🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 4

• 37 806
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Някои от тия най-изпипани елементи - като прословутите декоративни ажурни листенца например - са "неръкотворни" Grinning - имат си формички за тях. И да, ако другата част от ястието е по-недодялана визуално, контрастът допълнително се подсилва с такива "фабрични" декорации. В промото за тазседмичните епизоди видях, че мастъркласът се води от Кустев - при него пък за декорация има окръжност, направена от по-малки преплетени окръжности, но се вижда за много кратко и не видях какво е точно, ще се види в епизода, надявам се. Дано само пак не се появи "чудотворно" в чинията - вместо синхрони, букли и обици с изкуствени камъни, предпочитам да видя как се правят такива елементи... Монтажът е безподобно лош тази година.

# 196
  • София
На мен ми заприлича на корен от лотос
Скрит текст:

# 197
  • София
Колко е красив този корен, бях забравила, че така изглежда в разрез. Heart

Обаче е твърде симетрично това на Кустев и сигурно пак е направено чрез някоя формичка, дано разберем какво е:

# 198
  • София
Все си мисля, че Осман или работи в ресторант, или е работил.

# 199
  • София
Ох Лорка, Лоркаа, морковите в буталото и го търсиш ли търсиш....

# 200
  • Манчестър
Аз още съм в потрес на Лорчето от конфитюра от кремвирши🙄🙄🙄

# 201
Леле, пак Лора в топ 3. Ужас направо, дано не я изберат. Аз мразя готвени моркови, а всички в този сезон ги ползват здраво в ястията. Даже не бих опитала ястието на Лора 😤

# 202
  • да има едно лесно - на мотора
Приятно изненадана съм от Мастъркласа на Кустев. Няма бързане, обяснява чудесно.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 21:31 от рак пустинник

# 203
  • София
Тоя мастърклас много сложен, за чинията, която видях по-напред.Интересно каква ще е цената на тази порция в ресторант?

# 204
Да, добре обяснява и като цяло е разбран. Но са ми нещо досадни мастър класовете тази година. Голям гърч за една патка

# 205
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Много интересен мастър клас. Кустев беше спокоен и не ги пресира
като шеф Койчев. Марианна и Даниела са приятни и имат умения в кухнята
и двете се справиха добре. Но, лично на мен толкова много продукти, приготовления,
техники за едно малко парченце патица с вино ми е ту мач. Точно това коментирахме
и вкъщи колко ли ще струва една такава порция и какво се случва с другите продукти.
Двете навити парчета краставица и листата мини киселец според мен нямаха място в чинията.

# 206
  • София
Мастър-класа ми хареса, не че ще направим такова нещо у дома (и за гости). А жена ми (която не яде бая неща) рече: красиво, много труд, а аз ще изям само месцето.
The Pros & Cons. За такова предаване трябва да има такива "манджи" и ми е удоволствие да гледам. Няма да го правя за "вкъщи", дори да съм го харесал - от екрана само. Мариана май ще спечели. (Докато пиша: ДА.)

(Непопулярно, но е мнението ми към днешна дата. Лорченцето - ето, не съм престанал да я наричам така - с времето и продължаващото й участие, прави повече от прилични чинии и оформлението (плейтването) хич не е аутсайдерско. Колко са в момента? - 7 (или осем? Sunglasses. Добре, нека остане в шестицата на 6-о място. Имаше по-зле от нея. Някои си отидоха, други ги "отидоха".
Но - ИЗВЪН емоцията - не е зле в преобладаващата група на мераклии-готвачите.
Марианна, Биляна, Осман (не непременно в този ред) са ми финалистите.

# 207
  • на село
Да им имам мастър класа, казвам на моя мъж ще гледам за идеи, ами то още на мариноването на патката запецнах, от трите съставки разбрах само саке, викам добре- ракия ще е, ама другите като не знам какво са Joy
Много съм зле Joy

# 208
  • София
Лора изобщо не я харесват. Даниела я изпрати направо да взема черната престилка, Биляна също я сляза.
Радвам се, че Марианна  взе имунитета, прилича за отличничката на класа, която се ужасява да не се изложи

# 209
  • Sofia
Топ 3 от кутията:
Марианна
Скрит текст:
Биляна
Скрит текст:
Лора
Скрит текст:

Останалите от кутията
Осман
Скрит текст:
Петя
Скрит текст:
Даниела
Скрит текст:
Мелят
Скрит текст:

Четох с интерес мненията на участничката от предни сезони и през цялото време си мислех за Симеон. През ум не ми мина, че се има предвид Божана, ЖДНБ Simple Smile Божана, най-безапелационният победител, сериозно ли? Ако се има предвид тя, това само доказва, че участниците често нямат представа за собствените си възможности и преценка на конкуренцията, и всякакви конспирации от тях трябва да се взимат предвид с едно наум.

Общи условия

Активация на акаунт