ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 515
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Ние вече нямаме библиотека. Всички книжки се изядоха, скъсаха, на мястото на скъсаното продължава да се дъвче и плюе хартия навсякъде и изхвърлихме всичко. Отделно имахме и такива 3Д книжки, като ги разтвориш и изкачат някакви животинки. Тях ги разкатаха  още на първия прочит Joy
Както се казва по ФБ    +1   😅🤣🤣🤣
Всичко  къса и яде .Отделно обича да чупи,да удря шамари,да хапе....
Яде ги и моята, ама им удрям по едно тиксо. Гледа си ги иначе на ден по сто пъти. Големите не е успяла още да ги изяде.

# 541
Ааа, Веси, и нашите са нахапани, скъсани, капачетата тук там ги няма.
Имам питане аз и не намирам още отговор.
От няколко дни на Матей му мирише лошо устата. Мием зъбите. От какво може да е, някой като нас?

# 542
Емили не яде книжки, уча я и да не ги къса. Работя с книги, тетрадки и ми е важно да остават цели, ако съм се разсеяла, докато работя от вкъщи,  и се доберат до тях. Каката я приучих от бебе,  към момента успешно е приучена и Емили, дано и занапред да си остане така. Книжките се пазят, че ще плачат, рисува се само на листче/ тетрадка, но за тетрадката ми е нож с 2 остриета, че може да грабне и да надраска някоя, която не трябва. Но тук бабите се месят, а не искам да съм лошата майка, като  им правя забележка. Ползваме активно картонени книжки, но иска да разглежда и тези на кака си, засега разглеждаме внимателно, въпреки че има 2-3нагънати страници, заради по-рязко прелистване, но пък и на нея й е интересно да прелиства самичка тънички листове. Давам й да прелиства каталози  на Орифлейм, гледа червилата, "топи" с пръстче, "маже" по устата и така се гримира. Може цял час да изкара така, разлиствайки.

# 543
Ааа, Веси, и нашите са нахапани, скъсани, капачетата тук там ги няма.
Имам питане аз и не намирам още отговор.
От няколко дни на Матей му мирише лошо устата. Мием зъбите. От какво може да е, някой като нас?

И на моите понякога така им миришат устичките. Може да е от храната, която е ял предния ден. Преди като бяха на кухнята имаше 2-3 неща с праз лук. Еее казвам ви след това няколко дена няма отмирисване.  И ние мием зъбките. Те не дават много, стискат устички, ама успявам няколко пъти да ги тръкна Joy

# 544
  • Вестерос
Аз праз като ѝ дам дори като ѝ готвя, пак ѝ мирише и на другия ден. В началото се фимирах, че мирише на ацетон Grinning

# 545
Яснооо, от храната ще да е. Днес не миришеха. Ще наблюдавам да видя от коя храна е.
Я разкажете как ги приспивате и спят ли при вас на спалнята?
Наш Матей се унася на столчето, докато пие млякото и после го местя в кошарата и там се заспива. Обачеееее по едно време, след час два се събужда и докато не го взема на спалнята не заспива дълбоко. И щеш нещеш си лягаш. Вече се редуваме с мм но аз спя с него по-често. Доста ми е неудобно, ритане, въртене, мрънкане и треперя да не падне от спалнята, като отида до вц-то.

# 546
  • Вестерос
През деня просто я нося в кошарата като видя, че ѝ се спи. Вече си показва сама отдавна, идва и ми мрънка. За нощния лягам до нея на спалнята, като заспи я местя в кошарата ѝ.

# 547
Аз се провалих в това.  Бях решила,че нямя да спи при мен,ама уви. Спим двамата почти всяка вечер.  Удобно ми е и ми е хубаво, но знам че не е правилно.

# 548
Аз го приспивам на спалнята , като му пея и тупам по дупето. Понякога го местя в кошарата още преди да е заспал , и продължавам там да го тупам. Напоследък заспивам с него , още преди да съм изпяла песента. Като се събуди вечерта го взимам уж да го доприспя и да го върна в кошарата , но почти винаги заспивам и аз и си остава да спи между нас. Хич не ми харесва така , защото не мога до отида до тоалетна , страх ме е да не падне, а и да не свикне.
Малкия за пръв път проходи днес. И преди си правеше по 5-6крачки сам , но днес доста се пусна да ходи. Още малко и ние ще правим прощапулник. Heart Eyes

# 549
Елена отдавна спи в кошарата си колкото и да си обичам детето няма място на спалнята при нас

# 550
Аз не приспивам и не спи с нас вече. Отдавна си спи в кошарата. Затъмнявам със завесите, бибата и белия шум пускам и напускам стаята 😀 за 5мин е заспала. Зор ще е като махна бибата, то се е видяло. Но засега работи и няма други асоциации със заспиването. Напролет ще я местя в нейната стая, за да свикне. В спалнята ни няма да има място за две кошари 🤷♀ докато дойде другото бебе искам да е по-самостоятелна. Истината е че не знам колко добре е това с белия шум, защото без него се буди много и обикновено го оставяме цялата вечер и спи по 12ч

# 551
Блонди и ние сме с бял шум в стаята. Работи си цяла вечер. Не знам обаче до кога ще спи с него. За сега не ми пречи , защото други шумове не се чуват от него и не се буди. Докато върши работа,ще си спи с него и това е. Ти как си как минава бременноста? Трудно ли е да си бременна и да тичаш след бебе?

# 552
Благодаря, майчета! При всеки е различно явно. Като направи две години ще му оправим стаята и се надявам тогава да разбере защо трябва да спи отделно. Дано го израстем това. Кучешките пробиха вече и малко е по-спокоен но още има кризи. Такива ядове с тия зъби уффф.
Я да ви питам, сега нови летни колички ли ще купуваме? Аз се отказах от триколките, не ги ща нещо

# 553
Емили си спи при нас на спалнята. С това кърмене няма как да спи далеч и да ставам по 100 пъти на нощ.
Нас ни тръшна грипът - първо каката, после аз и от вчера Емили. На предела на силите съм. От рождения ден насам, все й има нещо и не е здрава...
Аз купих лятна количка - Чиполино туистър, заради инцидентът с мишока, иначе щях да си ползвам полския танк. Триколките не ги долюбвам...

# 554
Много ми беше тежко през последните седмици. Имах ужасно гадене 24/7 ! Слава богу това отмина, вече имам повече енергия и не ми се спи толкова. Като ми натежи шкембака сигурно няма да ми е особено забавно 😀 затова напролет раничката и на ясла. С мен отдавна й е скучно 🤷♀ В понеделник закръглям 12г.с и съм на ЖК. Утре се връщам и на работа, за да мога да изляза в болнични, защото със 780лв и кредит ни е доста зор.

Общи условия

Активация на акаунт