Неща които по света са нещо нормално, но в България са табу или почти ги няма

• 17 243
  • 311
  •   1
Отговори
# 75
  • пустинята Гоби
Най-големият кусур на касите е че за покупка на алкохол чакаш човек от персонала.

# 76
Мои близки посетиха щатите и Канада,десет год. след предишно ходене.Ужасени са.Мръсно,опасно,цигарите забранени навсякъде (НЕпушачи са) но навсякъде миришело на трева.Тя вече е легализирана там и явно много се харесва.Ето и една тема,която е табу у нас.
Нито са забранени цигарите, нито марихуаната е легализирана навсякъде.

# 77
Посетили са големи градове.Торонто,Сиатъл и т.н.За НЙ казаха,че дори в метрото е пропито от миризма.Щом са силно впечатлени,не преувеличават. И много мръсно било навсякъде.Също много зомбирани от новите китайски дроги.☹
В лидъл на ст. гара плащат и в брой на касите на самообдлужване. И аз се учудих.Аз чаках служител за уж невинни покупки.Усетих се.Роднини са ми казвали,че в щатите запецват за “Пияни вишни”.Аз бях купила и чаках да видят,че съм пълнолетна.

# 78
Посетили са големи градове.Торонто,Сиатъл и т.н.За НЙ казаха,че дори в метрото е пропито от миризма.Щом са силно впечатлени,не преувеличават. И много мръсно било навсякъде.Също много зомбирани от новите китайски дроги.☹
В лидъл на ст. гара плащат и в брой на касите на самообдлужване. И аз се учудих.Аз чаках служител за уж невинни покупки.Усетих се.Роднини са ми казвали,че в щатите запецват за “Пияни вишни”.Аз бях купила и чаках да видят,че съм пълнолетна.
И за пияните вишни са те излъгали.

# 79
Няма начин да са ме излъгали.Нямаш идея за колко принципни хора става въпрос.Всичко споделено от мен е прясно,нещата се променят,към по-лошо.Новото нормално.🤪
Силно впечатление ми прави в холандска група,колко изтерясват на тема веганство.За веган котешка тоалетна писах в темата за климата.Изпитват ужас да не пипнат нещо не веганско.🤪 Питат за разни стоки,сакън да не съгрешат.Откачат ако някой си поръча месо,въпреки,че са седнали с ясно съзнание в смесено заведение.Оплакват се,възмущават се.Как е в др.страни,натрапват ли веганството?Тревожен въпрос от вчера:

# 80
Няма начин да са ме излъгали.Нямаш идея за колко принципни хора става въпрос.Всичко споделено от мен е прясно,нещата се променят,към по-лошо.Новото нормално.🤪
Казвам ти , не им вярвай. Все пак не са ходили само те до САЩ и Канада.

# 81
Обобщенията на близките на Silverstone за Канада и САЩ не са вярни, а субективни. Живея в Канада и посещавам САЩ като турист поне 2 пъти в годината. Няма да влизам в спорове.

# 82
Според мен никъде не натрапват веганството. Друг е въпросът, че отделни индивиди са склонни да се вманиачават и да се групират, та създават впечатление за масовост. Спомняте ли си съфорумката Фея Кръстница? Даже и котките си направи вегани. Или онези у нас с хепънингите на Витошка. Аз съм в държава до Нидерландия, но пък живея във фламандската част. Ми говеждото в България по кварталните бакалии е бледо копие на това, което тук се предлага навсякъде. Не че и в България няма, просто под път и над път не можеш да си вземеш това, което тук ми е под ръка.

# 83
Е веганството и соевото месо Бил Гейтс го рекламира много усърдно, защото има голяма инвестиция в една такава компания за веган бургери и пържоли. А те струват 3 пъти повече от нормалните, та без реклама няма да ги купува никой. Това си е маркетинг.

А за пияните вишни - на някои марки и в България отзад пише, че са за 18+ та си зависи от продавача дали иска да се заяжда. Мен за алкохол лична карта никога не са ми искали, а за енергийни напитки - няколко пъти.

# 84
В щатите ми искат шофьорската книжка (ID) принпокупка на алкохол. Доста над 21 съм.

# 85
Аз реклама на соево мЯсо не съм виждала. Разни Делишу-та съм мяркала, но като цяло еко-био щандовете са ми в графа скъпо и безсмислено. А и да видя, може и да не разбера. Знам, че има вегански луканки, но това е запълване на бизнес нишата с хора, склонни да ядат всякакви боклуци, само да не е месо. Докато мога да дам игнор на маркетинга, за мен не е натрапване.

# 86
Тревожен въпрос от вчера:
Скрит текст:
Колкото на теб ти е странен техния въпрос, на мен ми е странен твоя Satisfied Кое точно те тревожи, рециклирането, питането или пликовете с прозорчета?

# 87
Обобщенията на близките на Silverstone за Канада и САЩ не са вярни, а субективни. Живея в Канада и посещавам САЩ като турист поне 2 пъти в годината. Няма да влизам в спорове.

Не забравяй, че един факт може да се тълкува по много начини. Хората са на екскурзия, това виждат, усещат и така интерпретират. Имам една приятелка и тя все ме разпитва как живея в Германия, обаче и съседката й живее в Германия и като се прибира съвсем друго и разказва и моята приятелка ме пита, всъщност вие в една и съща държава ли жевеете. Един два пъти и пращам видеа, скриншотове за да опровергая неверни твърдения, който съседката й разказва и я помолих повече да не ме занимава. Фактите са факти, въпроса е какво виждаш и като го пречупваш. Аз "черпя" вода от извора, чета, обаждам се, където е необходимо, но повечето са някой каза.

# 88
  • пустинята Гоби
Е как може някой от една екскурзия да си направи извод за цял един континент? Малко е пресилено.

# 89
Споделеното от моите хора,го потвърждават и др.живеещи в Сащ.Дали и колко е субективно,само времето ще покаже.Така както много други неща ''не са така'',по-късно лъснаха.Също така споменах големи градове,а не цял континент.Нито твърдя,че нидерландци не ядат месо.Напротив!От там идва цялата им драма.Хапват 38гр. повече от другите европейци.Рюте крещя в европарламента,че трябва да се намалят вредните емисии под 20.Всички се съгласили.Година по-късно,Нидерландия произвежда 21%.Joy Сигурно от там тръгва напъна да се овеганчват до лудост в столицата им.Кметицата е зелена веган.Сега да не каже някой,че генерализирам за цялата им страна.
Цитат
Кое точно те тревожи, рециклирането, питането или пликовете с прозорчета?
Мен лично изобщо не ме тревожи.Веганите се тревожат.На мен хем ми е смешно,хем ми е дразнещо това прекалено напъване и уж загриженост.Винаги така се почва,с истерии,заплахи,упреци.Първо в ''развитият свят'',после и у нас.Ще поскъпват стоки за ''благородна'' кауза.Между другото и тук вече се говори за бутилки,всякакви стоки,не знам какво предлага някакъв мобилен оператор,но е:''с грижа за природата''.Да бе!Банка отпуска '' Зелен кредит''.Постепенно се набива.
https://www.vesti.bg/sviat/oon-svetyt-ne-uspiava-da-ovladee-klim … ata-kriza-6183859
Вместо да намалеят вредните емисии до 2030г.,те се повишат с 9%.Значи ще ни измислят още кой знае какви репресивни мерки,освен по-скъп ток от перки.Ами да се върнем на темата за нормалните неща по света,дето тук ги няма или са табу.Между другото точно Фея Кръстница беше пуснала такава тема преди доста години в чужбинският подфорум.Споделяйте,ще следя с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт