Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 960
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Освен тези съвети по-горе (редуване на аналгетици от различни геупи), хладни компреси под мишници, на лакти и зад колене... В хладна вана съм си вкарва децата, освен хладния душ...
Моите деца (а и аз) при висока температура правят спазъм на периферните кръвоносни съдове (тялото гори, а стъпала и китки са ледени със синкави нокти) -стоплям китки и стъпалата, а в сгъвките зад коляното - хладно. И на челото също хладно.
Лека да е нощта и бързо оздравяване!

ПП: при две от трите ми деца парацетамола сваля с 0.5-1 градус макс и после нагоре. При тях редувам Нурофен и аналгин, като изчислявам според килограмите...
Аулина не знам да сваля температура

# 631
Здравейте група! Не знам дали съм за тук, но пък вярвам, че ще ме насочите за къде съм и какво според вас е това☺Ще прикача снимки на ръцете ми и ако може да споделите мнение какво е това. Получава се всяка година в сезони есен и зима. След допир на вода още повече ме дразнят. Кожата се напуква, понякога пуска малко кръв, сърби и едновременно боли, понякога щипе. Имам го от около15 години (още от училище), а тогава ЛЛ каза, че е алергия от водата (ама пък лято и пролет изчезва). Преди 2-3 дни беше повече.

# 632
  • Sofia
И дъщеря ми е така.
Подсушавайте добре след миене и мажете с хубав крем,никакъв допир до препарати,само с дом.ръкавици и навън ръцете с топли ръкавици.

# 633
И аз бях така, даже ми се цепеха ръцете до кръв. От тогава в мен винаги имам крем за ръце. Предимно ползвам този руския
А може и на vzk

Като след всяко измиване на ръце, хубаво подсушаване и мазане. През останалото време ако се налага - също.

# 634
Първия крем е много ефикасен, той е български, за износ в Русия, така, че може надписа да е на български.

# 635
На мен ми прилича на студова алергия. Имах такава, но само по пръстите, нагоре по ръцете не. И щом е само през студените месеци, възможно е.
Пробвай да пиеш Рутаскорбин, без рецепта е. Плюс мазане с крем. На мен Дефламол ми помагаше.

# 636
Мадам Тиква, как сте? Овладяхте ли високата температура?

# 637
Здравейте, някой от вас да приема течен витамин Д на Солар? Купих си 2500 IU, като има дозатор. На английски, пише да се приема по 0.5 (от дозатора) веднъж или два пъти дневно. На български, от аптеката, са написали да се приема само по една капка. Проверих онлайн, пишеше различно навсякъде. Някой да знае на коя версия да вярвам Grinning ?

# 638
Аз бих вярвала на оригиналния етикет, нашите често пишат друго заради приетите дневни норми в страната.
На подезични таблетки В12 на Солгар които се слагат по 1 под езика, нашите пишеха таблетката да се разтвори в лъжица вода и да се пие някаква част от нея ли беше и такива щуротии

# 639
Ставало е дума и друг път, не гледай преведеното на нашенски. Някой е спал. С пипетата се мери този, не капка по капка.

# 640
Здравейте, някой от вас да приема течен витамин Д на Солар? Купих си 2500 IU, като има дозатор. На английски, пише да се приема по 0.5 (от дозатора) веднъж или два пъти дневно. На български, от аптеката, са написали да се приема само по една капка. Проверих онлайн, пишеше различно навсякъде. Някой да знае на коя версия да вярвам Grinning ?
Аз намерих това:
Цитат
Directions:
Place one (1) dropperful (1 ml) under the tongue per day, or as directed by a healthcare practitioner. Hold under tongue for 10 seconds before swallowing.
Друго ли пише при теб? Ти и цяла доза от дозатора да вземаш, няма да ти навреди, особено ако си и с дефицит. Така че каквото прецениш. Знаеш ли си колко ти е вит. Д?

# 641
Благодаря ви! Да, Д ми е на 17, така че дефицит със сигурност. Просто е доста объркващо, но нещо наистина няма логика да е различно от английския етикет, понеже и дозатор за 0.5 и 1мл има. Така че преведената капка сигурно не е правилна Simple Smile

Аз намерих това:
Цитат
Directions:
Place one (1) dropperful (1 ml) under the tongue per day, or as directed by a healthcare practitioner. Hold under tongue for 10 seconds before swallowing.
Друго ли пише при теб? Ти и цяла доза от дозатора да вземаш, няма да ти навреди, особено ако си и с дефицит. Така че каквото прецениш. Знаеш ли си колко ти е вит. Д?

# 642
Виж тази табличка, и си намери твоето ориентировъчно. Даже 2 пипетки да вземеш, при този дефицит, пак няма да ти е излишно. Трябва да стигнш зелената зона.

Скрит текст:

# 643
С големи дози + вит К2

# 644
Здравейте, обикновено пия Креон 1000, но видях, че в аптеката са ми дали по погрешка 25000. Има ли разлика в приема на двата? Аз го пия по два пъти на ден обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт