Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 018
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
С цитрат и оксид също са често и разтворими, които също доста хора биха си купили че са им вкусни. Такова аз лично не пипвам, но си има купувачи и за тях.
И са и по-бюджетни от други форми които също са хубави, но излизат скъпо. Съответно хората повече си купуват по-евтините, една немалка част не правят разлика а гледат че пише магнезий просто.
Да не говорим на колко опаковки като пляснат примерно 500 с големи цифри на кутията, хората си мислят че това са 500мг магнезий в доза, а не 500мг от цялото съединение...

# 436
Съществуват ли капки/спрей/мазило за нос, които наистина помагат при хрема? Не мога да кажа колко вида сме изпробвали през годините и както казват - с тях и без тях е все същото.
Особено ми е важно за детските. Има ли продукт, на който разчитате при хрема?

# 437
аз не съм пила никога разтворим магнезий, не мога да взема отношение, нито да критикувам бюджета на хората
редовно давам пари за добавки и твърдя, че е доста скъпо, та всеки се справя както може

# 438
  • София
Съществуват ли капки/спрей/мазило за нос, които наистина помагат при хрема? Не мога да кажа колко вида сме изпробвали през годините и както казват - с тях и без тях е все същото.
Особено ми е важно за детските. Има ли продукт, на който разчитате при хрема?

физиологичен разтвор

# 439
Относно магнезия, аз съм най-доволна от Диаспорал 400, скъпичък е, но е единственото, което ми е повлияло, от форум научих за него.

# 440
Здравейте,някой от вас имал ли е НЕпостиянна  болка в корема ? На какво може да се дължи? Днес се чух с майка ми и тя ми сподели,че от вчера я боли,много се притесних..До колкото ми обясни не е силна болка,а тъпа и не може да определи къде точно я боли,но каза ,че е някъде около пъпа в тази област..(тя е на 48 години) Няма как да отиде на лекар в момента,защото живее в чужбина.

# 441
Може да са газове, или нещо от храна.Няколко дни да мине на диета с лека храна.Чай от лайка също успокоява леки болки.В аптека да пита за нещо против газове, предполагам може без рецепта.

# 442
Магнезий ползвам хелатиран, бисглицинат има на доста фирми. Пускам една картинка за формите на магнезия, в интернет има и други...но просто за ориентир кой за какво е.
Скрит текст:

За хремата - не слагам нищо в носа нито в моя нито за детето съм ползвала, освен физиологичен разтвор като беше по-малък. Повечето от капките, мазила и т.н. за носа са агресивни към лигавицата на носа и именно че с тях и без тях все толкова, но като е с тях се вреди на лигавицата.
Хремата третирам с хапчета Коризалия или Цинабсин, чай от джинджифил също ми помага и в по-тежки случаи прибягвам до тайлол хот, в него има съставка която отпушва носа, но също е доста вредна та гледам да не прекалявам.

# 443
Сегашния цитрат, който пия ми действа ободряващо, затова преди лягане не го пия. Диаспорал Директ ми действаше прекрасно преди сън. Разхлабващо действие и да имат, е минимално.

DimBZah, кетоните обикновено са от обезводняване. Пий повече вода. Другото е наред.

# 444
DimBZah, вие на диета ли сте?

# 445
Здравейте, the Дорис и DeVa®, мерси много за отговорите ви:) много ми помагат. Не съм на диета, но съм на АД и понякога ту имам, ту нямам апетит, а и като изпадна в лошо състояние, понякога с дни не хапвам нищо, само лате или малко нещо сладко ми се случва да ми поиска организма, като цяло се храня. Понякога (доста често) нямам апетит и може би точно този момент са изследвания се е паднал сега. Излязоха и СУЕ - 30, което ми се струва малко завишено и ще питам и доктора утре.

# 446
Ако си боледувала скоро, да знаеш, че СУЕ бавно се нормализира.

# 447
Да, точно преди два дни прекарахме грип - синът ми, мъжа ми и аз, доста тежичък, пихме доста нурофен, капки за нос, сиропи за гърло... борба си беше с висока температура, но сега сме по-добре, отминава.

# 448

Това ми е резултатът от ехографско изследвате/вагинално/, доктора каза, че има киста пълна с течност, но не е фоликулярна и трябва да си пусна туморен маркер, явно го съмнява нещо. Трябва ли да се притеснявам?
Също така гърдите ми отделят минимално количество течност, което има неприятна миризма. Не е като капка, много по-малко количество е, но се чудя дали е нормално. Нещо като изпотяване го приемам, но става цяло на цвят? Трябва ли да се преглеждаме?

# 449
Колко са левкоцитите в изследването?

Общи условия

Активация на акаунт