Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Е, ще те подпише...
Не знам, не са ми пускали нищо никога само с разговор по телефона, нали и такса се плаща.
Но докато бях, чух обаждане от майка, да й дадат направление за детето по телефона. И казаха ок. Явно таблета нищо не променя.

# 61
За децата за направления и преглед няма такси, така че може и без да ходи майката, освен ако не е извинителна бележка, тя си има Simple Smile

# 62
При нас махнаха официално вит Д от всякакви застраховки и здравни каси. Питах си докторката защо, ами всеки бил с дефицит и нямало смисъл да се проверява. Та дано и в БГ не стане така по някое време. Но друго което пожелавам да стане в БГ: при последния ми преглед в кабинета на доктора имаше таблет. При започване на прегледа се пуска да записва кой какво казал, кой как се държи и въобще цялата визита. Това нещо е перфектно за бг действителност. Сигурно ще остане без доктори страната....

За коя страна става въпрос?

# 63
За децата няма такса но трябва подпис.

# 64
Моят, а и на майка ми, не придирят за такса. Давам я по-късно, не е проблем.

# 65
Здравейте,
Тайлол хот за деца може ли да се използва с   назик кидс  или виброцил капки в носа.?
Питам съставките да не се дублират и да дойде в повече и в носа и в тайлолход.
Детето е на 7 години.

# 66
Много ще стане. Имам спомен, че съм чела като се ползва едното да не се ползва друго за нос.

# 67
Нищо не се дублира, съвместими са, като виброцила сякаш е по-щадящ лигавицата на носа.

# 68
Да виброцил  е по щадящ за лигавицата от назик, имам и двата, но не знам с тайлолхот кой е по-подходящ.
А педиатърката  едва ли ще си вдигне телефона в събота Sad.
Просто има две съставки в тайлолхот за деца, освен парацетамол, които са отбъбващи и противоал. и да не са същите като тези за в носа и да са в повече нещо.
Кое да използвам назик кидс ИЛИ виброцил при запушено носле, ако се дава тайлолхот за деца, или само тайлолхот.?

# 69
Назик е ксилометазолин, аз не бих ползвала по принцип. От Виброцил сме доволни, за малки и големи. Тайлол не съм ползвала, но мисля, че псевдоефедринът, който е за хрема не е в конфликт с Виброцил.

# 70
Назик е ксилометазолин, аз не бих ползвала по принцип. От Виброцил сме доволни, за малки и големи. Тайлол не съм ползвала, но мисля, че псевдоефедринът, който е за хрема не е в конфликт с Виброцил.
Благодаря.

# 71
  • зад кестените
Какво е,,смачкан прешлен"!

# 72
Здравейте,
Ще споделя, ако можете да ми помогнете.
От известно време... Понякога, предимно вечер, но ми се е случвало и през деня... Усещам едно такова... Като прилив на кръв към главата и след това отлив. Не е замайване. Случва ми се докато гледам телевизия, или на работа пред компютъра. Мврила съм си кръвното след такъв момент - в стойностите нормални за мен.
Лошото е, че вече се напрягам и чакам да ми се случи.
Тази нощ както си лежах в леглото усетих същото....
Имате ли идея какво може да го провокира?

# 73
Да не е паник атака?🤔

# 74
А какви добавки и лекарства приемате в момента?
Колко е нормалното за вас кръвно в момента?
Променя ли се зрението, слуха, усещанията? Става ви горещо или студено? Появява ли се слабост?

Опитайте не толкова да се вторачвате в "прилива и отлива", колкото да се анализирате кои сетива се променят от него.

Общи условия

Активация на акаунт