Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 892
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
На ревматолог иди.

# 556
Ако съм била болна от Ковид преди 20дни, възможно ли е да се заразя отново сега? Предполагам, че не, но все пак, ако някой е чувал и нещо друго? Изкарах го сравнително леко, но след него усещам ужасна умора и отпадналост, какво ще предложите за изследване и евентуално прием на добавки?

# 557
Ако са пуснати изследвания на два пъти: веднъж с направление и веднъж платени в една и съща лаборатория, личният лекар има ли достъп по платените (до другите би трябвало да има, доколкото разбрах)?

# 558
Мисля, че само ако някой го напише и там. Защото аз като си правя платени и ме питат да посочат ли лекар, казвам не.

# 559
Няма. Аз ползвам ДЗО, не ми ги вижда той. Нося ги на хартия, или му пращам скрийншот.

Петрова, не може пак да си заразена. Умората е типичен постковид симптом.
Пий Магнезий, виж си желязото, вит Д.

# 560
Здравейте, загубила съм си рецептата за едно лекарство. Дали може да се закупи чрез амбулаторния лист, където е изписано от лекаря? Лекарството е по лекарско предписание - не е антибиотик или такива за диабет, което изисква електронна рецепта.

# 561
По принцип се изисква рецепта, вече ако на място направят компромис... но не са длъжни като цяло.
Могат да ви издадат електронна и без да ходите на място, ако се съгласи лекарят ви, ЛЛ също може. Останалите "бели" рецепти също могат да са електронни, не само тези за антибиотици и за лекарства при диабет. Хем нея няма как да я изгуби човек.

# 562
По принцип се изисква рецепта, вече ако на място направят компромис... но не са длъжни като цяло.
Могат да ви издадат електронна и без да ходите на място, ако се съгласи лекарят ви, ЛЛ също може. Останалите "бели" рецепти също могат да са електронни, не само тези за антибиотици и за лекарства при диабет. Хем нея няма как да я изгуби човек.
Питам, защото ми е изтекло направлението и си е разправия да ходя да искам от личната ново за една рецепта.

# 563
ЛЛ би трябвало да има копие от този амбулаторен лист, би трябвало също да може да издаде рецепта за терапията в него.

# 564
На мен са ми давали лекарства изписани на амбулаторен лист
ЛЛ може да напише рецепта, без да ходите при друг

# 565
Те могат да дадат и само като видят там, но не са длъжни без да има рецепта... По принцип трябва рецепта да изискат, вече кой колко рискува си е тяхно решение. Виждала съм как това е проблем, точно за отпускане само с амбулаторен лист и без бланка с рецепта ставаше въпрос, не помня как се разви случаят но се вдигна голяма патърдия. Не че са се убили от проверки де, те затова и си позволяват на много места да дават така.

# 566
  • Близко съм
Здравейте, какво значи репаративни промени?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 567
Здравейте! Цикълът ми приключи на 7ми, а снощи (9ти) забелязах розово зацапване, няколко часа след секс. Повод ли е за притеснение или може да се дължи на половия акт?

# 568
Извинявам се за този въпрос но се чудя. Изключително рядко ползвам тампон при цикъл и се наложи преди няколко дни. Цикълът ми не е обилен, и въпреки това тампонът пропускаше,  и при забърсване по малка нужда и по бельото.
За първи път ми се случва такова нещо. Последно съм ползвала тампон преди няколко месеца. Същата кутия, т. е. не би трябвало да е от вида.
Чудя се дали има връзка със смъкване в малкия таз, което си имам но се е задълбочило и какво точно стана, както и ще мога ли да разчитам на този вид санитарен материал занапред? Ще се радвам да споделите мнение.

# 569
Извинявам се за този въпрос но се чудя. Изключително рядко ползвам тампон при цикъл и се наложи преди няколко дни. Цикълът ми не е обилен, и въпреки това тампонът пропускаше,  и при забърсване по малка нужда и по бельото.
За първи път ми се случва такова нещо. Последно съм ползвала тампон преди няколко месеца. Същата кутия, т. е. не би трябвало да е от вида.
Чудя се дали има връзка със смъкване в малкия таз, което си имам но се е задълбочило и какво точно стана, както и ще мога ли да разчитам на този вид санитарен материал занапред? Ще се радвам да споделите мнение.
А възможно ли е просто да не сте поставили достатъчно на дълбоко тампона? На мен в такива случаи ми се е случвало “да пропуска”

Общи условия

Активация на акаунт