Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 067
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Сваля, но ако е вирус температурата спада по-трудно и понякога не напълно. Ако има нужда след 2-3 часа може да вземеш Парацетамол или Аналгин

# 241
Парацетамол по-силен ефект ли има или не?

# 242
То не че едното е по-силно от другото, просто да не вземаш пак същото толкова скоро, обикновено ги редуват ако има нужда да се взема нещо по-често. Така не се предозира нито с едното, нито с другото, те са си два отделни медикамента.

# 243
  • София
Може ли да препоръчате нещо силно/ефикасно за възпалено гърло от снощи, втрисане...може би спрей?
Пп. И някой чай за простуда, грипни състояния?

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 11:01 от Starrydream

# 244
Аз съм доволна от Тантум верде спрей, чай от джинджифил (ама истински корен настърган)

# 245
  • Пловдив
Момичета, при завишен инсулин при юноша с ендокринолог ли да се консултирам?

# 246
При подрастващите е по-висок инсулинът по принцип, та ако не е нещо фрапиращо и придружено с други симптоми, не бих бързала да се притеснявам. Евентуално да се опитате детски ендокринолог да намерите, за да вземе това предвид.
По какъв повод е изследван изобщо, щом не е от ендокринолог пратен?

# 247
  • Sofia
Да.
Колко е?

# 248
  • Пловдив
Да.
Колко е?
на 17г.

# 249
А инсулина колко е?

# 250
Пия Димекс и Ердомед за кашлица, но като чели се засили още последните два дни...какво да правя за да я облекча, ужасно е..

# 251
Аз си настъргах хрян в мед. Дали от това или вече й беше дошло времето ми мина.

# 252
Спокойно, бе жена. Аз от 10+ години се боря с бактерията. Изчезва периодично и пак ме навестява. Антибиотици отдавна не пия по повода, лекувам се с билкови таблетки и течности.

Ако имаш чести бактериални инфекции то имаш сериозни липси в "Първата стена". Като нисък витамин Д, Цинк, селен, силици, мед.
Дори и да качиш някой килограм - 2-3 опаковки бирена мая ще са многополезни в случая.
Мед от манука също може да реши проблема, но трябва добре да се обмисли схемата.

# 253
  • пустинята Гоби
Основният ми проблем е че не пия достатъчно течности и че отлагам ходенето до тоалетна по малка нужда.

# 254
Пия Димекс и Ердомед за кашлица, но като чели се засили още последните два дни...какво да правя за да я облекча, ужасно е..
Суха и дразнеша ли е?
Свекървата издълба черна ряпа, сложи мед, престоя през деня и вечерта пи от сока. Каза че и е помогнала.
На мен ми помогна тази рецепта. Правих наполовина дозата. За 3-4 дни спрях да кашлям. Не съм слагала жълтъка.

Рецепта за лечение на кашлица и бронхит

Съставки:

250 мл биологично краве мляко
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица мед
1 СУРОВ жълтък
¼ чаена лъжичка сода за хляб

Начин на приготвяне:

За да приготвите тази напитка против кашлица и бронхит, трябва първо да сварите млякото. След като се охлади до 35 градуса (при слагане на пръст в него да не пари) се добавят маслото, меда и накрая жълтъка и содата.

Това е една много ефективна рецепта от народната медицина, която лекува бронхит, ларингит и трахеит при деца и възрастни.
Лекарството трябва да се изпива наведнъж вечер преди лягане поне 5 поредни дни.

Общи условия

Активация на акаунт