Магията на изтока - тема 72

• 26 384
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • MJF
Мне, Tuon, не ща големи Ф , мерси. Затова сте ми другарчетата да ме предупреждавате, мда.

Ммм, значи на този човек дължа големи благодарности Рос. Споменавала си го назад във времето , човека от Сингапур/сингапуреца. Жалко за загубата му.

И аз се сещам за дането когато чуя ONE OK ROCK в моята фонотека.

Видях и петия филм от Drama Special 2023 , хем той с тематика която не е от най-гледаните от мен на далекоизточния фронт но допълнително ще попиша за него.

# 211
Шош, то се оказа разочарование след епизод 1.

bb6,виж какви ги върши Фризьора. Мечтаел  да стане експерт по фойерверки.
Ха, то за това имаше броманс отношения с един пожарникар докато спасяваха заедно един влак.Противоположностите се привличат. Joy

# 212
Кавайй постер на Eye Love You. Хубава двойка са Фуми и Че Джонг Хьоп.

# 213
  • вятърничава
И да поздравим Соримачи, който днес чукна 50 години. Да е жив и здрав.
Веднага се присъединявам и отивам да врътна една торта!

Tuon,
Този с беберона ми се стори съмнителен,но си премълчах Innocent

Юки като играеше баща на бебе,в интервюта разказваше,че искал да работи в детска градина, сега за този филм друго ли разказва.Много мечти е имало това момче,но като актьор успява да ги сбъдне всичките. (дали е мечтаел да е фризьор Thinking )Да,шегата настрана, бромансът им се получи по-добре от романса.

# 214
  • MJF
Да му мисли творческия екип на  Eye Love You с тоз "бонбонен/розов" и от този сорт  постер.

Anyone Anywhere
Темата за насилието в училище от ученици над ученици.
Скрит текст:
Първо аз никога не съм ставала свидетел на такова нещо в училище а и на работното място. Щото и за такова често дават на далекоизточния фронт по продукциите.
Второ всеки път ми се изправя косата като почнат...... .
Трето въпреки разсъжденията и  анализите не го разбирам всичко това както го дават , най-вече като реакция на замесените възрастни.
Поради третото следва четвъртото- рядко такава тема допускам на моя екран като игрална а не документална продукция от далекоизточния фронт .
Та след целия този увод горе,  този Anyone Anywhere го изгледах учудващо без много редакции. Все пак си спестих нещо по "конкретните сцени" . С няколко причини си го обяснявам. Първо понеже все пак е кратък филм. Второ понеже е от тази рубрика, в която често филмите са за размисляне. Трето ме занимаха все пак и с "околните свидетели" на всичко това. Всъщност това според мен бе основния фокус. И така трябва и да е.
Филма е само като обръщане на внимание на този аспект но не повече, не се занимаха с причинно-следствено показване, ноти пък с решение еле пък превенция. Намирам и заглавието подходящо, при това и в двата варианта -We Were There  . Нямам забележки нито към творческия екип нито към каста. За такъв филм някак си не мога да кажа "хареса ми" но мога да кажа "допадна ми по темата".

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 17:32 от Шошулчо

# 215
Tuon,
Този с беберона ми се стори съмнителен,но си премълчах Innocent
Scream
Той е владетел на Света на духовете и в биберона крие своята духовна сила. Освен това е забавен и може да приема две различни форми.
Проблемът е, че са се опитали да предадат историята от половината аниме само в 5 епизода.

Какъв романс Pending Train? Между учениците, които имат бебе ли?

# 216
Шошулчо, радвай се, че си от едно друго поколение и не посещаваш българско училище в наши дни, защото щеше да бягаш с крясъци. Не е по-различно от това, което предполагам, че си гледала в този тв корейски филм. Насилието (вербално и физическо) е нещо нормално в XXI в. сред подрастващите, за съжаление. Викове, крясъци, бой, тормоз, наркотици...
Можеш да видиш всичко това дори заснето от самите насилници и качено в социалните мрежи. И дъното няма дъно вече. Пълен разпад и никаква надежда.

# 217
Като споменавате ученици.
Скоро пак гледах Battle Royale с Fujiwara Tatsuya преди да стане Ягами от Death Note.
Историята е за 42 ученика от гимназията ,които са изпратени на остров в състезание за живот и смърт. Всеки от тях има чанта с хранителна дажба и оръжие. Няма никакви ограничения, правила и имат само 3 дни да се избият и да оцелее само един или никой. И всъщност децата са изпратени на това място, защото са обвинени, че не спазват моралните норми на обществото, но в същото време виждаме в ретроспекциите как възрастните са провалили тези деца, които са сега на острова. И всъщност филма не показва само деградацията на днешното поколение, а как всъщност действията на предишното поколение с неговите решения и грешки и на това преди него  т.н. са виновни. И всъщност не децата съсипват обществото, а то самото не протяга ръка към децата, за да настъпят промени.
Много актуален филм.
Сега просто виждам другата гледна точка. Нещо като онова клипче с момчетата, които пушат и едното пита - "ами ако Капитан Хук е добър? Искам да кажа - помислете за това. Той никога не е наранявал децата, просто се е опитвал да нарани Питър Пан, за да може той да спре да ги отвлича." И аз бях нещо като  Scream и последва
„с всяка година, когато остарявам, започвам да разбирам злодеите все повече и повече“. Joy

Стана малко филосовско за сряда сутрин, нищо, че при мен е обяд.

Bright Heart Eyes защото имам нужда от личен бонбон за очи
Скрит текст:
Догодина трябва да излезне тай римейк на корейския Man in Love с негово участие.
Като чета резюмето не съм го гледала, но и тай версията няма да видя.
Може да е хубав филм.Незнам.

# 218
  • MJF
E така де, нищо не започва от днес.
Аз не съм много голям радетел на делене на поколения. Да, всяко време има нюанси , с което се отличава но хората за разлика от това което създават/ ползват/научават/развиват/ ....... са си същите. Със същия брой дупки се раждат, живеят и умират както от време оно. Така да го кажа.

И веднага от същата рубрика в противовес на Anyone Anywhere 2 поредно изгладени филма снощи. Ами те все пак къси а аз свикнала на "2 епизода анблок" Mr. Green

Dog Days Of Summer / Heat Advisory
Така с двете заглавия защото като ги видях сега се Thinking - според мен филма заслужава нещо по подходящо от тях.
Отново в училище с ученици. При това на фона на жега. Хубав кратък филм към който нямам грам забележка. Отделно хваля подбрания каст, много точни попадения с тримата главни подрастващи актьори. Не ме разсеяха нито за част от секундата от сюжета.
Ако продължа ще разкажа целия филм. Но от  до тук изгледаните от 2023 на този му давам най - висока оценка като сценарий и заснемането му. Смислово цялостен филм.

The True Love Of Madam го прескочих от воле като видях шапките и пр. .... но се оказа че и следващия е с носии та ме досрамя  пак да прескоча
и го почнах.
Behind The Shadows
Подходящо заглавие за този филм, който се оказа че "се занимава" с темата за сексуалното осмисляне на тийновете, в частност и хомосексуалността на фона на конкретно време. Нямам забележка и към това заглавие.
И ей на , връщам се "на приказката" от началото на постта ми. Времената се променят нон- стоп но човека с пубертета си е ....вечен.

Въобще така анблок Dog Days Of Summer / Heat Advisory и Behind The Shadows повдигнаха летвата.
Доволна съм че в тазгодишната рубрика виждам достатъчно тематично разнообразие. И освен това още не съм стигнала до Ф. От това също съм доволна. Защото автоматично се сещам за един предковиден сезон когато се заредих да гледам конкретния /настоящия сезон и .....целия се оказа Ф. Туй беше направо Rolling Eyes  Expressionless
Wink

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 10:02 от Шошулчо

# 219
Тайландците ще правят зомби сериал. Ученически зомби сериал.
Очаквам да е нещо от рода на All of Us Are Dead или Duty After School, но предполагам, че няма да е толкова добро. На 4 този месец е била церемонията по поклонение, вече снимат и слуховете са, че в средата на февруари трябва да го излъчат.
ОК. Вълнувам се, но знам, че не трябва.
Скрит текст:

Този хубав ли е My ID Is Gangnam Beauty , защото за римейка му тайландците са избрали страхотен каст. Като се почне от любимката ми Baifern и се стигне до мъжките роли.
Много е сладка и играе страхотно.
Скрит текст:

Сега проверявам какво ме очаква при тай. Ще трябва да ме изтърпите. Съжалявам.
Ще има и с вампири и още някакво свързано с игра.

# 220
............................
Този хубав ли е My ID Is Gangnam Beauty , защото за римейка му тайландците са избрали страхотен каст.
..........................
РозАвичко, бозАвичко... гледаш без да мислиш и да се натоварваш.

# 221
Kotatsu ga Nai Ie - ФИНАЛ

Страхотен семеен японски сериал, а за мен беше истинско удоволствие да го следя/ гледам през тези три месеца от октомври.
Логичен и щастлив завършек. Поуките извлечени, хуморът на ниво до последната минута, а героите доволни и щастливи.
Заради котката не се разведоха. Котката е спасителят на бракове в Япония. Котката, това така важно и почитано животинче в Япония. Неко, Неко-чан. Ками Неко. Никога няма да има рикони, ако има повече неко във всеки един японски дом.

Колежката на Марие-чан най-после чу заветното: 結婚しようよ (Нека се оженим) от нейния приятел, кандидат младоженците от епизод 1 най-после сключиха брак, дадоха на дядо татами-стаята, а той си направи и сауна в нея, а за да бъде всичко напълно завършено - татко нарисува/ създаде нова манга посветена точно на приключението, през което преминаха всички заедно като казоку (семейство).

Весело посрещане на Коледа от Чо-сан, хо-хо-хо.

# 222
Сложих  тайландския  My ID Is Gangnam Beauty в списъка с очаквани и храня еднорозите с розови бонбони и захарен памук , за да са готови.
Освен това, че е с два епизода по-кратък от корейския.
Мисля, че догодина ме очакват по-добри сериали от тази.

Мернах новината, че G-Dragon е напуснал YG Entertainment, което не знам какво трябва да означава.

# 223
  • MJF
Създава свой ... Entertainment?!

Kotatsu ga Nai Ie 9
Скрит текст:
Предишния епизод започна с хартийките и Чо - сан а този завърши с тях. Satisfied
В този епизод няколко забавни момента. Един от тях беше някъде в средата. Сега не се сещам дали и приятеля на дядото беше тази вечер, но останалите бяха налични и май точно в разгара на тактиката да не подхранват Юсаку- сан с материал за рисуване Mr. Green. Сега не помня точно след коя и чия фраза но едновременно всички се стъписаха, удари гонга и мяуна Чо-сан Mr. Green - голяма кулминация.
Развеселих се как Марие стигна до финалния извод , разбърза се към вкъщи и цялата сценка с обяснението ѝ, защо няма да се развежда.
Юсаку-сан ме весели в този епизод. Той според мен и не малко лукавстваше с всичкото си това мрънкане. Първо с приятеля на колежката на Марие, като работеше/рисуваше в заведението  и твърдеше че се развежда  hahaha
После разговорите му с Джунки , еле пък към края като се усетиха че не са разделили Чо- сан в цялата таз суматоха hahaha
....
Въобще Юсаку сан типичната творческа личност. Тя трябва да се гледа по - отдалече , по -широкомащабно иначе няма как да го разбереш/грешна представа, а той милия душичка Mr. Green И така с творческо огънче в погледа и тефтер в ръка hahaha
Хехе, значи и коледна премяна му се полага на Чо-сан в цялата тази суматоха , прайда му официално се е увеличил с още един двуног плешивец в лицето на дядо му. Mr. Green

# 224
Драконът е последният от групата, който напуска YG. Отива в Galaxy Corporation, които са решили да се разширяват и в този бизнес. Говори се, че са се свързали и с Десонг да се присъедини към тях. Той напусна YG миналата година
Общо взето няма вече BigBang, въпреки че официално не са разформировани. Сънгри и ТОП напуснаха групата, а и шоубизнеса като цяло. Теянг се премести в лейбъл основан от бивш продуцент на групата, но YG имат някакъв дял, та се води тяхна дъщерна компания.

Общи условия

Активация на акаунт