Октомври 2023

• 23 634
  • 498
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Мишел я водят хипотрофче или поне така се говореше из болницата. Аз така и не разбрах какво значи това за развитието и ама карай, да чукам на дърво си е супер

Предполагам е родена в термин, но е с тегло под 2500грама.

Ние с голямата сме хремави Sad Давам на бебето коризалия за бебета и кърмене и се надявам да му се размине.
Вече се обръща от гръб по корем и постоянно го прави, дори при събуждане и нощем също. Гледам да е често на пода , че го намираме в различни положения на дивана и никак не е безопасно.

# 301
Здравейте, Калина вчера стана на 4 месеца. В четвъртък трябваше да ходим на консултация обаче при нас е грипна епидемия и го отложихме за февруари.
Тя е постоянно с ръцете в устата, даже понякога се задавя, връща мляко. Давам и биберон обаче тя го изплюе и отново ръцете в устата. В интернет видях тези гризалки и мисля да и поръчам.
https://www.emag.bg/bebeshka-igrachka-za-zybi-vyv-formata-na-pil … 09&scenario_ID=49

Иначе при нас всичко е наред, пазете се и най - вече пазете бебчетата😄

# 302
Включвам се само да кажа, че тези гризалки в Тему са за под 6 лева, в момента има и безплатна доставка. Наскоро поръчвах други неща и дойдоха за 12 дни.

Здравейте, Калина вчера стана на 4 месеца. В четвъртък трябваше да ходим на консултация обаче при нас е грипна епидемия и го отложихме за февруари.
Тя е постоянно с ръцете в устата, даже понякога се задавя, връща мляко. Давам и биберон обаче тя го изплюе и отново ръцете в устата. В интернет видях тези гризалки и мисля да и поръчам.
https://www.emag.bg/bebeshka-igrachka-za-zybi-vyv-formata-na-pil … 09&scenario_ID=49

Иначе при нас всичко е наред, пазете се и най - вече пазете бебчетата😄

# 303
Здравейте, момичета!
И тук е грипна епидемия - нито ваксини, нито консултация. Юлия има само ротавирусната... Та изоставаме малко, но се надявам да започнем да наваксваме. Иначе сме добре, всичко е наред при нас.
И нейните ръце са нон стоп в устата. Расте ударно и ще сменяме гардероба вече Grinning Каката и тя най-накрая е добре и ходи на градина, та и ние с Юлето ходим да поработваме следобедите.
Напоследък, ако е леко повдигната направо се изправя седнала. Върти се от корем по гръб, което доста затруднява стоенето по корем Joy  но от гръб по корем не иска. Научи се и да се подпира с крака и изпъва тялото като струна, та слагането в стола за кола си е истинско приключение Joy
Хубава вечер! Целувки за бебоците!

# 304
Хей, момичета! ❤

Ние сме добре, вчера бяхме на педиатър, доволен е от развитието й, вече е 6440 гр., мери я 59 см., което ми се струва леко неточно, но нищо…

Сложихме втора доза ротавирусна и пневмококовата, да не чуе дяволът - за сега, както и предния път, няма реакции. Всеки път се пазаря да отлагаме ваксини (да са не повече от 2 наведнъж) и всеки път лекар и сестра ме гледат лошо. Мъжът ми и той е на мнение, че не трябва да ги мотаем. В момента “висим” с втората доза на поливалентната, но не мисля да я предозираме с какво ли не от бързане. Гледам, че пети и шести месец ваксини няма предвидени. Ако трябва - ще слагаме и тогава и така…

Ние леко окъсняваме с опитите за обръщане, от 2 дни се опитва да се изправя. Няма време от бърборене да се фокусира над физическите упражнения. 🤣 Отскоро я слагаме и в столче за хранене на почти легнала позиция и не можем да вземем думата от нея на вечеря. Поне вече вечеряме нормално, че до неотдавна се редувахме да се храним. 😅

Дребосъчка цапа памперса все още веднъж на 3 дни и педиатърът ни даде рецепта за лактулоза. Препоръката е да се дава 25-30 дни сутрин, понеже поради липсата на изградена рутина все още, задържа вода в дебелото черво. Леко се колебая дали да я започваме или да си чакаме до захранването и тогава, като започнем да даваме и вода, да видим как ще потръгнат нещата.

Оглеждам се вече за литература за захранване, купих и разни първи пюренца, да имаме запаси, въпреки че ще гледам и аз да си приготвям. Чудя се за купичка и чинийка за хранене за нея. Масово рекламираните MyMunche уж са добри, но този бамбук не задържа ли разни остатъци в порите, се чудя…

И така от нас. 😊 Да ви е топло на сърцето тези мразовити дни! 🩷💙

# 305
Дано със захранването се оправят неакащите и да не го мислите това ако вече. 

На нас ни предстои втората ваксина, но още не съм записвала час при педиатъра. Като знам, че миналия път беше болен, а му тряснаха ваксините щото изглеждал здрав, сега имам едно на ум и го наблюдавам.
Минахме и контролния преглед при уролог с ехограф на бъбреците и пикочните пътища. Слава Богу, всичко е наред. Не се виждат малформации или последствия от инфекцията. Урологът каза никакво забелване, донасяло повече негативи отколкото позитиви.

Животът ни се промени драстично защото вече стои буден в количката и заспива бързо в нея без истерии Joy
Вече сме често навън, върша си работа, а той си гледка, разхождаме се и е истинска наслада. При нас времето е пролетно и не изпускаме ден навън.
Понякога ако много се размрънка вечер го изкарвам да се разсее ако времето е меко.

С растежът е забава. Поръчвам дрехи над 62см, че вече ги е минал, идват -те му малки. Още не съм свикнала кои марки са по-умалени, кои по-уголемени.

Дано бързо минава грипната вълна при вас. Пазете се Hug

# 306
Момичета, харесали ли сте вече столчета за хранене? Да препоръчате някоя марка? Чудя се на един, обаче гледам, че е еко кожа и се чудя дали няма бързо да се напука. От лични впечатления - кой материал е добър за чистене и поддръжка?

# 307
Момичета, харесали ли сте вече столчета за хранене? Да препоръчате някоя марка? Чудя се на един, обаче гледам, че е еко кожа и се чудя дали няма бързо да се напука. От лични впечатления - кой материал е добър за чистене и поддръжка?

Пластмасовите столове се чистят най-лесно. Тези тип Икейското, които нямат никакви тапицерии. Голямата ми дъщеря имаше три стола за хранене за различни места. Икейско, от Джъмбо /които са изцяло пластмасови/ и едно на Лорели с тапицерия. Това на Лорели най-не го харесвах - обемно е, трудно се чисти, заема много място. И трите стола съм ползвала след 6-месечна възраст, защото нямат легнало положение. Това от Джъмбо ми беше любимо, защото е най-компактно, таблата се маха, има стъпенка. Икейското пък е по-стабилно.
Сега, въпреки, че пазя и трите стола, взех на Юлия - Peg perego - Prima pappa follow me. Еко кожа е тапицерията, надявам се да няма проблем. Има легнало положение и го взехме заради това, за да може да я слагаме с нас на масата като вечеряме, а не както до сега да се храним на смени.  Много е красив стола, компактен е, изглежда удобен.

# 308

Пластмасовите столове се чистят най-лесно. Тези тип Икейското, които нямат никакви тапицерии. Голямата ми дъщеря имаше три стола за хранене за различни места. Икейско, от Джъмбо /които са изцяло пластмасови/ и едно на Лорели с тапицерия. Това на Лорели най-не го харесвах - обемно е, трудно се чисти, заема много място. И трите стола съм ползвала след 6-месечна възраст, защото нямат легнало положение. Това от Джъмбо ми беше любимо, защото е най-компактно, таблата се маха, има стъпенка. Икейското пък е по-стабилно.
Сега, въпреки, че пазя и трите стола, взех на Юлия - Peg perego - Prima pappa follow me. Еко кожа е тапицерията, надявам се да няма проблем. Има легнало положение и го взехме заради това, за да може да я слагаме с нас на масата като вечеряме, а не както до сега да се храним на смени.  Много е красив стола, компактен е, изглежда удобен.

Точно този съм харесала и аз, много добре изглежда. Наистина е плюс това, че може да се регулира и да се ползва като шезлонг, че и ние ядем на смени.

# 309
Аз взех това от близка приятелка. Пластмасово, исках да има и полулегнало положение. Но в началото ще храня Калина на шезлонга.

В последно време е доста раздразнителна заради сърбежа на венците и е нещо страшно. Успокоява се за малко с гризалката и после пак мрънкане😆👌

# 310
  • Варна
Тъй … вчера стана на 4 месеца и забелязах наченки на зъби. Едни чертички и на двата долни венеца. Днес вече проби първия зъб и аз съм буквално в шок ! Въобще мислех, че зъбите са нещо далечно , а то направо дойде и изби 😳 Той просто ровеше из устата с ръце и играчки , но за мен е нещо нормално , а то явно и зъби имало. Взех днес калгел, защото определено не беше спокоен, като проби. Явно нервите и мрънкането през деня , като го има щото не е всеки ден са били зъби .!?

# 311

За столчето на Лорели споделям мнението. Нашият модел е Bon bon, от каката. Него ще тараляскам, хич не мисля, да купувам други. За след годинката, като започне да проявява интерес да яде сам, имаме столче, което се прикрепва за масата и нещата придобиват по - удобен вид. Замислям се да захраня по ЗВБ, но всичко зависи от кръвните изследвания, какво ще покажат.

Тъй … вчера стана на 4 месеца и забелязах наченки на зъби. Едни чертички и на двата долни венеца. Днес вече проби първия зъб и аз съм буквално в шок ! Въобще мислех, че зъбите са нещо далечно , а то направо дойде и изби 😳 Той просто ровеше из устата с ръце и играчки , но за мен е нещо нормално , а то явно и зъби имало. Взех днес калгел, защото определено не беше спокоен, като проби. Явно нервите и мрънкането през деня , като го има щото не е всеки ден са били зъби .!?

Майчицеееее, милите вие! Господина бърза да расте. При нас ръцете са нон - стоп в устата и често ме питат, да не са тръгнали зъби... Но за сега няма наченки. (И дано почакат, че на каката още ѝ пробива последният последен кътник).

# 312
  • София
Йеее честити ви наченки на зъбки Blush
Наистина колко бързо вървят нещата, растат като гъбки тия дечица Heart
Ние сме вече здрави, водих го на детската консултация онзи ден, гърдите и гърлото са чисти,  няма вече кашлица и дано не се повтаря скоро. За съжаление малко след вируса цялата му глава се покри с крусти. Лекарката каза, че е възможно да му е паднал имунитета и от това да са избили или си е било време. Мазах първо с преварен зехтин преди баня, сега мажа с един крем за крусти на Мустела. Дано изпадат, много гадно миришат тия неща, даже и на веждата има Cry
Иначе го слагам все по-често на корем. Даже купих с монетите от погачата голям килим за игра от пяна да може да се обръща свободно по него. Не знам какво ще правя като пролази, вече официално живея сама с него и сигурно ще ми е доста трудно като тръгне да пълзи. Сега още е лесно - където го оставя, там го и намирам Grinning
Столче за хранене също преглеждам, мисля да започна да чета и за приготвянето на пюретата тънкости, понеже ще опитам сама да правя храната за него.
Вие с какво ги заигравате и занимавате през деня?

# 313
Мис честита 4-та месечинка на Ясенчо, и честити зъбчета 🩵

Еее едно бебче от нашите се сдоби с 2 зъба още в края на 2-рия месец 😀 Така, че вече си е съвсем в реда на нещата, зависи разбира се и наследствеността ☺️

Рагазза браво на Калоянчо, че е преборил успешно вирусите.Все така да е здрав🍀🩵

Иначе за заниманията ..или се правя на маймуна и правя куклен театър , или я оставям в активната и тя се забавлява, а аз само наблюдавам 😀.Другото е упражнения-уча я как да се завърта, да се избутва, да се изправя и всичките му тия неща 😂 Общо взето вече близо 10 дни от както ходим на ЛФК там каквото правят, вкъщи повтаряме.

# 314
Честити зъбки, Miss_V!

Аз и този път ще захранвам по ЗВБ. Видях само позитиви от този вид захранване с каката.

Общи условия

Активация на акаунт