Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 054
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Зависи от лекарствата.Някои се пият на гладно,други не,за трети няма значение.Някои си взаимодействат,други не.

# 286
Може с фармацевт да се консултирате, като ходите до аптека за нещо. Но с конкретен списък и схеми на прием, за да видят кое какво е и да преценят какъв съвет да дадат.
Всичко което приема включете в списъка, дори и да са добавки и витамини.

# 287
Всички заедно, освен ако няма изрично упоменато преди, по време или след хранене.
На мъжът ми е изписан Ацилесол на гладно, след известно време пие другите.Ацилесол предпазвал стомаха.

# 288
Какви са тези 6 вида таблетки? А, че няма подобрение може да значи, че има притиснат нерв, който само с таблетки няма как да се освободи. Аз ходя първо на мануален терапевт и после следват лекарствата.

# 289
  • на брега на морето
Сутрешните таблетки са за аритмия, високо кръвно и разреждане на кръвта плюс тези за нерва. Третият по ред невролог изписа някакви хапове, между които и Дорета. Сложи й инжекция, която малко я облекчи. Какво и колко пие вече не знам, защото ММ й ги дава. Подобрение няма, за мануална терапия никой не е споменавал.

# 290
Невролозите не споменават мануална терапия, те са по хапчетата.
Аз те ориентирам защо хапчетата не помагат - защото причината си стои.

# 291
  • София
Понеделник сутрин. В офиса студ. Докато загрее климатика, се вкочанясах. После се стоплих. Но единият ми крак от коляното надолу като че е в друг климатичен пояс и цял ден мръзне. Имам подозрение за разширени вени на този крак, възможно ли е да е причина това?

# 292
Здравейте, дали личен лекар може да издаде направление за същия специалист след като старото е изтекло и са минали вече повече от 30 дни?

# 293
  • пустинята Гоби
Може, ако иска. Моят личен лекар винаги ми казва - ако ти изтече направлението ела, ще ти дам друго.

# 294
Може, ако иска. Моят личен лекар винаги ми казва - ако ти изтече направлението ела, ще ти дам друго.
Явно си е до личен лекар. Моята се е случвало да ме разкарва втори път за едно направление. Много ги пазят тези направления.

# 295
Понеделник сутрин. В офиса студ. Докато загрее климатика, се вкочанясах. После се стоплих. Но единият ми крак от коляното надолу като че е в друг климатичен пояс и цял ден мръзне. Имам подозрение за разширени вени на този крак, възможно ли е да е причина това?

Явно оросяването не е добро. Трябва съдов да погледне.
Нямате диабет нали?

# 296
Краката с разширени вени са топли в областта на проблемните вени.

# 297
  • In the land of Never Never
Здравейте, дали личен лекар може да издаде направление за същия специалист след като старото е изтекло и са минали вече повече от 30 дни?
Мисля, че е добре, ако не успяваш да го ползваш в рамките на 30-те дни, да се обадиш преди изтичането на лекаря да го анулира. Лекарят може да издаде направление на някой друг. Защото са ограничени в броя, и отказват на нуждаещи се хора , ако вече са им изчерпани за месеца.

# 298
За тези от вас, които приемат витамин Ц - по колко мг на ден пиете? Смятате ли че разтворим от 1000мг на ден е много?

# 299
За тези от вас, които приемат витамин Ц - по колко мг на ден пиете? Смятате ли че разтворим от 1000мг на ден е много?

Принципно 1000 мг. витамин Ц се пие, когато сте болен. Това е максималната доза. И се пие не повече от 10-15 дни.
Но говорите за разтворимо витамин Ц. Витамин Ц е бързо окисляващ се и не може да съществува в разтваряща се таблетка. Така, че вероятно пиете просто нещо кисело. Аз купувам и пием инжекционен разтвор /няма добавки и оцветители/ .
Помислете за витамин Ц от ацерола.

Общи условия

Активация на акаунт