Семейни проблеми

• 7 428
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • Melmak
Не знам, Марая, опитваш се да оправдаеш действията си, че не си на пук. А си на пук. Като сте малък град сигурно е на 2 мин с кола.

# 46
Отказвам в тая нелепа ситуация да бистря авторката защо не се е прибрала и обича ли наистина мъжа и колко точно е голям града! 
Каквото и да става то си е между тях двамата.
Това е толкова абсурдно, че няма на къде повече.
Аз лично бих отказала категорично да водя тоз разговор с леля и мама. Кат съдебен спор.
Сигурно ще кажа - лелче, Пенке всичко е наред, ние ще си се  разберем. И ще повтарям това до откат каквото и да питат. Докато ми стигнат нервичките де:)))

Само си представям колко нелепо изглежда всичко и настръхвам.
Ами че то другия път, авторката може да направи нещо, което не му харесва сексуално. Може. И какво ще скокнат леля и мама да се обясняват ли?!?!?
Хората в двойка правят неща, които не харесват на единия или другия, редни и нередни. После ще обсъдят, ще говорят или ще се разберат или не.

# 47
  • София
Не мислят бе,  не мислят преди брака.
Е, слушал мама веднъж - голяма работа.  Втори път лелята - еее, то е в началото, ще мине.
Ще  живеем у мама със свекърите - еее, все ще се изтърпи.
И после вече промени  не настъпват.
А никой не ще да се развежда, след като се е прясно оженил. А дойде ли детето..., макар че то понякога е стимул.
Рядко за промяна де, в повечето случаи за край.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 11:26 от Светулчица

# 48
Ами, нито едно правилно решение не взима никой в къщата. Grinning

Казвате, че сте в малък град - ми извинявайте, но аз в големия град пеша да тръгна ще се прибера. Вие просто не можете да се отделите от родителите си, а да спите разделени с мъжа си от ден 1 е нелепо.

Той е мамин сладур. Майка му и леля му няма да ги промениш, но пък той да търси съвети от тях...това не го ли видяхте в началото? Аз съм се ужасявала от това да ми се падне гадна свекърва, която да ми се меси. Пък какво остава за мъж, който чака на майка си да му разреши проблемите с жената.

Като е малък градът, направо се изнесете в друг. То иначе няма изход, освен ако не искате така да си живеете цял живот.

Как се "пада" гадна свекърва Grinning То поведението на мъжа още от самото начало "подсказва" каква е свекървата. Ако си е мамин сладур, то е ясно каква би била ситуацията за в бъдеще. Ама някои жени си хващат "мамин сладур" и после - изненада - майка му се мешала, пък той я и слушал и пр. екстри от този тип. Поведението на мъжа и на свекървата би трябвало да са ясни много преди брака, нали излизате първо, опознавате се, след това опознаваш и семейството му!

Знам ли, хаха, лош късмет. Grinning То си е факт, че много жени си затварят очите пред сигнално червени флагове в името на любовта. Трябва да е ясно, но уви, само на теория. То те сега не живеят заедно, не знам преди брака как е било.

# 49
  • Melmak
Това е добър въпрос. Авторке, къде живеехте преди сватбата?

# 50
За мен не е такава драма, че са се скарали и една нощ не са били заедно. Обаче другия път като не могат да се разберат за нещо, пак ли лелята ще ходи да бъде медиатор и да обяснява как жената трябва да отстъпва?
И аз съм на това мнение,защото ние щеше да се разберем ,ако те не се бяха намесили
Това че съм останала там нищо не означава, още от самото начало сме се уговорили ,че работя до късно и понякога се налага
Понякога работя до 12 , 1 и се налага да стана в 5 , 6

Хем сте се разбрали, хем после "ама той как така няма да ме потърси"...

На мен като ми се разсърди моята също бягам да си се занимавам с мои неща, щото я знам, че ѝ прекъсва връзката с главния мозък като се ядоса за глупости. Ама не бягам при нашите във Варна и не цивря в бг-мама.

Звучи ми малко като да не знаете за какво сте в тая връзка вие... и все едно малко сте подранили с брака. Сякаш оня ден сте се видели, че да се сблъсквате с подобни детинщини.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 11:59 от murcinhum

# 51
От къде знаеш,че споделя? Живеете в чужда къща,изнесете се като не искаш да коментират караниците ви!
За съжаление стените също си имат уши,за една двойка е по-добре да живее самостоятелно.

# 52
Да, от къде знаете, че е плакал на рамото на мама и лелинка?Авторката много "деликатно" не казва как те са разбрали.
Може да са забелязали, че не се е прибрала. Може НЯКОЙ неин роднина да ги светнал, че тя няма да спи, където и е мястото.
Драмата е, че той е изкаран мухльо, защото са и казали "А бе ти с кой акъл не се прибираш като сте скарани? До къде ще стигнете така?"  и той не е скочил да ги разхвърля.

Също мъжът е наречен "мамин сладък" и т.н. защото споделил с мама и лелинка. А авторката с половин България лелинки бистрим и обиждаме мъжа и ... Мхъ! Да, по-добре с непозната тълпа, отколкото с добронамерени роднини ...

Значи отначало беше, че преспива авторката при родителите си, когато нейния е в командировка.
Сега се оказва, че тя нормално преспивала при техните, когато имала работа до 1 и ставане в 5. Мога ли да попитам какъв е този бизнес, че от зори до мрак се налага всички да са там в пикови моменти? И след като това е толкова нормално - защо е драмата, че не е била потърсена.
Сега чакам да се окаже, че тя повече при техните спи ....Wink

# 53
И какво значение има какъв е бизнеса? Умирате да си навирате носовете в чужди работи, които изобщо не ви засягат.
Момичето не обсъжда бизнеса си тук и какъв е той е напълно нерелевантно.

# 54
  • село в ямболско
Има тема, хората питат.

# 55
Темата е за семейните проблеми на двамата, предизвикани от ината им и желанието да се наложат в двойката, използвайки детински методи, които са се усложнили след намесата на роднините.
Дали е управител на бар, или има магазин за продове и зеленчуци, или пък е счетоводител, който обслужва няколко фирми и гони срокове няма особено значение.

# 56
Има значение  при съветите за преместване, собствен разработен бизнес не се зарязва лесно. Семеен  по-точно, че на такъв ми прилича, иначе няма значение.

# 57
Авторката не обмисля преместване, а търси съвет как да прекрати намесата на свекървата и лелята.

# 58
Съветите са да се махне от тях.

# 59
Те и двамата немогат да се отделят от семействата си. Той допуска мама и леля да се мешат, ама и тя не може да пусне мамините фусти под предтекст, че оставайки да спи там ще спести 4 минути от прибиране вкъщи. Аз лично смятам, че една семейна жена няма работа да спи у мама, освен ако няма някой болен в семейството или мама е в друг град и гостуването така или иначе е съпътствано с преспиване. Като са се скарали в конкретния случай, да се прибира и да спи на дивана, не да се прави на видиш ли много засегната и непотърсена.

Общи условия

Активация на акаунт