Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 000
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Може ли мнение за тези образувания по езика? На снимката са малко и не знам дали добре се виждат. Като подутини от езика към гърлото. Перманентно са така. Почнах и по-често да страдам от болки в гърлото. От година и половина някъде. Лекувам ги с чай, смучещи, обикновени неща. Лекар ме е виждал, такова лечение си дава. Пускала съм преди микробиология - чиста. Евентуално и сега да пусна, но ме съмнява да излезе нещо. Насоки за друг специалист или да изследвам за нещо конкретно?

# 421
Нищо необичайно не виждам. Езикът не е гладък, нормално е да е така.

# 422
Здравей, това са т.нар. "circumvallate papillae" или "vallate papillae". Абсолютно нормална част от анатомията на езика. Всички ги имат. Малко ме съмнява чак сега да са ти се появили, просто не си им обръщала внимание в миналото.

# 423
Хмм.. може и да сте прави. Не съм се замисляла. Благодаря!

# 424
И само да допълня, че гърлоболът си е отделно. Simple Smile За него трябва да бъдат взети мерки.
Само че аз май съм последният човек, който би могъл да дава съвети, защото също периодично страдам от подобен проблем от доста време насам и не съм намерила решение до момента, за жалост. Simple Smile

# 425
Дисковите хернии точно в млада възраст се получават, когато са еластични дисковете. Трябва много да внимаваш с тежко и резки движения.
И аз не разбрах къде те боли? Как дясно пък вляво?
Извинявайтв, объркала съм като съм писала, имам рязка прорязваща болка вдясно долу в корема. Днес може нах при невролог, каза, че имам малки шипове, показа ги и на снимките от скенер и ми изписа две противовъзпалителни. Но каза, че и спорт здраво си трябва. Мерси много за мненията ви!

# 426
Долу в дясно има и яйчник, апандисит и черва. Аз залагам, че това е от червата, понеже имам синдром на дразнимато черво и често ми се случва. Инак и яйчник така ме е пробождал преди цикъл/овулация.

# 427
И според мен изобщо не е от кръста/шипове, херния, болката. Имам ги и двете неща, болката е в кръста и по хода на крак/краката, но не и в корема.

# 428
Здравейте, благодаря ви много, пусках ПКК, вит Д и б12 и урина и сега само от урината са излезли резултатите, ето ги :

Не съм много сигурна дали всичко там е наред, заради кетоните и тези левкоцити, някой може ли да ми каже какво мислите? Мерси много и извинявайте за много въпроси тези дни:)

# 429
Здравейте, как е правилно да се приема магнезий? Аз винаги съм знаела, че се пие вечер преди лягане. А кардиоложката съвсем скоро ми каза да го пия на обед. И кой вид магнезий се усвоява по-добре - на капсули или саше? Доста ми е трудно с магнезия, защото повечето варианти действат на стомаха.

# 430
зависи от вида магнезий, който сте избрала, ако е съединение, което благоприятства съня е правилно да се приема вечер.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 14:18 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 431
зависи от вида магнезии, който сте избрала, ако е съединение, което благоприятства съня е правилно да се приема вечер.
В момента пия някаква комбинация между магнезиев оксид и магнезиев цитрат заедно с Б6 на капсули.

# 432
цитрата не влие на съня, за оксида не съм запомнила. погледнете гугъл.
особеност е, че разхлабват, може да го имате предвид, аз лично пия цитрат с такава цел.

# 433
цитрата не влие на съня, за оксида не съм запомнила. погледнете гугъл.
особеност е, че разхлабват, може да го имате предвид, аз лично пия цитрат с такава цел.
Ще сменя явно скоро цитрата с друг. Забелязах в аптеката, че цитрат е основният вид магнезий, който се предлага. Явно все такъв съм взимала досега и резултата е все разхлабване. Не се бях замисляла до скоро да видя даже какъв точно вид магнезий взимам.

# 434
в ремедиум има избор от магнезиеви съединения, може и онлайн поръчка
цитрат и оксид съм запомнила, че се усвояват добре, затова и са често предлагани

Общи условия

Активация на акаунт