Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 080
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Какви са ти очакванията след преглед от ендокринолог.Изследвания и сама можеш да си пуснеш,за да видиш колко е зле положението.Предполагам преди време са ти дадени съвети за хранене и движение.Не знам след стреса колко си се възстановила,но може да помислиш за спокойствие и душевен мир.

# 211
Какви са ти очакванията след преглед от ендокринолог.Изследвания и сама можеш да си пуснеш,за да видиш колко е зле положението.Предполагам преди време са ти дадени съвети за хранене и движение.Не знам след стреса колко си се възстановила,но може да помислиш за спокойствие и душевен мир.
Свикнах да живея с мисълта, но пак ме обвземат мисли за безнадеждност, страх, отчаяние. Обяснявам си го че аз се тъпча, така, както алкохолиците пият. Нещо като нужда е явно.

# 212
А защо не посетите психолог? Има емоционални липси, които явно компенсирате с храната. Търсете причината. Лесно е да се каже "Спри да се тъпчеш", но е несериозно да го каже ЛЛ. Все едно на алкохолик да каже да спре да пие

# 213
Може би, заради финансовата страна на нещата, вече един сеанс при психолог минава 50лв., а само с един разговор не се изчерпва проблема...

# 214
Ако наистина искаш може и сама да се справиш.Нужно е много четене,вглеждане в себе си,и като цяло много работа.Все пак е добре да отидеш при психиатър поне веднъж и тогава да решаваш "кое" и "как".

# 215
Първо да направи хормоналните изследвания е моето мнение.

# 216
И аз съм за изследванията! 
Психиатър ще я натъпче с хапчета и не смятам, че това ще реши нещо. Работа с психолог трябва, но да скъпа терапия е.

# 217
Изследванията са добра опция да се стресне човек като види резултатите. При мен така се получи 😁
Обаче ако са ок, тогава се успокоява и си хапва още повече.

# 218
Ами ако са ок, тогава е ясно, че е само на психическа основа проблема и чисто от преяждане да кажем. Но ако има нещо разбутано там, без "оправяне" нещата няма да се променят. Може и да спре да яде и пак да пълнее от въздуха...

# 219
Колко пъти сте ходили на психиатър, че твърдите, че ще я натъпче с хапчета?
Каквото и да предлагаме, ако дамата не предприеме реални стъпки, след няколко месеца ще четем отново същите и оплаквания

Искам да попитам хормоналните изследвания поемат ли се от ЗК?

# 220
Аз никога не твърдя нещо ей така за да се намирам на приказка. Аз не съм, но майка ми, снаха ми и приятелка са ходили, всички с различни проблеми и всички си излязоха с рецепта за хапчета. Като искам да отбележа, че и трите психиатъра са различни.
Има голяма разлика между - психолог, психотерапевт и психиатър и хората често не са запознати с компетенциите им. Да, психиатъра също може да провежда психотерапия (терапия с разговори), но са единици които го правят или го правят за час-два и след това пак ти дават хапчетата.

....
Каквото и да предлагаме, ако дамата не предприеме реални стъпки, след няколко месеца ще четем отново същите и оплаквания

Искам да попитам хормоналните изследвания поемат ли се от ЗК?

Иначе с това съм съгласна!

Кои хормонални изследвания, има много такива? Щитовидни се поемат част от тях, пролактин също...полови също мисля.

# 221
  • София
Преди горе долу месец - 40 дни пих антибиотик за Ешерихия коли. Но от време на време пак имам някакви неразположения. Не е всеки ден, не мога да преценя от какво се провокират. Леки са, не като преди лечението, но не е като съвсем нищо да ми няма.
В понеделник съм на годишни профилактични и ще пусна една обикновена урина. Въпросът ми е дали ще покаже, ако не се е доизчистила бактерията, или направо и стерилна да пусна.
Направо започвам да си мисля, че ми има нещо друго. 10 дни пих АБ, мислех, че ешерихията се е изчистила Angry

# 222
Тогава ти писах за д-маноза.
Повтарям се.

# 223
  • пустинята Гоби
И в обикновената урина излизат бактериите. Аз също бих пила някакви билкови хапчета известно време - Уринал, Неоринал, Цистон и прочие. Уриналните инфекции са доста упорити.

# 224
Мен ешерихията ме подхваща периодично. И аз преди месец, месец и половина пих АБ. Сега отново имам някакви оплаквания, но пия Д-маноза с боровинка. Отделно пия пробиотик с боровинка. Оплакванията не са изчезнали Grinning
Не знам какво да те посъветвам.

Общи условия

Активация на акаунт