Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 986
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Моля за съдействие при разчитането на тази рецепта, която затрудни и аптекарската.

Вие да се чудите е нормално донякъде. Странно е точно фармацевт да се чуди, като нормално така вписват сигнатурата в рецепти. Като за писано от лекар, си е даже много ясно и четливо написано всъщност Grinning

# 481
При прием на желязо, колко време преди контролата трябва да се спре, че забравих? Мислех че съм си записала, но не намирам къде ми е записката. Гледам ми писали направление до 19 февруари, трябва да си взема и час, та да си направя сметката горе долу за кога.

# 482
  • София
Нещо параноясах. Имам ваксина за Ковид от 2021 или 22... Тия дни бях насам натам и ми потече носа, ама го карам на крак и на работа. Една колежка има съмнения за Ковид.
С две думи - дали е възможно аз да го карам леко и да съм я заразила?
Или е просто някоя настинка?

# 483
Освен да се тестваш, няма как да се разбере иначе. А ваксинтата от толкова дълго едва ли предпазва вече. Аз след бустера се разболях пак след 5 месеца яката. Но то няма нищо логично в тоя вирус, та не се знае. Толкова хора на крак го изкараха, но и много ги няма вече, та примера с мен и той не е меродавен. Може пък да не си с ковид....

# 484
При прием на желязо, колко време преди контролата трябва да се спре, че забравих? Мислех че съм си записала, но не намирам къде ми е записката. Гледам ми писали направление до 19 февруари, трябва да си взема и час, та да си направя сметката горе долу за кога.

Аз знам поне 10-14 дни

Rockstar едва ли някой може да каже със сигурност, ако толкова ви е важно направете си тест.
Иначе аз лично не разбирам това постоянно чудене вече на хората при всяко боледуване - обикновен вирус ли е, ковид ли е, грип ли е, настинка ли е... Вече ще го има този вирус и ще си го караме.

# 485
Аз знам за 10 дни да се спре желязото преди тест.

Рокстар, напълно е възможно да си с Ковид, стара ти е ваксината. Иначе то грипа не е по-приятен от ковида, така че от каквото и да се разболееш, все е лошо.

# 486
Рокстар, може и от босите крака да ти тече носа 😉, т.е.просто настинка.
Не се шашкай.
Но ваксината вече не те пази със сигурност.

# 487
  • София
Ама на плажа не духаше. 😁 А може да е от смяна на климата или от климатика в колата. Ок, успокоих се.

# 488
Ох, бе хора.... Още ли мислите, че настинката е от климатик, мокри крака или течение?
Вируси са. Какви - има тестове. Бум на КОВИД в Гърция, връщат маските. Боледуват предимно хора без актуален бустер. Ваксините от преди 2 години изобщо не се смятат вече.
Тук грип А и В, КОВИД също. По тв казаха,  че има хора с грип и КОВИД едновременно, или с двата вида грип.

Вики, за точни дни не знам, но също бих го спряла 2 седмици преди изследването.

# 489
  • София
Е, ок, лепнала съм някой вирус някъде. Важното е, че съм ок, само с хрема.

# 490
Мерси Деви. Ще гледам да спра желязото до към 10 февруари.

Явно пак се ковидясва здраво. На новогодишното ни парти половината не дойдоха че с ковид. И добре че не се домъкнаха. Но преди това бяха ходили на друго парти и явно от там са го лепнали. В болниците върнаха маските, на работа са болни всички хремави, кашлящи, но не се знае дали е ковид. Но поне стоят с маски. Дано се опазим.

# 491
И при нас днес имаше доста хора с маски на работа. И отсъстващи също.

# 492

Здравейте,моя мъж има казус ,доста го сърби по гърба и около него като се почеше малко след това става ето така като на снимката (релефно и зачервено).На какво ви прилича, дали е алергия или просто чувствителна кожа?

# 493
Просто предположение - прилича ми на контактен дерматит.
Да сте сменяли прах, омекотител?
Като се успокои кожата и изчезват, нали?

# 494
Памела, реакция е на нещо. При мен се получава от различни дразнители може препарати за пране, а може и хранителна добавка. Аз съм силно реактивна. Последно съм получавала реакция от геломиртол, от съставки в колбаси и сосове, шампоани, кремове...за перилните препарати са ти писали. По метода на изключване може да се хване, но щом е започнал да получава реакции е хубаво да се следи за всяко ново нещо което яде, пие, маже по себе си.
Ериус за няколко дни би помогнало.

Общи условия

Активация на акаунт