Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 927
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • вкъщи
Има ли проблеми с ходенето по голяма нужда дъщеря Ви?

# 601
И аз за разширяването на зениците да кажа със закъснение. Сина ми от 4 годишен е с очила, не е било да отидем на преглед и да не са му разширявали зениците. Аз от 8 години ходя на профилактичен очен, без оплкавания и очила съм за момента на 48г, също всеки път ми разширяват зениците. После ми е чувствително към светлина, но ми дават едни като очила от офиса и с тях се прибирам. Прибирам се с колата си, доктора ми каза че не е противопоказно. Само не мога да чета за час два после. Но иначе виждма всичко идеално.

# 602
  • пустинята Гоби
Може би и от апарата зависи разширяването на зениците. Поне за мен на всеки преглед ми звучи прекалено. Моят опит с офтамолози е над 30 годишен, водя и децата всяка година.

# 603
Здравейте искам да ви попитам има ли някой след гастроскопия с Хроничен гастрит и Интестинална Метаплазия.Да ли се лекува или води до страшната диагноза?Благодаря ви

И аз съм с метаплазия. Спрях цигарите и лкохола /много рядко пия по чша вино/. Казаха да се следя на 2 години, но ще я видим тази работа ... нямам време и ужасно ме стресират прегледите.

Ти имаш ли болки?

# 604
Здравейте искам да ви попитам има ли някой след гастроскопия с Хроничен гастрит и Интестинална Метаплазия.Да ли се лекува или води до страшната диагноза?Благодаря ви

И аз съм с метаплазия. Спрях цигарите и лкохола /много рядко пия по чша вино/. Казаха да се следя на 2 години, но ще я видим тази работа ... нямам време и ужасно ме стресират прегледите.

Ти имаш ли болки?
От 2 години насам имам оригване,подуване корема,киселини,гадене някой път повръщане за това гастроентерелого каза да се изследвам за хеликочактер направих фекален тест и се оказа положително освен това направиха и гастроскопия биопсия за хистологично изследване резултата е Хроничен гастрит и Интеснинална метаплазия но хеликобактер отрицателно но пак ми назначиха АБ курс за 10 дни но аз продължих само 3 дена,че много лошо ми стана от АБ,незнам наистина имам ли хеликобактер или не защото двете изследвания са с различни резулнати,прочетох за метаплазията не пише хубави неща нещо предраково състояние и се притеснявам много и лекара не ме обръща достатъчно внимание.Просто незнам какво трябва да направя и към кого да обърна.

# 605
Здравейте, какво помага за хемороиди за вътрешен прием? Знам за Детралекс, но към стомаха е агресивeн и с повече странични ефекти.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 12:33 от daisy12

# 606
Троксевазин.

# 607
Има ли проблеми с ходенето по голяма нужда дъщеря Ви?
Не, няма. Но в интерес на истината често прави цистит.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 13:45 от Ружа

# 608
Сори,но не знам къде да питам.
Боли ли отлепването на мехура преди раждането?

# 609
Какво отлепване? Аз ли не разбирам въпроса или става въпрос за спукването и изтичане на околоплодните води?

# 610
Не, отлепване от Аг- то. Понякога го правят да подпомогнат процеса, но не знам какво представлява.

# 611

Ти имаш ли болки?
От 2 години насам имам оригване,подуване корема,киселини,гадене някой път повръщане за това гастроентерелого каза да се изследвам за хеликочактер направих фекален тест и се оказа положително освен това направиха и гастроскопия биопсия за хистологично изследване резултата е Хроничен гастрит и Интеснинална метаплазия но хеликобактер отрицателно но пак ми назначиха АБ курс за 10 дни но аз продължих само 3 дена,че много лошо ми стана от АБ,незнам наистина имам ли хеликобактер или не защото двете изследвания са с различни резулнати,прочетох за метаплазията не пише хубави неща нещо предраково състояние и се притеснявам много и лекара не ме обръща достатъчно внимание.Просто незнам какво трябва да направя и към кого да обърна.

Ами да, води се изменение. Пазиш диета, не пиеш, не пушиш. Някой билкови добавки вземаш. Пиеш пробиотик за хеликобактера и на 2 години правиш гастероскопия. Това е. Май друго не може да се направи.
В крайна сметка - каквото ни е писано!

# 612

Ти имаш ли болки?

Ами да, води се изменение. Пазиш диета, не пиеш, не пушиш. Някой билкови добавки вземаш. Пиеш пробиотик за хеликобактера и на 2 години правиш гастероскопия. Това е. Май друго не може да се направи.
В крайна сметка - каквото ни е писано!
Може ли да ви попитам вие хеликобактер имахте ли?И къде се лекувате като болница и кой лекар ви проследедява за гастроскопи?

# 613
Не, отлепване от Аг- то. Понякога го правят да подпомогнат процеса, но не знам какво представлява.
Изкуствено пукане на околоплодния мехур, прави се с един инструмент, с който се пука. Не знам усещането за жената точно какво е, но би трябвало да започнат активни контракции след това или да се засилят вече започналите. Самото пукане мисля, че не боли.

# 614
Нищо не се усеща нито от жената, нито от бебето. След това би трябвало да започнат контракции, но е индивидуално. Изобщо не е страшно, не го мисли и не гледай инструмента.

Общи условия

Активация на акаунт