Спор с половинката

• 10 333
  • 124
  •   1
Отговори
# 30
Съяествуват и още как.
A за мъжа след 50 , който не е в твърда връзка  .... има големи промени. И за някои от мъжете всичко тепърва започва, но за други съвсем всичко свършва  ... и разликата е именно в психологията

# 31
  • Швейцария
Аз съм психолог, възможно е да има когнитивен дисонанс в определени периоди от живота, свързани с големи промени. То е ясно, само не е ясно как да се вкара обратно в релсите. Около мен все приятелки психолози, психиатри и фитнес треньори, всичките съветват да изчакам да му мине, понеже този режим е невъзможен за спазване, но се е заинатил и сега напук продължава. Записала съм час за изследвания и консултация с лекар.

# 32
Ето какво представляват "психолозите" днес:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064603362821

# 33
Аз съм психолог, възможно е да има когнитивен дисонанс в определени периоди от живота, свързани с големи промени. То е ясно, само не е ясно как да се вкара обратно в релсите. Около мен все приятелки психолози, психиатри и фитнес треньори, всичките съветват да изчакам да му мине, понеже този режим е невъзможен за спазване, но се е заинатил и сега напук продължава. Записала съм час за изследвания и консултация с лекар.
Вие сте му записали?
Звучи като той да е дементен или да е дете на 8.
В месото също има въглехидрати. Просто съотношението белтъчини/ мазнини/ въглехидрати е в полза на първите 2.
Нищо му няма, ако има здрави бъбреци.

# 34
...
Нищо му няма, ако има здрави бъбреци.
Ако и докато ... на тази възраст.
JennyBG - може да е много банално, но ... при всички случаи промяна. Все едно в какво. Ябно реагира на нещо. На какво ?  Обикн. контрол над нещо означава чувство на липса на контрол над друго нещо. Т.е. разговори по всякакви въпроси - обкръжение, ежедневие, минало, бъдеще ...

Аз не съм психолог та можеш и да не ми се връзваш. Simple Smile

# 35
  • Швейцария
Не, Белла, права си. Има бърн аут според мен. Ще говоря с психиатър (най-добрата ми приятелка), да видим какво може да се направи, защото симптомите са налице. Той с тези режими бори умора и депресия, а това са първи симптоми на прегаряне. Трябва да смени работата...

# 36
Защо трябва да се "бори" срещу депресията?! Кой ви е казал това? Нека позная. Някой самопровъзгласили го за психолог/психоаналитик/психиатър. Точно обратното. Трябва да се потопите в депресията,за да я изживеете и след това да я забравите.

# 37
  • Швейцария
Оф, deaf, моля те...Аз лично съм работила с депресивни, които така са се потопили в депресията, че вече ги няма. Клиничната депресия (а не просто лошо насторние) е болест и тя трябва да се лекува навреме (иначе за съжаление може и да е неуспешно), да не говорим, че има различни видове депресия. И в диабета ли се потопяваш? Хайде не се изказвайте по теми, които са ви далечни.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 12:17 от JennyBG

# 38
deaf има разлика между депресия и контролирано самосъжаение от рода на обърнете ми внимание и скучно ми е , елате ме развеселете. Едното е болестно с-е а другото е частта от мъжа, останала в детскоградинска възраст, където лелките най-обръщат внимание на ах-горикия и мама остава в къщи когато детето го боли коремчето ... пък и ако има "алергия" му е позволено в градината да яде само каквото му харесва.
Не е съвсем същото дали можеш да осъзнаеш в какво си се потопил или не. Защото ако съзнаваш нещо можеш да го контролираш.

# 39
Давам прост пример. Умира ваш близък човек,(на всички се случва и е абсолютно неизбежно). Вместо да прекопате градината,(заблуждавайки се че това ще ви помогне да преодолеете депресията),трябва едно хубаво да се наревете или там каквото правите в такива случаи,за да ви мине депресията.

# 40
Зависи от нареваваето. Ако е защото ви е мъчно за човека  и ще ви липсва е едно, ако е защото си се уплашил панично, че и на теб може да ти се случи същото е друго. Когато изразяваш чувства като мъка, тъга, на липса, на изоставеност и пр ... това за мен не е депресия. Когато се уплашиш за себе си и се включат страхове за себе си , които отключат стари цикли , например на страх от самота, от болести , от изоставяне, от пренатоварване и пр ... и за тези цикли даден човека може да няма механизъм за изход ... защото все пак той се плаши за себе си и с това плаши себе си и т.н. тогава може да не може да се оправи сам и с нареваването.

# 41
Чакайте малко! Депресията е неспособност да се изпитва удоволствие. Само това. Другото за което говорите – самота,страхове и тн.,не са депресия. Наречете ги както щете,но не са депресия. Не се крийте зад депресията...

# 42
Това , че изразяваш шувство на тъга чрез плач как е израз на неспособността ти да изпитваш удоволствие ? Хубаво е да можеш да си  определяш и изразяваш чувствата каквито и да са те и да можеш да ги определиш. Това не може да значи че си болен???
deaf обаче ти извърташ нещата и не спориш последователно затова се отказвам. Първо стана дъма за депресия , на което ти даде пример за плач при тъга от загуба , на което аз ти писах, че плача си е нещо съвсем нормално при тъга от загуба , на което ти ми каза че се крия зад депресия ? T.e. не сме на една дефиниция на понятията и те оставям на твоята Simple Smile

# 43
На принципа на великия Оскар Уайлд,по памет "За да преодолеете изкушението,трябва да му се отдадете". За да преодолеете депресията,трябва да и се отдадете,да се наревете и т.н. И едва след това ще можете да изпитвате удоволствие.
Грешката на мнозина хора е,че си въобразяват че могат по магически начин да премахнат депресията,като просто избягат от реалността – с физически труд,като четат книги и вестници,или например слушат радио,гледат телевизия,забиват поглед в смартфона,шопинг по магазините... Един известен човек (не си спомням кой) беше казал,че е важно всеки ден да скучаете по два-три часа. Само така можете да чуете вътрешният си глас. И да преживеете депресията. Но днес скуката е заклеймена!

# 44
deaf не е ли скуката новия култ ?
Ти ми се струва се движиш в предкорона време ?

Общи условия

Активация на акаунт