Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 061
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Ацикловир за херпеси от доста време вземем, много е ефикасен.

# 271
Здравейте,
От снощи имам много слаба болка и зачервяване в долната част на окото , около слъзен канал.
Може ли да капна Тобрин капки за всеки случай? Ще помогнат ли?

# 272
Здравейте, 6.2 кръвна захар ок ли е? Майка ми преди месец я мери и беше 7 дори. Преди изследването вечерта тогава беше яла нещо сладко и не знам дори колко е достоверно. Кардиологът й каза да мине на диета без сладко. На нея й е трудно да се ограничава и я хапвала чат пат по някое блокче шоколад. След месец сравнително ограничаване сега е 6.2. Кардиологът и казал, че е ок, личният лекар също. Нейна приятелка за кръвна захар 5 и нещо пие някакви добавки предписани от ендокринолог.

# 273
Изобщо не е ОК. И на мен ми излезе 6.1 на едни изследвания, та се притесних сериозно, но бях пила кафе със сметана.
После пуснах пак, 4.8 беше.
До 5.5 максимум е добре.

# 274
Много е. При здрави хора се върти около 5.
Ако пусне един профил или направи обременяване, най-вероятно ще лъсне проблем.
Мен ендокринолог ме прати за повече изследвания със захар 5.87 от вена и 5.45 от капилярна.

# 275
Мереленда, така е. За жалост все още има лекари, които смятат, че до 7 е ОК. На майка ми бившата ЛЛ беше от тях. Заради това е с диабет сега.

# 276
Тя преди да й вземат кръв предния ден пак е яла блокче шоколад. Това, когато и излезе 6,2.  Все ми казва, че без сладко дори малко не може.  Кардиоложката й казала, че щом я е свалила малко и е в рамките на границата е ок. Личната също. Колко лекари и нищо нередно не видяли. И двата пъти ходи на гладно, но и предния ден си има значение какво се яде и пие знам.

# 277
Здравейте, 6.2 кръвна захар ок ли е? Майка ми преди месец я мери и беше 7 дори. Преди изследването вечерта тогава беше яла нещо сладко и не знам дори колко е достоверно. Кардиологът й каза да мине на диета без сладко. На нея й е трудно да се ограничава и я хапвала чат пат по някое блокче шоколад. След месец сравнително ограничаване сега е 6.2. Кардиологът и казал, че е ок, личният лекар също. Нейна приятелка за кръвна захар 5 и нещо пие някакви добавки предписани от ендокринолог.
6.2 е много, по книга даже май попада в графата преддиабет, ако е системно такава на гладно.

# 278
Трябва да има 12 часа от последното хранене предния ден. Друго няма значение.

# 279
Трябва да има 12 часа от последното хранене предния ден. Друго няма значение.
При нея май бяха по-малко от 12 часа, ходеше сутринта рано да мери и двата пъти. Май ще я накарам пак да иде да мери след някакво време. Иначе да ви питам за холестерол какво ви помага? При нея беше леко завишен общия, но лошия и добрия бяха наред, както и креатинина. Кардиоложката от доста време й казва да пие Липонорм, което е соев лецитин, но май е слабо.

# 280
Здравейте,
От снощи имам много слаба болка и зачервяване в долната част на окото , около слъзен канал.
Може ли да капна Тобрин капки за всеки случай? Ще помогнат ли?
Тобрин и Тобрадекс може, лекар ми е казал да ги ползвам за възпаления, сърбежи, боцкане и кръвоизливи в окото.

# 281
И декстобрин.

# 282
  • Пловдив
Момичета, може ли от миомен възел, малък, да не може да спре напълно МЦ?

# 283
И да, и не.
Зависи. Ако е открит покрай сегашния проблем, може и да е причина.
Ако е с давност и не е имало такива проблеми, може и да не е от него.
А може просто съвпадение. Аномалии всякакви. От банални като промяна на времето, място, стрес и т. н, до хормонални и други.

# 284
  • на брега на морето
Въпросът ви към вас, мили мои, е: как е правилно да се пият хапчета? Зълвата има прием на около 6 таблетки само за сутринта и ги пие всички наведнъж. За обяд и вечерта има още. Аз я убеждавам, че добре да ги пие едно по едно през 15-20 минути. Понеже е на легло се ангажирах да й ги давам, тя упорства и ги приема по нейния начин. На легло е от месец и половина заради ишиас и взема доста силни лекарства. Резултат никакъв. Според мен една от причините е кашата от лекарства, която става в стомаха й.

Общи условия

Активация на акаунт