Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

• 55 694
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Melmak
Аз чета винаги оригинала, не вярвам на тъпи преводи. Май имаше нещо неясно относно превода на витамин Д +к2.

Иначе има два други вида. Единият е 3000IU за 1 пръскане. Другият е 1000 IU за един спрей. И двата не съдържат к2.

# 91
Ясно, този с по-голямата доза не го бях виждала, мислех че са им само двата вида - със и без К2, а те били общо 3.

# 92
  • Melmak
Ясно, този с по-голямата доза не го бях виждала, мислех че са им само двата вида - със и без К2, а те били общо 3.

И аз не го бях виждала. За това “се излъгах” да купя този с малката доза. Обаче онлайн го намерих и веднага го поръчах. Не знам дали го зареждат навсякъде, но онлайн го има.

Реално този с ниската доза е около 18 лв, а този с високата доза е около 21-22. Доста по-изгоден е.

# 93
  • Sofia
hechicera_, благодаря ти много! Този от 3000 IU, без К2 не се бях заглеждала, че е във всеки спрей по толкова. Мислех, че е като другия - всеки спрей по 1000 единици. Така изглеждат много добре нещата, ще го взема него и ще пръскам по 2 пъти дневно. Така ще стигне за почти 2 месеца, супер!
И сега остава чуденката с К2 да разреша и ще заспят нещата Simple Smile)) Горе-долу разбирам, че на всеки 1000 единици, слагат по 25μg К2, т.е. за 6000 IU се получава по около 150μg К2. Започвам да търся Simple Smile

Благодаря на всички включили се! Много ми е трудно и досадно да ги взимам тези неща, ама трябва, за съжаление няма как да го избегна вече....

# 94
# 95
Здравейте, преди време започнах да приемам по 5 капки витамин D сутрин след ставане, но започнах да се чувствам по-уморен и сънлив през деня. Може да се каже, че направо ми се доспива и започвам да се унасям следобедно време. Според вас това нормално ли е? На някой друг отразявало ли му се е по такъв начин приема на високи дози витамин D?

# 96
Здравейте, преди време започнах да приемам по 5 капки витамин D сутрин след ставане, но започнах да се чувствам по-уморен и сънлив през деня. Може да се каже, че направо ми се доспива и започвам да се унасям следобедно време. Според вас това нормално ли е? На някой друг отразявало ли му се е по такъв начин приема на високи дози витамин D?
Здравейте!
Уточнете колко единици вит. Д има в една капка, за да се прецени точно колко приемате.
Обичайно в една капка има 400/500 IU - ако е така, то 2000 единици в 5 капки не е висока доза.
1000-2000 IU е поддържащата доза.

# 97
Здравейте!
Уточнете колко единици вит. Д има в една капка, за да се прецени точно колко приемате.
Обичайно в една капка има 400/500 IU - ако е така, то 2000 единици в 5 капки не е висока доза.
1000-2000 IU е поддържащата доза.

Здравейте, една капка мисля че се равнява на 1000 UI, тоест с 5 капки приемам по 5000 единици.

Започнах прием на такава доза, понеже витамин D при мен винаги е бил близо до долната граница и бих искал в рамките на няколко месеца да се вдигне малко.

# 98
Здравейте, започнах от вчера по 3 спрея на Бетър ю д+к2. Как ви се струва?

Взимам го на обяд/след обяд, като гледам да има 2-3 часа след кафето. 
Имам още едно питане - киселото мляко влияе ли на усвояването? Понеже знам, че с някои лекарства и антибиотици не е добре кисело мляко.

# 99
Това за антибиотиците не е вярно. Има изключения.
Вит Д с нещо мазно. Кафето едва ли в бронирано, ако е става.

# 100
  • Melmak
Здравейте, започнах от вчера по 3 спрея на Бетър ю д+к2. Как ви се струва?

Зависи какъв е дефицитът.

# 101
43nmol/l ref 80-250
Някъде по-напред съм качила цялото изследване.
Мисля, че се чувствам по-добре от като го взема. Не усещах такъв ефект с вигантола, явно к2 е от значение.

# 102
За този дефицит на витамин Д, според вас каква доза К2 да взимам? Дали 100 мг са достатъчни?

Иначе за доза за самия витамин, ще приемам по 5 000 IU.
Имам отклонения в изследванията, които ми назначи гинеколога и другата седмица ще ги коментираме, но по принцип се подготвям за инвитро процедура. Не знам дали е от значение.

# 103
  • Melmak
43nmol/l ref 80-250
Някъде по-напред съм качила цялото изследване.
Мисля, че се чувствам по-добре от като го взема. Не усещах такъв ефект с вигантола, явно к2 е от значение.

Според мен е малка дозата. Аз приемах вигантол и не помогна. Загубих си времето.

Сега приемам по 3 впръсквания вит Д +к2, което е 3000 IU и отделно още 3000 IU само витамин Д.

Искам да кажа, че с три впръсквания си набавяш само 3000IU дневно, а това ми се струва малко, за да наваксаш дефицита.

# 104
  • София
За този дефицит на витамин Д, според вас каква доза К2 да взимам? Дали 100 мг са достатъчни?
Скрит текст:

Иначе за доза за самия витамин, ще приемам по 5 000 IU.
Имам отклонения в изследванията, които ми назначи гинеколога и другата седмица ще ги коментираме, но по принцип се подготвям за инвитро процедура. Не знам дали е от значение.
K2 - поне 200мкг... вит. Д - 10 000IU/дн. за поне 30 дни, и едва след това 5 000IU ... контрола, след 2 месеца ( преди това - 20-на дни почивка)
Имаш дефицит на желязо и ако не го попълниш, малко трудно ще попълниш и вит.Д дефицита.  Феритинът трябва да е над 100, защото в противен случай страда ЩЖ ( важно при бременност) и т.н.... а това рефлектира върху други хормони ... без да споменаваме другите ползи на желязото.
Добре е да провериш целия т.н. Железен панел... за да се прецени, каква доза Желязо трябва да се приема и колко дълго време.
Добре е да се проверят цинк, мед и селен ... те също имат отношение.. приемай и магнезий...

Браво за Хомоцистеина!... но, ФК и Вит. В12 е по-добре да са по-високи.

За инвитро  и вит. Д - добре е да попиташ своя лекар какви нива на вит. Д да поддържаш ... повечето искат да са около 150-175nmol... 60-70ng/ml зимните месеци
Според мен, може да имаш нужда от калций ( ако си го изследвала и той е с по-високи нива - задължително трябва да го приемаш, защото той е много важен за бременността, т.е. не е добре когато тялото го изхвърля, а в теб расте и се развива малко човече)
От мен - Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт