🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 4

• 37 791
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
В 90% от случаите, времето за готвене наистина е такова.
Между края на готвенето и дегустацията е абсурдно много... при нас се стигаше до 2 часа...
Все пак кухнята е чиста, а това не отнемаше 10 мин.
Сега можете да си представите как една торта издържа на банката под прожекторите 1 час или какво се случва с един средно изпечен стек. Направо е страшен кеф да се опита

AfterShock_2023, кажи за моята болна тема Joy Времето за готвене каквото казват ли е? И колко време минава между края на готвенето и дегустацията от шефовете?

# 151
  • Мюнхен
AfterShock, а какъв е смисълът да се чака до изчистване на кухнята, за да се дегустират ястията? Само заради естетиката и как изглежда кадърът ли? Винаги съм се чудила.

# 152
Ето сега си обяснявам защо някои участници чакат до последната секунда да изкарат нещо от фурната или тигана. В началото ми беше странно все едно за две секунди ще се сготви.🤪 Ами то тогава по- добре само на десерти, таратор или гаспачо да залагат, студено пържено, месо или ориз аз не бих яла. Ето защо и Роу такива физиономии имаше като опитва.🤣

# 153
Никой не ти дава обяснение за нищо.
Единственото логично обяснение е че гонят добър кадър.

AfterShock, а какъв е смисълът да се чака до изчистване на кухнята, за да се дегустират ястията? Само заради естетиката и как изглежда кадърът ли? Винаги съм се чудила.

# 154
AfterShock, всичко, което разказваш е много интересно и има резон. А, били споделила дали определени участници са 'побутвани' от продукцията и има ли по-специално отношение към определени участници?

# 155
Това, което AfterShock пише, не е нещо ново. В темите за старите сезони неведнъж е споменавано.

# 156
Въпросът е комплексен.
Да речем, че за целите на продукцията им бях необходима още и самосаботажите ми бяха подминавани. Определено аз бях никой за продукцията т.е. нито познавах някой, нито имах връзки, нито спечелих нещо.
Нямаше как да докажем нещо, но единият от основните ни проблеми беше, че имаше участник, който всеки път "познаваше" съществени елементи и разправяше какво е тренирал снощи и някак магически това ни беше следващата задача...

С две думи, на 100% твърдя, че хора са оставяни нарочно за да обслужват сюжетна линия или защото са атрактивни и правят шоу, но не са връзкари и имам големи подозрения (с 0% доказателства), че в нашия сезон, участникът който спечели, знаеше неща, които другите не.

Пп. не бях от харесваните в общественото пространство

AfterShock, всичко, което разказваш е много интересно и има резон. А, били споделила дали определени участници са 'побутвани' от продукцията и има ли по-специално отношение към определени участници?

# 157
И какво излиза. Чистене за кадри и студена и неприятна за ядене храна.... Ами, да карат на супи явно участниците, ама то и супа ще изстине!
Само си представете една чиния на Лора при такива обстоятелства. Аз не бих я опитал въобще. Да, на Марианна чиниите изглеждат грозни, но съм убеден, че поне са вкусни. А за Лора едва ли мога да кажа същото. Госпожица "  ВсиЧки кОмпоНенТи сА мИ в ЧинИяТа." Толкова и разбира главата от "КомПоНенТи", че да си тресна главата в стената.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 13:59 от Анонимен

# 158
Точно гледам стар сезон и Роу коментира ньоки на участничка. Според нея трябвало да са малки и деликатни за да са пухкави иначе ставали като камък. Какво ли щеше да каже за пълнените ньоки на Лорчето ??? 😜

Е то е ясно , че има бутани участници. В този сезон просто много явно и по- много тъп начин се показва. Дори и отпадането на някои си беше явно режисирано. Христо например...

# 159
  • София
И продуцентите са прави, че това е риалити особено относно това с тръгването. Нали ще прецакате предаването, ако ви пускат всеки да си ходи, когато иска. Човек трябва да мисли преди да участва.

С монтажа не е приятно, защото може да има конфликт между двама, а като махнат на единия репликите и другият става гадняр. Затова човек трябва максимално да се старае да не се кара и да не забравя, че има камери. Ясно, че стресът е голям, но лепва се усмивката и се стискат зъби на провокациите. Ако човек не може и ще преживява после критиките от публиката, по-добре да не ходи.

# 160
Не мисля, че Афтършок казва нещо нечувано. В крайна сметка това е телевизионен продукт, който се излъчва в праймтайм. Естествено, че готвенето няма как да е основен център - гони се рейтинг, което пък е свързано с рекламни приходи и за медията, и за продуцентите. Дали ще е готвене, състезания на плажа, копаене в някоя ферма - всичко това е рамка, но фокус са отношенията между участниците.
Просто в този сезон на МФ са много слаби. Отдавам го на това, че предаването ту го има, ту го няма.

Иначе и аз мисля, че някои участници имат информация относно някои задачи. Лора със сигурност знае предварително част от това, което ще се падне.

# 161
  • нейде там, където ....
От първи и аз помня един фризьор със синя коса, който беше боядисал някакво ястие в синьо Grinning
И шефовете му направиха забележка, че синьото не е цвят, подходящ за храна, защото не възбужда апетита (като червено, жълто и т.н.)
Аврам Големечков, мисля че остана 4ти в Мш1.

В този сезон любимецът ми беше Стефан, който изхвърча за неправилна, според журито, подправка на ястието. Веднага след това потърсих рецепта в нета и първите две си бяха точно с нея, ама ...

# 162
  • София
Не бях видяла мнението за побутването и даването на информация. Много е неприятно това. Убиват предаването така, защото другите губят мотивация. Да не говорим за избирането на победител предварително. Писали сме и преди, че се съмняваме в някои победители, но все съм се надявала да не е така.

# 163
Не искам да звуча грубо, но не е въпрос на психика, а на изопачаване на действителност.
Никой не ти казва (може и да не са знаели), че ще трябва да търпиш нервни изблици на наркоман в 2 сутринта по време на снимки. А да и че ще има 10-12 снимачни дни от 7 сутринта до 3 сутринта, че не ти позволяват храна, различна от "кетъринга", заради който имаше почти 2 пропуснати снимачни дни, защото химическите тоалетни не насмогваха...
Също така, няма вариант да се усмихваш и стискаш зъби, защото те те провокират или още по-зле карат другите да те провокират, а като не им се връзваш монтират и подминават.

Тъй че има прекалено много невидими моменти докато не се окажеш част от снимачна площадка.

Колкото до хорското мнение, не мисля че има смисъл да коментирам.

Всеки има право на свое мнение, аз просто давам своето като очевидец

И продуцентите са прави, че това е риалити особено относно това с тръгването. Нали ще прецакате предаването, ако ви пускат всеки да си ходи, когато иска. Човек трябва да мисли преди да участва.

С монтажа не е приятно, защото може да има конфликт между двама, а като махнат на единия репликите и другият става гадняр. Затова човек трябва максимално да се старае да не се кара и да не забравя, че има камери. Ясно, че стресът е голям, но лепва се усмивката и се стискат зъби на провокациите. Ако човек не може и ще преживява после критиките от публиката, по-добре да не ходи.

# 164
AfterShock_2023
защо се обръщате към мен?

Общи условия

Активация на акаунт