Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 766
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Разчет няма ли? Дайте го тук, все нещо пише.

# 106
Това е всичко,което пише. 🤷🏼‍♀️

# 107
  • Mediterraneo
Спондилоартрозата донякъде би могла да обясни болката. Така или иначе, лечение няма- има приучаване към правилна походка, правилно вдигане на тежести. При кризи- обезболяващи, витамин В, физиотерапия( след отшумяване на острата част), масажи.

# 108
Здравейте от два дни приемам Ципралекс и Флуанксол и днес забелязах, че са ми се появили нещо като гъбички в устата по езика и по стените на бузите там където ми се опират зъбите! Как да ги третирам? Противоалергично ще помогне ли? Опасно ли е за дишането?

# 109
Ако са бели, като полипи, като спреш хапчетата и сами си минават.

# 110
Ако са бели, като полипи, като спреш хапчетата и сами си минават.
По-скоро тип “Географски език”. Трябва да ги пия дълго време тези лекарства и спирането не е опция, въпроса е дали е от тях или от гаденето, което имам от 2 дни, което пак е следствие от тях!

# 111
От флуанксол, категорично не биха се появили гъби.

# 112
Значи от Ципралекса. То даже не са и гъбички. Езика ми е побелял и го усещам като все едно съм го опарила. Устата ми съхне.

# 113
Значи от Ципралекса. То даже не са и гъбички. Езика ми е побелял и го усещам като все едно съм го опарила. Устата ми съхне.

Е те така са гъбичките.
Докато се видите с лекар - се жабури с вода със сода. Прецеждай между зъбите си кокосово масло.

# 114
Някой може ли да даде съвет как се действа при хипертонична криза? Майка ми получава от време на време, понякога е по- зле с припадане, понякога не се стига до там,но нищо не чува, главата й бучи и й се вие свят. Лежи по час,два и й олеква,но онзи ден й се е случило на работа. Тя е твърдоглав човек,не иска да ходи на лекар, а вдига кръвното все по- редовно . Засега съм я уговорила да почне по един аспирин на ден ,поне да сваля малко кръвното и да разрежда кръвта, защото и с това има проблем. Но в момент на такава криза какво да правя, няколко пъти е около мен и ми изкарва акъла..

# 115
Заведете я спешно на кардиолог. Не случайно тези хора учат десетина години за да станат специалисти, да определят състоянието и лечението и.
Аспирин да сваля кръвно за първи път чувам.

# 116
Като не иска да отиде, как да я накарам? На 60г човек какво да му направиш,за да го убедиш, че трябва да се грижи за себе си? Аспирина разрежда кръвта , защото имаме такъв генетичен проблем , и оттам би трябвало да регулира леко нещата,не че лекува високо кръвно...

# 117
Вие най-добре трябва да знаете как да я накарате да отиде на лекар.
Аз вдигам високо кръвно и лятото разбрах, че при моите стойности както си спинкам сладко сладко мога да получа удър и да не се събудя никога. Много се изплаших, но това ме накара да отида на лекар. Имам дете, за което трябва да се грижа.
Дано намерите начин скоро да я заведете, но нещата не са за пренебрегване или отлагане.
Тя щом припада....не се знае кога и къде може да и се случи. А лекар ще и назначи адекватно лечение и ще следи състоянието и

# 118
Това е от две години някъде, нямало да ходи на лекар. И бърза помощ съм викала, защото припада, повръща и й се вие свят дълго време, тя се скара на лекарите да я оставят намира и че ще й мине. И така всеки път повтаря, че това е ок за нейната възраст и си й минава... Нямало да пие хапчета да се трови... Виждате за какво става въпрос,не може никой да я убеди. Затова поне искам като е около мен вместо да ми слиза сърцето в петите от страх,да знам какво се прави... Чела съм за канела, не знам вода,айрян дава ли се? Освен да лежи друго не знам какво да правя...

# 119
Някой може ли да даде съвет как се действа при хипертонична криза? Майка ми получава от време на време, понякога е по- зле с припадане, понякога не се стига до там,но нищо не чува, главата й бучи и й се вие свят. Лежи по час,два и й олеква,но онзи ден й се е случило на работа. Тя е твърдоглав човек,не иска да ходи на лекар, а вдига кръвното все по- редовно . Засега съм я уговорила да почне по един аспирин на ден ,поне да сваля малко кръвното и да разрежда кръвта, защото и с това има проблем. Но в момент на такава криза какво да правя, няколко пъти е около мен и ми изкарва акъла..

Краката в гореща вода за да "слезе" кръвта там, кисело мляко + 1ч.л. канела, чай от Каркаде.

Общи условия

Активация на акаунт