🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 4

• 37 816
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Леле 😀

# 211
  • Sofia
Чиниите от стрес-тест:
Мелят
Скрит текст:
Осман
Скрит текст:
Петя
Скрит текст:
Лора
Скрит текст:
Биляна
Скрит текст:

# 212
  • пустинята Гоби
Скучно беше днес, вяла история. Като знаеш, че е нагласено и не ти де гледа.

# 213
И на мен ми беше леко скучен този епизод.
Чинията на Марианна не ми харесва. Изглежда сякаш малко котенце е повърнало вътре.
Мастър клас - също не ми хареса. Варен карфиол със студена сметана и сурови краставици. И патешко вакумирано с алкохол. Забелязах, че чинията на Кустев е изключително близка като презентация с чиниите на Лора.
Вяла работа тази вечер...

# 214
  • Sofia
Според мен пък точно днес Мелят си заслужи съвсем явно черната престилка. Или имате друго мнение при чиниите горе?

# 215
  • пустинята Гоби
Няма спор, което не прави епизода интересен. И Лора се лигави по-малко, сигурно затова беше вяло и скучно. Rolling Eyes

# 216
  • Мюнхен
Несериозно ми е шеф готвач, уж имал ресторант, да няма кьораво понятие от вино. Кустев на МастърКласа си изтърси следното "Виното е много специално, мелнишко. То е много сладко, но няма захар в него"

Я пак?Laughing

# 217
  • София
И мен ме озадачи тази реплика. Grinning

Днес не ѝ беше ден на Биляна, дано утре ѝ се получат по-добре нещата. Явно другите чинии са отстъпвали като вкусови качества, но се учудих, че я отличиха в теста за креативност, понеже агнешко с грах е доста класическа комбинация - вкусна несъмнено, но не е екзотична и изненадваща. Може би ако "брюлето" от грах се беше получило по-добре, това щеше да е отличителното. Марианна заслужено спечели в този кръг според мен - да, по-бледа ѝ беше чинията, но ми изглеждаше по-интересна като комбинация от продукти и техники, а и интерпретацията на зададената тема беше по-добре изпълнена.
От мастъркласа на Кустев ми се стори апетитен сосът с червено вино и черешова пурета - цветът и текстурата бяха страхотни и сигурно е бил много вкусен. Flowers Cherries
Според мен пък точно днес Мелят си заслужи съвсем явно черната престилка.
И според мен. Таралежков много любезно и емпатично се опитва да я насочва, но си остава хаотична и представянето ѝ е с немалки амплитуди, а в това състезание няма много време за грешки.
Забелязах, че чинията на Кустев е изключително близка като презентация с чиниите на Лора.
Според мен Лора е добър копирач/комбинатор и бързо попива това, което вижда. Осман например директно каза в този епизод, че постоянно гледа различни източници, за да може да си подобри презентациите, които видимо му куцат. Като не става само със собствен усет и въображение, става със заимстване, докато се добие увереност и собствен почерк евентуално... - fake it till you make it е малко положението. Grinning В този ред на мисли смятам, че Лора не е новатор и експериментатор, но ми се струва, че бързо попива/заучава както рецепти, така и идеи за презентация. Смущавам се да го кажа Laughing, но днес чинията ѝ с трио дъмплинги от ябълка със сирена и сметана много ми хареса как изглежда, а и вкусово мисля, че си подхождат компонентите, които беше избрала да съчетае.
Иначе визуално днес най-много ми допадна панакотата на Петя, прилича ми на облаче; прекрасни цветове. Simple Smile
Скрит текст:

# 218
Според мен, Биляна беше доста изнервена и ще става още повече. Тя има силни амбиции да спечели, разбира, че качествата й я правят претендент, но в същото време осъзнава и че конкуренцията й разчита не само на кулинарни “дадености”.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 17:18 от Tsugumi_

# 219
Много слаб вечер. Чиниите са доста елементарни, някои откровени пльокна.
И на мен ми стана странно това за виното. Според Кръстев било сладко, защото било младо. Явно не разбира или не се изказа правилно.
За мен и Осман беше с кофти чиния на стрес теста

# 220
Според мен, Биляна беше доста изнервена и ще съава още повече. Тя има силни амбиции да спечели, разбира, че качествата й я правят претендент, но в същото време осъзнава и че конкуренцията й разчита не само на кулинарни “дадености”.
Съгласна съм. И на мен ми направи впечатление, че сякаш Биляна осъзнава, че се дава превес не на готварските умения.
Надявам се Мелят да успее да се справи тази вечер.
Пак се връщам на задачата със солта. Направи ми впечатление как Мариана чоплеше в накълцаната риба. Погнусих се. Никой не може да ме убеди, че накълцана риба с белтък, оваляна в кило сусам е иновативно и вкусно. И това котешко повърнато в чинията... Ако не се лъжа, тя прави риба и тиквички за втори или трети път.
Петя представи хубава чиния. Хареса ми повече от тази на Осман. И да! Чинията на Лора с ябълките беше много финна!

# 221
Сарафов изпадна в потрес от филетата на Марианна, едното съвсем опърпано и накълцано с кожата, чинията ѝ не изглеждаше добре със зеленото и пяната, други асоциации навява, на стомашно разстройство.
Мелят е стигнала тавана на възможностите си, вижда се. Другата дама с имам баялдъ и тя, Даниела беше.

# 222
  • Варна
Несериозно ми е шеф готвач, уж имал ресторант, да няма кьораво понятие от вино. Кустев на МастърКласа си изтърси следното "Виното е много специално, мелнишко. То е много сладко, но няма захар в него"

Я пак?Laughing
Предполагам, че става въпрос за добавена захар.

# 223
  • София
Не разбирам нищо от вино, но бих предпочела сладко за соса, защото  от това с което готвя, всички сосове ми киселеят.

# 224
  • Sofia
Очевидно се има предвид, че виното е естествено сладко, без да им нужда да се добавя захар. Такъв е сортът грозде в района, имам приятел, който също прави вино там и е достатъчно сладко, без нужда от допълнителна захар.

Общи условия

Активация на акаунт