Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 052
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Плюс това,че повече от 500 мг наведнъж не се усвоява.По-добре по малки дози на няколко приема.Излишното отива в тоалетната.

# 301
Здравейте, възможно ли е от прием на  антибиотик Оспамокс, вследствие инфекция на зъб , да се вдигне пулса до 165 при активно движение? -с часовник съм, който мери пулса и никога до този момент при движение не ми се е вдигал така пулса,,едва се прибрах вкъщи, и краката ми омаляха-максимум при движение пулса ми е стигал 120 и не съм се изморявала-днес ми е 4 ти  ден прием на аб/но доста се стресирах, че ще ми стане нещо, като видях, какво изписва часовника/-в момента, в който стигнах вкъщи и легнах за има няма 10-15 минути, пулса ми падна на 80, кръвно идеално 120/80/?!И мога ли да го спра, дали ще проблем, зъба спря да ме боли или да го пия само веднъж на ден още три дена?

# 302
Има ли нещо, което мога да направя при липса на обоняние - вкус и мирис ? Имам тежка хрема, но ако от личен опит нещо помага, дайте съвет Sad

# 303
Има ли нещо, което мога да направя при липса на обоняние - вкус и мирис ? Имам тежка хрема, но ако от личен опит нещо помага, дайте съвет Sad
Да не е синузит? Аз цял месец вече съм с хрема и много трудно се справям със запушения нос без ксиметазолин.

# 304
Възможно е, ама вече ептен нищо не усещам и започвам да се паникьосвам. Нещо вирусно ме мъчи от една седмица, но едва днес започнах да губя обоняние и то след като си сложих капките. Може и ковид да е, но истината е, че ми се е случвало и доста преди ковид с тежка хрема да губя обоняние.

# 305
За тези от вас, които приемат витамин Ц - по колко мг на ден пиете? Смятате ли че разтворим от 1000мг на ден е много?
Много е, поне половината ще отиде в тоалетната съвсем скоро. До към 400-500 наведнъж бива, ако наистина трябва повече се разделя на повече от един прием или се взема такъв с удължено освобождаване. Отделно че тези разтворимите имат куп излишни неща в тях, обикновено подсладители от най-гадните, плюс още сума неща за вкус, цвят, стабилност и какво ли не.
Не коментирам че се продават въпреки че са абсурдни, продават се защото има кой да ги купува, те регулациите за хранителни добавки не са както за лекарствата. Хората виждат че е евтино, вкусно им е, виждат по-голямо число и си мислят че е по-хубаво нещо. Особено ако има и проблеми с бъбреците, такива ударни дози наведнъж може и да ги натоварят повече.

# 306
Възможно е, ама вече ептен нищо не усещам и започвам да се паникьосвам. Нещо вирусно ме мъчи от една седмица, но едва днес започнах да губя обоняние и то след като си сложих капките. Може и ковид да е, но истината е, че ми се е случвало и доста преди ковид с тежка хрема да губя обоняние.
Аз също се дразня на запушения нос, нищо не усещам почти. Знам, че това е симптом на ковид, но и при мен така се случва още от както получих синузит за първи път от отреди години. Ако ти е слабо място и те удря в синусите е възможно да загубиш вкус и мирис.

# 307
Здравейте, възможно ли е от прием на  антибиотик Оспамокс, вследствие инфекция на зъб , да се вдигне пулса до 165 при активно движение? -с часовник съм, който мери пулса и никога до този момент при движение не ми се е вдигал така пулса,,едва се прибрах вкъщи, и краката ми омаляха-максимум при движение пулса ми е стигал 120 и не съм се изморявала-днес ми е 4 ти  ден прием на аб/но доста се стресирах, че ще ми стане нещо, като видях, какво изписва часовника/-в момента, в който стигнах вкъщи и легнах за има няма 10-15 минути, пулса ми падна на 80, кръвно идеално 120/80/?!И мога ли да го спра, дали ще проблем, зъба спря да ме боли или да го пия само веднъж на ден още три дена?

Мисля, че е възможно. Но не говори ли това за някаква форма на алергична реакция или поне реакция на организма към антибиотика?
Да намалиш дозата е безсмислено - така няма насищане и няма лечение. Пробвай си по график дозата и ако пак се случи ще го спреш и смените с лекаря.

# 308
Аз мисля, че по-скоро от самата инфекция може да се ускори пулса.

# 309
Благодаря за отговорите, но май ме е страх да го продължа този оспамокс, наистина много се уплаших днес, а това е разстояние, което често изминавам, и никога не съм се изморявала, пулса ми в момента е между 55 и 61-прегледах си календара на часовника, такива дълги преходи съм правила пулса повече от 120 не ми скачал при натоварване- и по принцип съм с нисък пулс- между 50 и 63 ми е обичайния пулс!Отделно от два дена, след приема на АБ ме боли и много корема, хем, че приемам пробиотик също!Пила съм го 4 дена и 1хапче от 5 ти ден-първоначално ми бяха казали само 5 дена да пия, а днес ми казаха до неделя да го продължа!Да се надяваме, че си е свършил работата за зъба!

# 310
Загуба на вкус и обоняние при мен беше 5 дни. Последващо първо усетих лютеницата, после кюфтетата 😂

Иначе бях пресякла хремата с разтвор от вода със сода. Чаша вода, на върха на лъжичката сода. Водата да е топла. Бърка се да се разтвори.
После шмъркане над мивката. Дори да ви се струва, че нищо не преминава. Ако все пак се отпуши и премине, то ще усетите в гърлото. Така във всяка ноздра по 3-4 пъти. После си лягам и си спя без грам сополи.
Може да се наложи да направите още 2-3 пъти процедурата.
Тоя път въпреки всички останали симптоми, като сковано тяло дни наред, после Т и хрема, то с пресичането ѝ се разминах с кашлица и АБ.
Опитайте. Може да помогне.

# 311
Мереленда, винаги си много полезна и даваш чудесни съвети! Благодаря ти!:)

# 312
Пия разтворим, защото лекар ми каза, че тези са най-добрите ( и за мен беше изненада, от дете не бях приемала такъв). Кажете някой по- пречистен и добър?

# 313
Най-обикновен, таблетки по 100 мг ползваме у нас.

# 314
Лекарите у нас рядко са безкористни като препоръчват една или друга марка, независимо дали са добавки или лекарства. Тъжна истина, но това не я прави по-малко вярна...
За добавки гледам аз да си проучвам кое какво и що.

Общи условия

Активация на акаунт