Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 903
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, след прекаран инсулт, преди три години, баща ми страда от невропатия мисля, че се казва- в засегната половина от тялото. В началото се раздвижи доста добре, пишеше букви с ръката, ходеше доста добре, но в един момент започна да се оплаква от изтръпване, вдървяване на крайниците( засегнатите), не дава да го докоснеш- кожата му парела. Винаги е бил много активен и социален човек , а покрай тези болежки, не можеш го мръднеш от къщи. И ми е много болно да го гледам как се сдухва и се затваря в себе си. Пие бриека, но не иска да увеличи дозата, защото бил като отнесен и дрогиран от нея. Докторите казват- ми така ще е. Аз обаче все се надявам на нещо, което да го облекчи. Дали физиотерапия ще помогне или някакви добавки, билки?

# 541
Вие не сте ли правили физиотерапия? Задължително се прави, колкото повече, толкова по-добре. Два пъти годишно на санаториум, в ДКЦ може всеки месец, с направление от ЛЛ. Без лимит са.

# 542
Вие не сте ли правили физиотерапия? Задължително се прави, колкото повече, толкова по-добре. Два пъти годишно на санаториум, в ДКЦ може всеки месец, с направление от ЛЛ. Без лимит са.
Дева, това сигурно ли е и има ли значение с какво заболяване е отключена невропатията? Баща ми е с такава след химиотерапия и също се залежа вкъщи. Никой не ни е казал, че може физиотерапия, че дори всеки месец без лимит.

# 543
По принцип за физиотерапия са без лимит. За вашия случай не знам дали ще подейства. Но приятелка ходи така почти година след счупване на ръката, всеки месец ѝ даваше направление нейният ЛЛ.
Аз вземам два пъти годишно, от там ми изготвят документи за санаториум.

# 544
Ами ходи по санаториуми- никакъв ефект. А в ДКЦ-то като отиде за физиотерапия- директно  му казали, че няма да има ефект и той спря да ходи.

# 545
Случва ми се както седя, да получа нещо като мравучкане на лицето, стягане на главата и усещане за замайване (но само усещане). Като променя позата изчезва. До следващия пристъп.
Дори в легнало положение ми се случва.
Притеснявам се.
На какво може да се дължи?
Страх ме е от всичко ...

# 546
Здравейте, коя лаборатория е за предпочитане, Рамус или Лина?
Тези са ми на близо.
А Синево?

# 547
Здравейте, коя лаборатория е за предпочитане, Рамус или Лина?
Тези са ми на близо.
А Синево?

Само не Рамус.

# 548
  • София
Здравейте,
Преди няколко години дете на 2 години и половина му е изписан Аугментин, прави алергична реакция подуване и пъпки след втори ден. Не е стигал до урбазон, с хапчета метилпреднизолон се оправи.
Днес на същото дете , само че на десет години вече, му изписаха Аугментин и понеже от Коледа се влачи, днес вече с гнойна ангина, съвсем забравих за алергията. Дадох му на обяд и сега ми светна лампата.
Въпроса: възможно ли е да е израстнал алергията? Лесно ще спра антибиотика и утре ще говоря с лекарката, но нали всичко израстват и се чудя дали има смисъл да рискувам?

# 549
Аз по-скоро бих взела противоалергично, често лекари изписват АБ+ противоалергично дори и на хора без доказани алергии. На моя син от този АБ му пожълтяха зъбите и повече не съм го давала.

# 550
Следете за симптоми. Алергичните реакции не са за подценяване, а и този антибиотик е с много странични действия.

# 551
mibobo, пожълтяването трайно ли остана?

# 552
Сигурно да.
Аз съм с такъв проблем от тетрациклин/ тетраолеан на времето.

# 553
mibobo, пожълтяването трайно ли остана?

Поизчистиха се малко после, но като цяло си останаха по-жълти. Но късмета беше, че беше малък и бяха млечни зъби още. После като смени и го няма този проблем

# 554
Здравейте. Вече 3 седмици ме боли коляното. Като схванато е, на студ боли повече. Подуто е видимо. Не мога да тичам, да се изправя и да слизам по стълби много добре. Иначе не е болка за умиране, но все си мисля че ще мине. Не е удряно, навехнато  нито съм тичала и натоварвала в това съм сигурна. Какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт