Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 986
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Въпросът ми е защо стерилна урина се изследвала сутрин? Бяха ме пратили с вагинален секрет следобед, но не бях яла последните 8-10 часа и реших, че е същото и мога да използвам да дам и урина, понеже имам симптоми на цистит отвреме-навреме и абсолютно никакви на вагинална инфекция. Това са резултатите:

Сигурна съм, че тази бактерия е от урината, въпросът е има ли значение, че не е било точно сутрин?

# 91
Много пъти съм пускала стерилна урина, винаги след тоалет, но не първа урина. И си излизаха бактериите. Иска се първа за да е по-концентрирана явно. Но аз ставам поне 2 пъти през нощта и реално няма смисъл и значение.

# 92
  • пустинята Гоби
И аз съм пускала стерилна урина следобен, назначено от лекар - буквано ми каза след долу в лабораторията и дай урина.

От години влача проблеми с бактерии в урината и никога не съм имала проблеми с влагалищния секрет, така че според мен заключението Ви не е вярно.

# 93
Анонимен, кое те кара да си сигурна, че в урината е проблемът?
Нищо по изследвания не показва да има проблем. Давала съм стерилна, давала съм обикновена урина, след часове въздържание или след само 3-4 часа. Разлика е имало в броя левкоцити, но бактерии се хващат. И белтък ми се хваща дори след 3-4 часа въздържание от уриниране. За по-ясна картина се прави сутрин със ставането след тоалет.

Парене преди и по време на уриниране, или след уриниране, може да има и при инфекции и разрастване на батерии във вагината.

# 94
Тази бактерия съм я имала във вагинален секрет, а в урината беше Ешерихия. Така, че е напълно възможно урината да е чиста.

# 95
  • пустинята Гоби
Тъкмо това се чудех и аз, как се казваше бактерията в урината. Ешерихия, т.е. обикновено е различна.

# 96
Имам най-вече фалшиво (засилено) усещане за ходене по малка нужда и лека тъпа болка по хода до десния бъбрек.
Течение вагинално нямам, нито парене.

# 97
Как протича ковид към момента?
Не откривам актуална тема!

# 98
Бактерията е нормална находка в червата. При спад на имунитет се разраства. Често не води и до симптоми и бременни разбират, че имат разтеж при изследвания. Преценява се според етапа на бременност дали да се изчака с лечение и се взимат мерки и при раждане и след.
Причина е за някои заболявания.
Някои се оправят с един АБ, при други с комбинирано лечение (орално-вагинално) , при трети доктори не изписват лечение.
Може в урина да се изолира, може във вагинален секрет.
Не е задължително да има течение. Както пише по-горе, някои нямат симптоми.

Ковид като грип, но с плавна поява на симптоми. С грипа изведнъж избухваш с висока Т.
При Ковид пак са характерни болки в стави, май първо с тях се почва, после повишаване на Т, хрема, кашлица, някои имат конюнктивит- това при сегашния щам.
Чух преди малко за респираторен вирус при деца водещ до пневмонии.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 10:09 от Merelenda

# 99
Как протича ковид към момента?
Не откривам актуална тема!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1445269.new#new

# 100
Намерих темата за боледуване от ковид към момента. Всъщност е тази:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1496635.2610

# 101
Здравейте!
Имам много пронизваща болка в кръста отдясно и по-точно в лумбалната област. Получава се когато ходя или когато стоя права по-дълго време в кухнята например. Понякога е по-лека, понякога по-силна, много силна, чак ми се плаче, докато се прибера. Щом си легна за 10-15 минути и минава. Понякога съм пила разни болкоуспокояващи (Аналгин, Парацетамол), мазала съм се разни кремове, но не се влияе особено много. И това е вече много дълго време - минимум година със сигурност. Лятото отидох на невролог, направиха ми скенер и лекарката заключи,че нищо ми няма. Да съм се пазела от течения, Фастум гел и това беше. Е да ама болката продължава. Притеснена съм, защото съм бременна отскоро и не знам как ще се отрази всичко това,когато понапреднат месеците. Другото, което си мисля дали може да е от нещо друго, а не от кръста. Някой има ли идея какво може да бъде това? Или поне към какъв специалист да се насоча щом реално на скенера не излиза проблем, но болка има...

# 102
Имам най-вече фалшиво (засилено) усещане за ходене по малка нужда и лека тъпа болка по хода до десния бъбрек.
Течение вагинално нямам, нито парене.

И аз нямах течение, никакви оплаквания нямах, заради цистита пуснах и вагинален секрет.

# 103
  • Mediterraneo
Здравейте!
Имам много пронизваща болка в кръста отдясно и по-точно в лумбалната област. Получава се когато ходя или когато стоя права по-дълго време в кухнята например. Понякога е по-лека, понякога по-силна, много силна, чак ми се плаче, докато се прибера. Щом си легна за 10-15 минути и минава. Понякога съм пила разни болкоуспокояващи (Аналгин, Парацетамол), мазала съм се разни кремове, но не се влияе особено много. И това е вече много дълго време - минимум година със сигурност. Лятото отидох на невролог, направиха ми скенер и лекарката заключи,че нищо ми няма. Да съм се пазела от течения, Фастум гел и това беше. Е да ама болката продължава. Притеснена съм, защото съм бременна отскоро и не знам как ще се отрази всичко това,когато понапреднат месеците. Другото, което си мисля дали може да е от нещо друго, а не от кръста. Някой има ли идея какво може да бъде това? Или поне към какъв специалист да се насоча щом реално на скенера не излиза проблем, но болка има...

На скенера не излезе ли някаква херния или протрузия по гръбначния стълб? Аз имам, захваща се нерв понякога и болката е адска, схваща ми се целият ляв крак до глезена. От нищото се получава понякога, леко извъртане, леко напрягане и съм готова. Коктейли с обезболяващи на инжекции, гелове и хапчета не помагат при тежка криза. Не знам бременността как ще се отрази, аз имам чувството, че баш от третата бременност ми се случи това нещо, веднага след нея започнаха проблемите, вече 14 години.

# 104
На скенера не излезе ли някаква херния или протрузия по гръбначния стълб? Аз имам, захваща се нерв понякога и болката е адска, схваща ми се целият ляв крак до глезена. От нищото се получава понякога, леко извъртане, леко напрягане и съм готова. Коктейли с обезболяващи на инжекции, гелове и хапчета не помагат при тежка криза. Не знам бременността как ще се отрази, аз имам чувството, че баш от третата бременност ми се случи това нещо, веднага след нея започнаха проблемите, вече 14 години.
Не,абсолютно нищо. Тя даже само погледна заключението в изследването и каза "Нищо ти няма". Не искаше даже да отвори снимката, та аз я накарах да я погледне, защото просто не вярвах...
Благодаря Ви за коментара! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт