Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

• 56 029
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Т.е. приемаш повече от две капсули?

# 646
Т.е. приемаш повече от две капсули?
Приемам 2 капсули, в една капсула има 200мг. Даже ми препоръчаха приема да е разделен, една капсула сутрин и една вечер, общо 400мг. Откакто приемам този магнезий спя непробудно и се наспивам добре, събуждам се чак сутринта. А преди често имах няколко събуждания и пак заспивах, но бях с неспокоен сън. Преди това приемах този и не бях особено доволна.

# 647
Сутрин ако пиете кафе, магнезият не е много ОК да е близо до него, доколкото знам. Хубаво е да се има предвид кое с кое си пречат.

# 648
  • Melmak
Аз бях взела този бисглицинат на webber, по спомен на опаковката пишеше 1 капсула на ден и аз толкова пиех, но това ми се виждаше малко. В един момент започнах по 2 на ден, но не усетих разлика в съня.

Сега съм взела един magnesium taurate, но не препоръчвам за хора с чувствителен стомах. И на мен не ми се отразява мн добре на корема, ще допия опаковката, но няма да купя отново.

Относно формата на витамин Д, съгласна съм, че бетър ю е скъп. Много ми е лесен за употреба и това е причината да го ползвам.

Сега обмислям да направя изследване да видя как вървя със стойностите, но днес се успах за лабораторията. Sad

Дайте идея с какво да го заменя това бетър ю, но нека е на капсули, не на капки. Гледах now имат капсули, чудя се дали да ги поръчам. Ще ми трябва и к2.

# 649
Виж в iHerb ако искаш, те там ще ти дойдат и по-добри като цена. Не помня каква доза вземаше ти, ама спокойно ще си намериш по 2к, по 5к единици капсули, а сигурно и по-високи има, К2 също къде отделно, къде заедно с Д. Аз не харесвам заедно да са, защото предпочитам аз да си реша от кое колко, а комбинираните са по-малко варианти. Повечето ми добавки са от там, поръчвам най-големите разфасовки когато са намалени и не ги мисля по минимум половин година Grinning Ако не си поръчвала от тях до сега, първата поръчка ще ти е с 20% отстъпка така че си струва да се заредиш и с повечко неща наведнъж.
Поначало такива добавки като витамин Д, магнезий, витамин Ц и прочие не си струва да се купуват в малки опаковки, те не се взема за кратко, та мен ме устройва идеално да пазарувам от там, не ме бърка че доставката е безплатна над 70лв. Същите неща, дори същите марки, у нас биха ми стрували повече.

# 650
Дайте идея с какво да го заменя това бетър ю, но нека е на капсули, не на капки. Гледах now имат капсули, чудя се дали да ги поръчам. Ще ми трябва и к2.
В каква доза?

Тези двата ги препоръчват в темата за "iHerb":

- www.iherb.com/pr/mrm-nutrition-vegan-vitamin-d3-2-500-iu-60-vegan-capsules/50384

- www.iherb.com/pr/futurebiotics-vitamin-k2-d3-120-capsules/99900

# 651
  • Melmak
Ох, да, аз вече от там пазарувам! Даже спортните ми добавки са от там!

Иначе приемам около 9000 iu дневно, но двата ми спрея на бетър ю са около 50 лв на месец. Не, че не бих ги взела при пътуване или нещо подобно, защото са удобни. Но сте прави, че са скъпи.

И аз не знам каква доза! Днес трябваше да посетя лабораторията, да видя къде съм със стойностите и да преценявам. Гледам слийк какво е написал за поддържащата доза ама при мен сметнато излиза 7700 iu. Не съм малко на килограми.

Благодаря ти, гърне без похлупак!

# 652
Аз предимно този вземам, ако искаш 5к единици обаче не го виждам наличен в момента.
https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-vitamin-d3-50 … in-softgels/77549
И на Now Foods излизат по-евтино от там.
Тия 7700 ако държиш да го спазиш, могат да са ти 4 по 2000 примерно или една капсула от 5к и една от 2к, чааак толкова точно не е драма пък.

# 653
И аз този витамин Д ползвам в момента, по препоръка на Денис. При мен излиза, че е наличен 5000 IU 90 капсули.

# 654
Така е, аз по инерция гледам големите разфасовки само, но и този от 90 капсули пак си е на добра цена за доза. Витамин Д не е нещо скъпо по принцип, при някои продукти плащаш за марката евентуално повече, ако си склонна. Точно затова за тези спрейчета за мен цената е нелепа просто.

# 655
  • Melmak
Съгласна съм с теб, Натка. На мен идеята ми за спрейовете беше, че не забравям да ги ползвам. И като си имам дефицит, а пропускам прием, то още по-зле. Спрейовете ги носих с мен през Атлантическия океан и ги ползвах ежедневно и там.

Сега вече, като се надявам да съм си създала навик, ще мина на капсули. Важно беше за мен да си приемам редовно витамин Д, за да не пропускам дози и да си оправя ужасно ниските нива.

# 656
И аз се случва да забравя но е сравнително рядко, имам си навици от години с добавките. Една част като си изям обяда, магнезия вечер като наближи да легна, става си рутина по някое време.

# 657
И аз ще използвам сега последно спрея, ще се заредя с капсули и ще премина на тях след това.
Мисля да си поръчам 5000 единици и 2000 единици по една кутия и да ги комбинирам. При закупуване на големи разфасовки, ще ги приемам поне по 4месеца и ще ми струват около 50лв (на промоция естествено😁) срещу ~40 лв на месец за спрейчета.
Вчера си взех едно зелено за 19 лв и пръскам  по 3 пъти (9000) ще ми стигне за около две седмици.

А не съм я докарала до там, ама ...Как да си сметна поддържаща доза? Едва ли при такива,като мен 2000 ще е достатъчно.

# 658
  • Melmak
Слийк написа по 140 iu за кг тегло.

# 659
Момичета, кога дневните дози станаха толкова големи, пък дори и при дефицит? Не се заяждам, просто ми интересно как са се променили нещата от 2019-та насам, когато бях бременна и следях темите за витамин Д и Б12 Simple Smile Тогава се споменаваше само, че при по-високи дози трябва задължително да има прием и на витамин К. Сега гледам, че се препоръчва успоредно прием и на магнезий. Това също е "ново" спрямо спомените ми оттогава...

Аз все още се ослушвам и не съм почнала с витамин Д. Отлагам, защото реших първо да изразходя наличния витамин, ако още е в срок на годност, обаче така ме мързи да търся... Това ми е дефицитът

Общи условия

Активация на акаунт