Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 810
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Това с вестибуларния апарат е добро хрумване, но не съм наясно от какво се отключват тези кризи. Не виждам закономерност с нищо... Няколко месеца и бам криза с остро начало, после няколко дни лежи и е малко като недотрепана... Последния път каза, че ръцете и краката са й изтръпнали и ледени...

# 136
Нали осъзнавате, че дискусията е безумна - лаици сме, гадаем по общи симптоми, правейки всякакви предположения. Вие с тези предположения какво ще направите?
Има един момент когато ТРЯБВА да приемем решението на близките си да не се лекуват и да не ги спасяваме зорлем. Казвам го като човек, който януари погреба след мъчитена смърт член на семейството, решил да не се лекува от рак. Помагаме да минат през периода, както можем. Не е лесно! Наистина не е лесно, но изборът на хората трябва да бъде уважен вкл. на боледуване и смърт.

# 137
Подкрепям Дорис. Не всеки иска да се лекува.

# 138
Подкрепям.
Загубена кауза е.
На 56 хората са с ума си така, че не е старчески инат, а решение.

# 139
Прави сте, но имаме отговорност към близките си. Аз затова написах, че имам дете, за което трябва да се грижа. Т.е. дори да не ми пука какво може на мен да ми се случи, много ми пука какво бих причинила на детето си. Аз и да умра, утре пак ще съмне и светът ще продължи да се върти, но за моето дете светът никога няма да е същият. Трябва да мислим да сме отговорни, защото ако получиш удър и се парализираш, лягаш на грижите на близките си

# 140
Да, права си. За инсулт винаги трябва да се прави превенция, защото е голямо тегло както за болния, така и за гледащите го.

# 141
Yan25, на тази възраст майка Ви има нужда от редица изследвания и прегледи.
Чудесно би било да сме завинаги в добра форма и да нямаме нужда от хапчета, но съвсем нормално с годините нещата се променят.
Високото кръвно изобщо не е шега-работа. Няма да го свалите нито с чайчета, нито с аспирин.
Понякога хапчетата са по-малкото зло.

the Дорис, решението на онко-болен да не се лекува съм го приемала, колкото и да е било трудно. Но глупостта да не си правиш изследвания и да не се грижиш за себе си относно тривиални здравословни проблеми, не мога да се съглася, че трябва да приемаме.

# 142
Здравейте, през пролетта ми правиха операция на крака, разширени вени, имам 5 белега от по около 4 см. вертикални един под друг от коляното надолу. Всичко зарасна добре, но ми остана чувствителна, изтръпнала кожата, от дреха, от допир, от водата на душа. Търпя го, не е болка за умиране, но вече в зимния сезон ми пречи повече. Случвало ли ви се е, нещо за мазане ли да си взема?

# 143
  • Sofia
Запушва ми се носа винаги когато в стаята е над 20’С…здравословен проблем ли е?
Какви капки за по-дълга употреба мога да пръскам?
Засега само муконазал ми действат,но май не са добре за дълго време 🤔

# 144
Доли, пробвайте Назо Пюър, прахче с морска вода, прави се промивка. Чудесно се справя с бактерии, алергии, хрема. Ползваме го през зимата цялото семейство.

# 145
Привет, новите ми обувки ми направиха много гадни рани отстрани на двете пети, чак един слой на кожата се е свлякъл и много ме боли. С какво да го намажа, че да мине по-бързо?

# 146
Привет, новите ми обувки ми направиха много гадни рани отстрани на двете пети, чак един слой на кожата се е свлякъл и много ме боли. С какво да го намажа, че да мине по-бързо?

Цикатридина ми е помагала при такива рани. Възможно е и Судокрем да повлияе добре.

# 147
Или дефламол.

# 148
След второ секцио преди 9 год ми остана нещо като уплътнен ръб над оперативния шев.
Постепенно поувисна и се надигна още сякаш, а от месец в единия край е като джобче.
Ще се побъркам... херния ли е.. какво е... не боли.

# 149
Ако има ръб отгоре, а сте отслабнала, е нормално да провисне, разсъждавам си само...

Общи условия

Активация на акаунт