Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
От многогодишният си опит вече имам доста на ум относно това, което предписват лекарите. Особено когато става въпрос за витамини и добавки.
Разтворимите витамини наистина не са добър вариант.

# 316
Здравейте, днес докато си слагах червило, видях тази синка на върха на езика ми, няколко мм е. Филмирах се. Дали знаете какво е?!

# 317
Прехапано. Ще ти мине.

# 318
Благодаря Дева, за пореден път ме изправяш от хипохондричен пристъп!

# 319
Здравейте,понеже ми изписаха антибиотик ванкомицин 4х125 мг през 6 часа,дали има значение дали ще е след храна или без?

# 320
В листовката трябва да има начин на приложение.

# 321
Няма листовка,за това попитах.Благодаря!

# 322
# 323
Може ли да се развие резистентност към антибиотик, ако е бил приеман само три дни и после сме го спрели?

# 324
Може ли да се развие резистентност към антибиотик, ако е бил приеман само три дни и после сме го спрели?

Да.
Мисля, че принципа бе да не приемате няколко години поред отново този антибиотик.

# 325
  • пустинята Гоби
Зависи дали човекът е приемал антибиотици преди това и за какво го пие.

# 326
Здравейте!
Имам бърз въпрос.
На 34г съм и съм с варицела 5-ти ден.Обичайните неразположения са ясни.
Имам друг проблем който много ме тревожи, а не мога да ида на лекар още защото съм заразна и защото са празници....
Имам болка в хранопровода , най-вече при преглъщане на храна.В самия хранопровод го усещам и в гърба докато преглътна и след това, нещо между болка щипане и трудно преминаване на храната.Не мога да се храня...
Имах някакъв лек дискомфорт още малко преди да се разболея и се чудя дали може да е свързан с варицелата или е отделен проблем?
Мн съм притеснена да нямам някоя язва или нещо друго....пия от 3  дни хапчета против киселини, но нямам подобрение...
На някой случвало ли му се е?

# 327
Според мен е от варицелата. Пий течности, докато премине. Нали досега го е нямало този проблем?

# 328
Нормално ли е гърдите ми да отделят секрет, който после се втвърдява? Не съм раждала.

# 329
Не. Трябва да се консултирате с мамолог и ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт