Враца отиваме там беше 7.100 сега е 6.700 килограмите много ме притесняват отказва да се храни и да пие вода

# 501
Хоп ,някой Кестенче ли каза Stuck Out Tongue Winking Eye
Ох нямам търпение и ние да правим вече прощапулник, но повече от 5крачки не е правил сам. За пилот хич не съм се сещала , задължително и аз ще сложа паспорт , дано него го хване.
Вяра бързо оздравяване на детенцето ти. На мен един месец в България и едно спешно отделение във Варна ми беше достатъчно да се откажа да се върнем в родината. Най малко отношението на сестрите ме шокира. Думи нямам.
Ние също имаме малко премеждия. Мен ме приеха в спешното със съмнение за Тригеминална невралгия. Искат да правя ЯМР , но за това трябва да съм отбила малкия. Той не суче вече , освен аз ако не го подканя по един два пъти на ден, но въпреки това ми е болно. Не исках да става така , но хора , болките са адски. Като родила нормално , без упойка , ви казвам че раждането е песен. Той отдавана не заспива с гърда , всеки може да го приспи , но не очаквах че ще се наложи по такъв начин да го отбия.
Иначе сме добре , от скоро започна да се срамува при чужди хора. Преди няколко дни каза "вода" но само веднъж. Страшно активен е , спира ми тока. Не знам как ще е като проходи. От ваксината при малкия имаше висока Т 7-8дни след поставянето. Над 39градуса вдигна , но беше активен , хапваше си доволно , не сме имали други проблеми.
При вас малките нервни ли са? На Бора ако му кажа за нещо "Не" веднага започна да ме удря или да ме хапе , стиска си и зъбите като го прави. За най малкото като му откажа се ядосва , догонва ме пълзейки и започна да ме удря. Прави го само на мен , но и мен най много ме гушка , буквално е като дъвка залепен. Само ме прегръща , "целува" , но Мама не казва , само тати. Joy

# 502
Ние сложихме ваксината за морбили на 13- ти. За сега няма реакция. Стискайте палци и да няма. С предишните две беше кисела и на ръба да вдигне температура.
Вяра, стискам палци в София да намерят причината и да излекуват малката.

# 503
Ние сложихме ваксината за морбили на 13- ти. За сега няма реакция. Стискайте палци и да няма. С предишните две беше кисела и на ръба да вдигне температура.
Вяра, стискам палци в София да намерят причината и да излекуват малката.
дойде докторката на визитация каза че ако тук не могат да се справят ще ходим в София на гастроентеролог чакам и аз да видим по добре щее за мен да ми кажат не можем да се справим и да ходим там на гастроентеролог

# 504
Хайде и ние  сложихме морбилито. Личната каза, до два дни може да има рекация, обрив или тмпер. Нямало никакви дългосрочни рекации и т.н. Вие от къде се информирате? Сложихме я лявото рамо.
Пепина, за белите си е от детето хаха, не е от ваксината, разсмя ме.
Кестенче, аз се озъртах за теб. Тази невралгия звучи серозно, не отлагай скенера, защото аз така отлагах месеци и сега две дискови хернии имам не лекувани и съм все с болката. Почнах да ходя при един кинезитерапевт и малко ми намаляха болките. Грижи се за себе си, за да има кой да се грижи за Борето.

# 505
Кестенче,  взимай мерки да не стане хронично Sad
Ваня, за ваксината и реакцията до 10 дни ми го каза педиатърката и неонатоложката.  За дългосрочните гадни неща от Интернет се информирам, но гледам да не чета.
Вяра, бързо оздравяйте и идете при някакви по кадърни лекари според мен.
Момичета, аз имам едно притеснение. Мисля че не се справям с това да уча Томас на разни неща. Прост пример не мога да го науча да показва колко голям ще стане. Дайте ми съвети как учите децата вие.  Да ви кажа леко се притеснявам.

# 506
Значи не само аз имам чувството че не го уча на нищо. Аз от ноември месец бях започнала да го уча ,да показва едно , като го питат на колко годинки е. До рожденния му ден тъкмо го беше научил перфектно. Някой неща колкото и да ги повтарям не ги научава, а някой без да полагам усилия се получават. Примерно първото съзнателно нещо което каза беше бау-бау като види куче , изобщо не го бях учила. А мяу за котка не казва , а страшно харесва котките. Сега повтаря само "гол" като види топка или футболно игрище , никой не го е учил , но веднъж ММ гледаше мач и каза гол , от тогава само това повтаря и прави асоциацията с топка и игрище. На овцата казва Муу , нищо че му повтарям докато ми се изприщи езика ,че това не е Мууу. Като му кажа , кажи Мама , само се смеек
    , а тати постоянно му е в устата. Не може да слага кубчета едно върху друго и даже ми се дразни когато аз го правя, но страшно добре уцелва с топка баскетболния кош и вратаря на футболната врата. Дървените пъзели също хич не му се получават , ама той и не се опитва де. Но пръчките на кошарата ги маха много бързо и лесно. С вилица яде сам без троха да падне , чашата си вдига с две ръце и сам пие вода , а неразривната даже с една ръка. Днес му взех дебели моливи и като фулмастери за бебета да видим с тях как ще се справи ,че напоследък само дебне химикали и моливи.

# 507
    • Вестерос
    Децата ще се научат, когато им дойде времето. За нещо ще са напред, за друго назад. СПОКО!

За морбили за митове за аутизъм и друго неща.

Вяра, да се оправя Елена дано бързо!

# 508
    Много сме тихи , как сте мами? Всички болни бебенца оздравяха ли? Ние сме добре , Айлито си промени режима заспива в 20:00 става в 7:40 и си ляга в 11:30 до 2. Не ме устройва ама няма какво да се прави.  Нямам търпение да заминем на почивка , малко да си почина и да имаме повече семейно време. Мм все на работа , като се прибере си почива , но аз съм уморена и изобщо нямам никакви сили да стоя с него до късно да гледам тв или друго. Само аз ли съм така...

# 509
    Много сме тихи , как сте мами? Всички болни бебенца оздравяха ли? Ние сме добре , Айлито си промени режима заспива в 20:00 става в 7:40 и си ляга в 11:30 до 2. Не ме устройва ама няма какво да се прави.  Нямам търпение да заминем на почивка , малко да си почина и да имаме повече семейно време. Мм все на работа , като се прибере си почива , но аз съм уморена и изобщо нямам никакви сили да стоя с него до късно да гледам тв или друго. Само аз ли съм така...
    Елена е малко по добре сега в петък съм на гастроентеролог в София. Карах се с тях но то ако ги не овикаш няма да се промени нищо

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 12:36 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт