Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 084
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Извинявам се за подробното обяснение, малко ми е неловко да изпадам в такива подробности. Отделям въпроса с интервал, за който иска да пропусне.

От няколко месеца, при едно боледуване, ми се появиха болезнени пъпки със секрет в носа. Носът ме боли и при допир. След известно време изчезнаха. Но оттогава насам периодично се появяват. Ходих на преглед при УНГ лекар, изписа ми крем за мазане тип Ацикловир за 10 дена. Не съм се мазала, защото ми се стори, че това е лечение на моментното състояние, а не на първопричината. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Чудя се, дали не е за дермаролог, вместо за УНГ 🤔 Искам да потърся второ мнение.

# 256
  • Sofia
Случвало ми се е.
Обтривам с клеева тинктура.Мажа с крем здраве и минават.

# 257
А знаете ли диагноза и причина? Защо се появяват? Отслабен имунитет, може би?
Аз се замислям да пусна микрониология, че досега не съм...

# 258
Щом ти е изписал Ацикловир, значи е преценил, че е херпес. Херпесите много често се възбуждат при слаб имунитет.

# 259
  • Sofia
Не съм задълбавала в това защо се появява и не съм се стресирала толкова за една пъпка.Важното е,че минава.
Може и от обърнат косъм да се получи 🤔

# 260
Преди време работех на място,където ни изследваха периодично за бактерии в носа.Откриха ми наличие на инфекция с такива симптоми и се мазах с маз с активно вещество мупироцин.Лечението не е сложно и продължително.Давам го като идея.Винаги можеш да пуснеш изследвания вместо да гадаеш.

# 261
Ако действително са херпеси, Ацикловир е точното нещо с което да се третират. И то колкото по-рано се започне, толкова по-добре. За съжаление, този вирус човек го прихваща веднъж и си го има цял живот после, пре всеки спад на имунитета може да се активира, както и при силен стрес.
И на мен ми се е случвало да ми излезе вътре в ноздрата, а не както е по-често по устните, точно когато съм била болна. При сестра ми също така става ако се разболее. Действително е много болезнено, да не говорим когато е и хремав човек и издухва носа често... Честно казано, не разбирам нежеланието да третирате с назначеното мазило - дори и да е третиране на симптома, това пак ще облекчи и съкрати цялата работа.

# 262
  • Terra incognita
Направих голяма простотия, прибрах св гладна, отворих хладилника и хапнах 1-2 хапки пушена сьомга, след което се усетих, че съм я отворила миналата седмица, просто бях забравила. После видях, че пише да се консумира до 48ч след отваряне. Доста се шашнах, защото е деликатен продукт. Взех един пробиотик и един Ентерол за всеки случай. Може ли да очаквам нещо и до колко време след консумацията?

# 263
Предвид всички консерванти,с които са обработени всички пакетирани храни едва ли нещо ще ти стане.

# 264
Нищо ѝ няма на сьомгата. Даже не знам, че в рамките на 48 часа трябва да се изяде. Скоро си купих, сигурно седмица я ядох, че е мазна и не може по много.

# 265
  • Terra incognita
Успокоихте ме.
Колкото и смешно да звучи,
аз съм с фобия от повръщане и мисълта, че може да ме сполети нещо такова направо ме влуди.

# 266
Въобще не я мисли!
За кънтене в ушите нещо да препоръчате?
Преди време имах аз, ходих на УНГ, изписа ми Милгама, Гинко прим макс и Ноотропил. Оправих се.
Сега майка ми има оплаквания, дадох ѝ същите неща, но вече почти месец ги пие и няма подобрение.

# 267
Не се мазах, защото ми се видяха много 10 дена. Освен това, не разбрах диагнозата каква е, каква е причината за появата им. Също така, това че не бяха назначени изследвания. Затова ще потърся и второ мнение, ще пусна и един секрет. Отлагам от доста време, но с малки деца сме постоянно по лекари и не ми идва редът. Затова реших да питам и тук. Благодаря на всички 🥰

# 268
Е то ако е херпес, изследване след като е отминало не върши работа и без това. Аз бих си мазала назначения Ацикловир, няма да попречи дори и да не е това, а ако наистина е херпес и се започне достатъчно рано, ще ви съкрати мъките в пъти.
Въобще не я мисли!
За кънтене в ушите нещо да препоръчате?
Преди време имах аз, ходих на УНГ, изписа ми Милгама, Гинко прим макс и Ноотропил. Оправих се.
Сега майка ми има оплаквания, дадох ѝ същите неща, но вече почти месец ги пие и няма подобрение.
Забелязвала ли е дали е постоянно или само от време на време? Например скоро след нахранване или от сорта? Може да ти звучи нелепо, но нека пробва магнезий да взема като стане така, примерно цитрат. И да не помогне, със сигурност няма да навреди, а все пак има шанс. То и на днешно време рядко има човек без дефицит на магнезий де, все ще й е от полза ама ако помогне за проблема още по-добре.

# 269
Тя изобщо не спира магнезия.
Преди месец някъде се получи, казва, че на гърлото нещо усеща, без да я боли, просто я дразни. И ушите са ѝ заглъхнали, с кънтене.

Общи условия

Активация на акаунт