Октомври 2023

• 23 631
  • 498
  •   1
Отговори
# 315
Miss, Честито зъбоникнене! 🦷💙 Звучи приятно изненадващо така от днес за утре да се случат нещата, дано не е драма и със следващите! 🍀

Ние също взехме Peg Perego Prima Papa Follow Me, стабилно и маневрено е, има и опция за закачане на висящи играчки, та за сега го ползваме за висок шезлонг, мега гот е да се нахраниш спокойно, докато бебето те зяпа. Взехме зелен, някаква wonder материя, която се пере.

ragazza, радвам се, че е здравичък бебчо! Ние също борим крусти, но са малко, в косичката, къпя я с шампоан против крусти от Лили и хем не се разпространяват, хем пък и не утихват напълно. Не съм пробвала със зехтин, Мустела леко ме разочарова мен като козметика за разни други артикули.

Иначе нашата обича да стои гола и боса и това ми дава поле за изява за още активности извън обичайните активна гимнастика, корем, обръщане. Като я съблека за памперс, изкарваме 20 минути в маймунджулъци, а като си събуе чорапите (чеше ги крак в крак, докато не паднат 😅) - започвам да и галя стъпалцата с различни текстури - имаме меки силиконови релефни сензорни топки, тествам я и с материи като вълна, сатен… Започвам да й подавам и неща, които да хваща, напредва завидно бързо и вече сензорните топки и чесалката за зъби устремено ги слага в уста.

Още не съм извадила килимчето за игра, което ни подариха, но до дни ще го вкарам в действие и него.

Купих си на Маги Пашова “По-здрави бебета” и съм я започнала. В нея се набляга изключително на органични и неиндустриални продукти, аз част от тях ще ги намеря, но за други - не знам дали ще мога да избягам от набавянето им от масовата търговска мрежа.

Чудя се и как се прави ЗВБ, когато си на път/почивка? Ние често изчезваме нанякъде, но по хотели как и кога бихме се занимавали с приготвяне и съхранение на приготвени на пара (или както там ще се готвят в началото 😅) храни. Голяма каша ми е в главата тази тема още…

# 316
  • Варна
Благодаря Ви! Дано на всички бебоци така леко и неусетно избиват зъбчета.
Гледам разни хора пишат за зъби и аз си викам “ааа има време” 🤪
Рагаза, какво имаш предвид , че вече официално живееш сама с него ?
Столче ей тъй както си мисля, че ще ми трябва за 6-я месец да не стане като със зъбите изненадата и да прояде и по-рано 😂
Иначе ще ползвам този от каката огромен с две табли, ама пък лесно се чистеше, а и място имаме .
Правих навремето някакво смесена ЗВБ и пюрета , ама нищо не се ядеше ….

# 317
Йеее честити ви наченки на зъбки Blush
Наистина колко бързо вървят нещата, растат като гъбки тия дечица Heart
Ние сме вече здрави, водих го на детската консултация онзи ден, гърдите и гърлото са чисти,  няма вече кашлица и дано не се повтаря скоро. За съжаление малко след вируса цялата му глава се покри с крусти. Лекарката каза, че е възможно да му е паднал имунитета и от това да са избили или си е било време. Мазах първо с преварен зехтин преди баня, сега мажа с един крем за крусти на Мустела. Дано изпадат, много гадно миришат тия неща, даже и на веждата има Cry
Иначе го слагам все по-често на корем. Даже купих с монетите от погачата голям килим за игра от пяна да може да се обръща свободно по него. Не знам какво ще правя като пролази, вече официално живея сама с него и сигурно ще ми е доста трудно като тръгне да пълзи. Сега още е лесно - където го оставя, там го и намирам Grinning
Столче за хранене също преглеждам, мисля да започна да чета и за приготвянето на пюретата тънкости, понеже ще опитам сама да правя храната за него.
Вие с какво ги заигравате и занимавате през деня?

Крема върши по - добра работа, комбиниран с шампоан - пяната им.

# 318
Калина също имаше крусти. Използвах това олио и съм страшно доволна. Изчезнаха супер бързо. Използвах го след къпане.
https://galen.bg/koliyf-olio-uspokoyavashto-i-ovlazhnyavashto-za … AYASAAEgIXR_D_BwE

Калина, освен, че я слагам на гимнастиката, изкарва доста време и на шезлонга. Купих и малки гумени играчки, слагам и ги в ръцете и ги задържа вече. По корем също я слагам и редя играчки срещу нея да се заглежда. Научих и слабото място и я целувам по коремчето с уста. Е, няма такъв смях😁

# 319
  • София
Калина също имаше крусти. Използвах това олио и съм страшно доволна. Изчезнаха супер бързо. Използвах го след къпане.
https://galen.bg/koliyf-olio-uspokoyavashto-i-ovlazhnyavashto-za … AYASAAEgIXR_D_BwE

Калина, освен, че я слагам на гимнастиката, изкарва доста време и на шезлонга. Купих и малки гумени играчки, слагам и ги в ръцете и ги задържа вече. По корем също я слагам и редя играчки срещу нея да се заглежда. Научих и слабото място и я целувам по коремчето с уста. Е, няма такъв смях😁

Благодаря, точно между това олио и крема на мустела се чудих онзи ден и в крайна сметка взех крема…засега пада тук там по някоя коричка, но са доста и ще изчакам да видя ефект преди да сменя..със зехтина преди това нямаше абсолютно никакъв ефект.

Това с целувките по корема и при нас води до страшен смях. Може и да имат гъдел Joy
Сетих се да питам и още нещо - обръщате ли ги н лява и дясна страна при сън за оформяне на главата? В болницата пак чувах различни мнения - да обръщам и да не обръщам…аз като го гледам като спи сам си върти главата наляво и надясно, но е различно предполагам, когато цялото телце е обърнато с главата в страни No Mouth

# 320
Аз питах педиатъра при последното посещение по този въпрос и дали трябва да предприемем нещо и той само ни насърчи, когато тя заспи - да й завъртаме главата надясно, ако е наляво, понеже забеляза, че повече я държи наляво. Факт е, че тя се опитва да се добере до нашето легло от нейното и нощем в 90% от случаите се позиционира с глава наляво.

Иначе спи само по гръб, няма шанс да я оставим настрани, освен ако не я застопорим с онези шантави възглавнички, каквито не смятам, че ще търпи, каквато е станала шавлива. Нощем вече влиза в серии на подскачане с долната половина на тялото в леглото. 😄

# 321
Момичета, аз да ви питам има ли сред вас такива, които кърмят и пият лекарства за щитовидната жлеза? Аз пиех, но ми ги спряха последните месеци от бременността, но сега усещам отново, че ми е подута и ще пусна изследвания, но не ми се иска да спирам да кърмя, та да ви питам.

# 322
Момичета, аз да ви питам има ли сред вас такива, които кърмят и пият лекарства за щитовидната жлеза? Аз пиех, но ми ги спряха последните месеци от бременността, но сега усещам отново, че ми е подута и ще пусна изследвания, но не ми се иска да спирам да кърмя, та да ви питам.

Да, аз пия Еутирокс и кърмя. Няма проблем.

# 323
Здравейте мамиии 🌞
Само да кажа, че от възглавницата на Фурлакис съм свръх доволна!!
За седмица спане на нея, и то само през нощта, главата на Божидара се оправи ☺️ Тя не беше и много сплескана де, но сега е 👌

След последния скок придоби ново умение- да крещи по цял ден, което аз не харесвам, ама какво да се прави..Надявам се скоро да ѝ омръзне 😂

Масажите и гимнастиката свършиха миналата седмица, сега ги продължавам вкъщи, след като гледах какво точно правят рехабилитаторите.Там си поплакваше, но поне вкъщи с мама е щастлива и се кефи 😁

Скрит текст:
И една снимка на моето бонбонче, което вчера стана на 5 месеца 🥹🩷 [spoiler ]

# 324
Здравейте, момичета. Скоро никой не е писал, надявам се вие и бебчетата да сте добре.
Днес бяхме на преглед и по препоръка на педиатърката скоро ще започнем захранване. Миналите вече по този път - от кои марки пюрета сте били доволни, от кои не и от сайтовете къде са на добри цени?
Хубава вечер на всички!

# 325
И ние бяхме на преглед днес и още няма да започваме захранване,от другия месец евентуално. Иначе за пюрета предния път взимах Гербер,уж били най-изчистени..Един бог знае дали е така.

# 326
  • Варна
Аз съм купила уред на Филипс за пюрета и смятам и този път да приготвям с надежда това дете поне да яде.
Ние за 4ти месец не сме минали преглед, че нали грипна епидемия имаше обявена, но утре ще звънна на лекарката на минем .
Моето момче ме напряга, че влиза в някакви кърмаческа стачки. Постоянно иска да гледа, супер любопитен, всичко му е интересно и кърменено трае по 2-3 мин., не се наяжда иска пак след малко и се изнервям.
Зъбките избиха хубаво и двете и със страх понякога му давам да суче, когато се мята, че вече ги усетих на зърното си…
Поне съм спокойна , че на 4 месеца си удвои рожденото тегло, което е ОК за кърмаче. Иначе си е клечо-6кг 😃

# 327
Добро утро, момичета! Ние сме добре. Другата седмица сме на преглед, понеже и ние заради епидемията януари го пропуснахме. Най - вероятно ще започвам захранване, защото тя ще направи 5 месеца. Купила съм няколко пюрета на Хипп, но мисля и сама да и направя. За марките - не знам кои са хубави и кои не. Някои ми казаха Хипп, други не и се обърквам.

# 328
И ние сме добре, но млечицата ни повтаря...

# 329
На мен ми подариха уред за пюрета, надявам се да ми влезе в употреба. Вчера бяхме на преглед, но не стана дума за захранване, може би ще е към 6 месец. И аз съм в очакване да видя зъбче, защото всички признаци са налице, но все още няма.

Общи условия

Активация на акаунт