Февруарчета 2024 - Тема 7

• 41 407
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Във връзка с тези кошчета и столчета,наскоро докато си разглеждам ми зададоха въпроса-С база ли търсите или без!?🙄
Викам си какво е сега па това,та някакъв вид стойка за колата където слагаме коша/стола за стабилност.Някоя мама да е имала или мисли ли да взима?

# 151
  • София
Аз! Доколкото гледах онова видео на Бричка (не помня кой го спомена тук, ама беше супер полезно и много благодаря!), с база няма как да объркаш поставянето на столчето/кошницата. Изофикс стандартът точно това ти дава - седлакта позволява върху нея да се постави Изофикс база със столче и буквално с един клик можеш да го откачаш и закачаш, като няма как да сбъркаш инсталацията. Така че аз определено ще държа на такова нещо, защото иначе все ще ми е притеснено дал правилно съм стегнала столчето с коланите (че нали съм много мощна).

# 152
И ние сме със столче с база (изо фикс монтаж го разбирам аз). Кошница нямаме към количката и няма да купуваме. Спрели сме се на столче 360°, което е обратно на движението и е за бебе от 40см до... 100 мисля, че беше. Два пъти го гледахме в магазина и ляга перфектно назад и става 1:1 с кошницата като позиция за гърба. Минус е, че няма дръжка, за която ММ да го хване и донесе в болницата в стаята ми, ама хайде сега... ще си пренесем бебето на ръце до колата (нали сме на паркинга все пак..), но ще имаме столче със сигурна защита и минало краш тестове.

# 153
Тоест до колкото разбирам кошница не ти трябва обезателно, а може и столче за кола, като единствения плюс на кошницата е, че можеш да разнасяш бебето.

# 154
нее единствен плюс , много по удобна е кошницата за самото бебе защото е значително по полегнала. Имам и кош и столче с приставка за новородено , няма нищо общо Simple Smile

# 155
Ясно, мерси! Значи ще вземем кошница. Кои марки бихте препоръчали от средниия до висок клас? Също така с база ли ги взимате?

# 156
без база защото базите са само за кошниците което е тъпичко . Ние имаме макси кози кош от олх от кака та Simple Smile

# 157
Ох, момичета, извинявам се за невежеството и за многото въпроси, но просто повечето от вас са доста по-запознати. А базата реално за какво служи, за по-лесно закрепване ли?

# 158
по лесно и по стабилно да но чесно казано ние ползвахме с коланите защото парите са ту мач
сега стола е с база вече

# 159
Дам, точно това гледам, че стол + база излиза доста и затова се чудих задължителна ли е.

# 160
Aз също съм за кошче преди стола. Моята количка си идваше с такова и го ползвах до към 7-8 месеца като я преместихме в стола след това. Също предпочитам изофикс, защото бързо и лесно с едно щрак излиза и влиза. Някак си по-сигурно ми изглежда. Но и с коланите става. В такси като съм се возила ,си вземам кошницата и си я омотавам с коланите(не съм шофьор) Столът не е преносим. Също,когато бебето заспи в колата,а при нас това беше 99% от пътуванията ни, само вадя кошницата и я слагам на количката. Не се препоръчва дълго возене в нея ,но за до два часа е разрешено. Често като сме ходели на гости(или преглед) с кола бебчето е спяло и така хващам го с кошницата и то си спи където и да я разнасям ,в ръце или върху шасито. С кошницата като ходим някъде ,не мъкнем другия бебешки кош на количката и така има повече място в багажника. (Пак уточнявам правилото за двата часа,което важи и за вътре в колата и за навън)Та не че не може и без нея и директно стол. Просто всичко си зависи от вас, дали и как ще ви бъде най-удобно.

# 161
  • София
Какви коремчета 🥰 Ама кака ви сега ще ви утепа с корем 🤣 Тук съм 26г.с., а в сравнение с предишната бременност е даже малък 🤣😂

# 162
Вчера бях на преглед. Всичко в моето физическо здраве е наред, всичко върви перфектно! Провери ми и размера на шийката, отново добре, но доста се забави с ехографа. По едно време гледам няколко пъти се връща на главата и мозъчето. Свери данните с втората фетална и нещо го притесни. Данните на другия доктор и неговите леко се разминавали. Каза да не се притеснявам, ще ме следи, ако има нещо ще ми каже... и това почти на излизане. Тези думи ме накараха да питам още повече какво се случва, той продължи да повтаря, че няма повод за притеснение, сега ще се разчета в интернет и ще се шашна, но ако имало нещо щял да ми каже, сега само следим. Спомена нещо за нухална-та мембрана, измъмри, че малката много мърдала и затова може да има разминавания. Последните му думи по темата бяха "ще ти кажа какво ще правим от тук нататък ако има проблеми", но категорично да не го мисля. Flushed
Аз съм правила и биохомичен скрининг и фетална при ментора на следящия ми доктор. Би трябвало да е най-добрият в Стара Загора, сертификати а у и нищо не е излезнало по-рано. С таткото се поразровихме в интернет, до колкото помня не каза " нухална транслуценция ". Абе направо ни се плачеше с таткото, защото с първото дете имахме премеждия, обаче си казахме да не бързаме и ще стискаме зъби до следващия преглед. Отделно таткото чете още повече информация и по-скоро наистина нямало повод за притеснение... за момента.
Гледам да мисля положително, че вчера си набих яко филма, а може просто бебето много да е мърдало и наистина данните затова да не са точни. Sleepy

Видях, че говорите за коремчета и веднага отидох и аз да се щракна. Innocent
Вече съм 24 г.с. и стартирах 55кг, вече съм 60 кг. С предишната бременност качих около 20кг, защото трябваше към края само да лежа и тогава какви жестоки стрии получих... Scream

# 163
ние като ходихме в дубай си купихме адаптери за маст количката и си взехме коша.стол няма как да си вземеш. А без кош да се возиш абсурд

# 164
Здравей ,миличка !! Изобщо не си губи времето с такива " ще следи " . Човека не е специалист! Обикалях доста по такива дето уж виждат ,но нищо не виждат. Отидете в клиника Д-р Щерев на рецепцията кажете ,че сте за спешен преглед и отидете при Доц.Чавеева . Няма неща ,които да не ги вижда или да ги следи ,директно ще ви каже какво е положението.
Вчера бях на преглед. Всичко в моето физическо здраве е наред, всичко върви перфектно! Провери ми и размера на шийката, отново добре, но доста се забави с ехографа. По едно време гледам няколко пъти се връща на главата и мозъчето. Свери данните с втората фетална и нещо го притесни. Данните на другия доктор и неговите леко се разминавали. Каза да не се притеснявам, ще ме следи, ако има нещо ще ми каже... и това почти на излизане. Тези думи ме накараха да питам още повече какво се случва, той продължи да повтаря, че няма повод за притеснение, сега ще се разчета в интернет и ще се шашна, но ако имало нещо щял да ми каже, сега само следим. Спомена нещо за нухална-та мембрана, измъмри, че малката много мърдала и затова може да има разминавания. Последните му думи по темата бяха "ще ти кажа какво ще правим от тук нататък ако има проблеми", но категорично да не го мисля. Flushed
Аз съм правила и биохомичен скрининг и фетална при ментора на следящия ми доктор. Би трябвало да е най-добрият в Стара Загора, сертификати а у и нищо не е излезнало по-рано. С таткото се поразровихме в интернет, до колкото помня не каза " нухална транслуценция ". Абе направо ни се плачеше с таткото, защото с първото дете имахме премеждия, обаче си казахме да не бързаме и ще стискаме зъби до следващия преглед. Отделно таткото чете още повече информация и по-скоро наистина нямало повод за притеснение... за момента.
Гледам да мисля положително, че вчера си набих яко филма, а може просто бебето много да е мърдало и наистина данните затова да не са точни. Sleepy

Видях, че говорите за коремчета и веднага отидох и аз да се щракна. Innocent
Вече съм 24 г.с. и стартирах 55кг, вече съм 60 кг. С предишната бременност качих около 20кг, защото трябваше към края само да лежа и тогава какви жестоки стрии получих... Scream

Общи условия

Активация на акаунт