Любители на кучета - 138

• 32 857
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Щастлива мама, посрещаш го с коляно и “не”, “чшшш”, който звук работи при вас, като тръгне да скача. С цел физическа преграда между вас, не с цел да го удариш. За зъбите по дрехите, не съм намерила решение. Вече си събличаме пухенките и кожените якета, преди да му се нарадваме, защото първата работа, като ни посреща, е да ни дръпне за ръкава. Ако имам ластик на ръката в такъв момент, го сваля, без да усетя зъб по кожата, толкова е прецизен Joy

# 406
Зара от снимка в обявата, че й търсят дом

У дома

Сега

# 407
Щастлива мама, Бък се изправяше така по ММ и мен, от радост. Особено когато мъжът ми се прибира от командировка. По съвет на треньор, при нас подейства: още като видиш какво се кани да прави, сгъваш крак в коляното и го вдигаш нагоре по диагонал, става като щит между теб и кучето. Първите няколко пъти то се блъска в крака, после почва да се чуди как да го заобиколи. След седмица вече дори не опитва. Успоредно се работи за общо послушание и спокойствие при раздяла.
П.П. Попи писала същото, докато публикувам.

# 408
Благодаря! Ще опитам по този начин. Явно към мен няма респект.
А това с ластика на  ръкава, ох там синът трябва да дресирам.
Ами като се сетя и Лора, предното ни куче пак така ни беше степенувала. От както сме взели Арес все по- често се сещам за нея....толкова е мъчно след като загубиш другарче...
Ето ми я хубавицата - да почива в мир!

# 409
  • в голямото село
Страхотни последни страници на темата, пълнят душа и очи.  Ей го малкия проклетник с големите уши

Това са му първите дни в къщи, няма още 3 месеца.
И тези от днес, има вече мисия, да пази Дядо Коледа, или да го открадне ...утре като остане сам. Накрая се предаде и заспа

# 410

Дрийм - на 45 дни го взехме у дома.

Тук на 6ти Ноември стана на годинка.

Ангелче. Носи радост на всички ни. Simple Smile

# 411
Рокото, тогава когато още не беше изял къщата и дивана най-вече 😁

Иии голям калпазанин

Имам едно единствено цвете, заплашен е че ако го овършее ще е наказан в коридора 😁

# 412
Хаха, Роко има толкова невинен поглед, все едно казва: " Ама какви ги разправя тя?
Аз нищо не съм направил!"

# 413
  • София
Напълниха ми се очите и душата.

# 414
И моите очи и  сърце са пълни, след като прегледах последните страници на темата Sparkling Heart
Да се запишем и с Гинче- като новодомка- беше една педя, буквално:
- тук още се крие под масата и е кльощичка

- тук вече е завладяла дивана, а днес вече трудно се сяда от нея

- , че в момента е над 8 кг.

# 415
  • Варна
Здравейте, имам нужда от съвет. Лара е нашето куче, живее на двора, на почти 8 г. е, голямо и много добро куче. Преместихме колибата и, и сега не влиза вътре. Живее в нея поне 6 години, но на новото място в същия двор отказва да влезе, колибата е топла и хубава, има си нейният килим вътре, обърнат и на стената, но зъзне навън. Влиза като се скарам, но излиза веднага щом се обърна или вляза вкъщи. Слагах лакомства, не се впечатлява, влиза само като кажа, но не стои, а си живееше добре вътре.
Дали заради мястото отказва, в същия двор е, познато и е.
Всякакъв съвет или коментар е добре дошъл. Благодаря ви!

# 416
Мира Иванова пробвайте пак да я върнете на старото място да видите дали ще си влиза пак. Кучетата си харесват определено място и на друго не лягат. Ето и нашата направихме й къщичка, еми не иска да спи вътре. Сега мисля да я сложа на мястото където спи попринцип да видим дали ще влиза вътре.
Да питам тези, които дават храна Брит дали вашите кучета пият вода? Преди беше на Педигри и пиеше много вода, сега откакто е на Брит пие много по-малко.Не знам дали е от храната или от това, че стана по-студено.

# 417
  • под тепетата
Pate, моето предишно куче беше хъски. Зимно време намаляше водата, лятно - храната. Водили сме го в планината зимата и като му се пие вода, ядеше сняг с кеф.

# 418
  • Варна
Patenceto, благодаря. ММ е на плаване, а колибата е тежка и не мога да я преместя сама. Ще помисля какво да направя. На старото място беше в градината, отпред имаше дървен подиум, развалихме го и я преместихме заради строителни работи, та на същото място няма как да е.
Ще говоря с вет като взимам единия котарак, че е на лечение малко. Ще споделя ако имат предложения или предположения защо така прави Лара.

# 419
  • Пловдив
'патенцето,
Педигри ,е много солена ,не бих я нарекъл "храна"(предвид състава). Като изключим споменатото от Биляна ,нормално е да пие повече вода,като яде неща предизвикваши жажда.

Общи условия

Активация на акаунт