Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 878
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Не би трябвало. Ако е ниско се усеща.

# 571
Как да излекувам афта?

# 572
  • Sofia
Мазане с прополисова тинктура или мед със сода.
Как да излекувам афта?

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 08:00 от Doli

# 573
Възможно е да е от смъкването

# 574
За афти си купих това. Не минава с магическа пръчка, но успокоява.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 10:06 от Merelenda

# 575
Анафтин спрей. Помага и при друг вид ранички, по-бързо минават. Даже и при ранички от брекети го ползвам, херпес на устните също.

# 576
И Гранофурин.

# 577
  • пустинята Гоби
Някой има ли опит с АСС сироп за кашлица? Как действа, разкашля ли, докато втечнява секрета?

# 578
Някой има ли опит с АСС сироп за кашлица? Как действа, разкашля ли, докато втечнява секрета?
Би трябвало, това е ефекта на втечняващите секрета лекарства. Идеята е да се 'изкара' секрета. Но със сигурност кашлицата ще намали след 2-3 дни от приема. Последно пиех Мариамед и ми помогна. Да допълня, ако е много суха кашлица, димекс сироп също помага, малко неприятен на вкус.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 12:13 от Анонимен

# 579
Здравейте на направлението за хоспитализация е изписано това какво ще означава . Благодаря

# 580
Как да излекувам афта?
Може да я напръскаш с Тантум верде
Може да я поливаш с вода, в която си разтворила сода
Грануфорин
Ако много боли се капе с Геритамин

☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏, според мен не си избрала тампон, подходящ за "теча". Големината на тампона се определя според обилността на цикъла. Понякога някой лични особености пак оказват влияние - напимер ако имаш моменти, в които "сакаш се плисва" при сядане или при определено движение то тампон не може да поеме такъв момент и пропуска.
Козметичката до нас си е закупила Хай-Фу лазер, който тя твърди, че помага при свличане на тазовото дъно, тъй като стимлира мускулатурата и колагена. Разбира се, не препоръчвам козметик да решава здравословен проблем, но ти давам знак да обсъдиш тази възможност за лечение. Мися, че дерматолозите имат такива уреди, а са венеролози - биха могли вероятно да ти направят консултация. Козметичката ми има 6 /модел/клас/ апарат и казва, че вече има на пазара 7 - ми, който е напълно безболезнен.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 17:09 от the Дорис

# 581
Здравейте. Какво мислите за разширяването на зениците ? От 15г нося очила и сега за първи път посетих лекар, който твърди, че е задължително. Досега съм ходила сигурно на 10 и никой не е казвал, че трябва. Даже имаше едни дете на около 5г пред мен и му ги разширяваха и на него и ми стана много странно.Мислех, че с тези нови технологии си се вижда реалния диоптер. Имате ли информация?

# 582
Има много уреди за укрепване на тазовото дъно.  И като стол, на който се сяда.

# 583
Дорис, зная за лазерите но според трима гинеколози, които имат такива не са подходящи, на този етап (в по-ранен или след операция ще са полезни).
За тампоните - не съм сигурна дали именно влошаването на смъкването не е причината, защото течението ми е доста слабо и не е като да е изпуснал тампонът.
Попитах с надеждата, ако някой е имал такъв проблем да сподели опит.
Както и да е, аз рядко ползвам, но ми се изкаш да зная дали бих могла да разчитам на защита при нужда.
Има много уреди за укрепване на тазовото дъно.  И като стол, на който се сяда.
Имаш ли лично впечатления?
Столът е само в полза на удоволствията 😉, въпреки рекламата. Бях в болница Надежда и направих една процедура. Във всички документи, които попълвах и след питане никъде не дават отговор, ч при вече налично смъкване се очаква подобрение. За инконтиненция по-скоро иза подобряване на усещанията.
Купих си електронния тренажор от кегел но нещо не ми понася. Получавам болки в корема.  Не съм била много упорита с него но определено не е моето нещо.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 18:12 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 584
Не, нямам лични впечатления, но една дама каза, че ѝ е бил предписан точно за инконтиненция. Правила е курс от 10 процедури.

Общи условия

Активация на акаунт