Октомври 2023

• 23 250
  • 498
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Мале аз тепърва започвам да оценявам моментите с момчето ми и да се радвам и оценявам всяка минутка с него и не мога да си представя да трябва да се върна на работа Sad Звучи ужасно ! А хем харесвам работата си, ама е все едно да оставя моето бебе и да работя с чуждите 😂 Не Не !
Днес му сложиха още една ваксина и ротарикса, нооо той я изплю!!!!! Не знам дали нещо въобще глътна от нея Sad
Иначе и при него ръцете са в устата, но не са зъби, а просто ги е открил и тях и устата си.
Има точица ро единия венец, но е нормално и въобще нямам и мисъл, че е нещо свързано със зъби Wink
За дрешките в някоя група за майки в нужда ?

# 211
Аз най-мъничките размери дарих в неонатологията, а следващите мисля в "Дом майка и дете".Ако имате подобен дом в града или околността 🤷

# 212
  • София
Merryhristowa, в неонатологията към болницата, в която родихте ли? Аз раждах в Шейново и мислех точно там да попитам дали приемат дарения. Докато бях там имаше дори недостиг на дрешки за новородените и нощници за родилките, но бяха еднакви като вид и реших че не биха приели външни и че са по някаква програма осигурени.
Директно им ги занесохте ли?

# 213
  • София
Аз бебешките от двете каки ги дарих в Звено майка и бебе към СО. Приемат защото имат нужда, само условието е да са изпрани и да не са скъсани и с петна.

# 214
Merryhristowa, в неонатологията към болницата, в която родихте ли? Аз раждах в Шейново и мислех точно там да попитам дали приемат дарения. Докато бях там имаше дори недостиг на дрешки за новородените и нощници за родилките, но бяха еднакви като вид и реших че не биха приели външни и че са по някаква програма осигурени.
Директно им ги занесохте ли?
Да, където раждах.Просто попитах първо едната санитарка в отделението.Казаха ми само да са здрави, без петна, НЕ изпрани, защото там ги перат с техни препарати и стерилизират.И понеже аз ходех да нося кърма по 2 пъти на ден, а и на обяд ходехме с таткото да си я видим, направо на едното ходене ги занесох.Понеже аз бях накупила, сестра ми ми даде от племенницата сумати и дрехи, и просто станаха много 😂 Та доста отделих и раздадох.

# 215
Здравейте, момичета! Калина през нощта вдигна температура 38.7. Доста се уплашихме с баща и, но започнахме с лекарствата. Най - вероятно е прихванала от мен. Онзи ден ходихме на рожден ден и бяхме повече хора, та може и от някой да е лепнала нещо. Пазете се и най - вече бебчетата, има вирус. Поне не се налага антибиотик, иначе е запушено и нослето.
Пробата и от акото е добра, няма бактерии което е страхотно. Дано по - бързо се преборим и с вируса.

# 216
Паола, бързо оздравяване на Калина.
Аз също съм болна в момента и много се притеснявам да не се зарази, особено какво следва уикенд и педиатърът ще почива. На мен ми е доста зле, той каза да слагам маска, обаче няма как да спя с нея, а спим в едно легло, така че ще видим. А понеделник е и на ваксина...

# 217
Паола, бързо оздравяване на Калина.
Аз също съм болна в момента и много се притеснявам да не се зарази, особено какво следва уикенд и педиатърът ще почива. На мен ми е доста зле, той каза да слагам маска, обаче няма как да спя с нея, а спим в едно легло, така че ще видим. А понеделник е и на ваксина...
Малена, стискам палци да не се зарази. Според мен отложи ваксината. На Юлия трябваше да сложим първите ваксини миналата седмица, но бяхме лепнали нещо всички и педиатърката ги отложи, сега във вторник другата седмица ще ходим да видим дали ще ги сложи тогава.

Паола, бързо оздравяване на Калина!

# 218
Здравейте, момичета! Калина през нощта вдигна температура 38.7. Доста се уплашихме с баща и, но започнахме с лекарствата. Най - вероятно е прихванала от мен. Онзи ден ходихме на рожден ден и бяхме повече хора, та може и от някой да е лепнала нещо. Пазете се и най - вече бебчетата, има вирус. Поне не се налага антибиотик, иначе е запушено и нослето.
Пробата и от акото е добра, няма бактерии което е страхотно. Дано по - бързо се преборим и с вируса.

Само, за обща информация, защото аз не знаех. Ако по някаква причина се наложат антибиотични капки за нос - има и пробиотични капки, с които да се поддържа баланса!
Бързо оздравяване и не се стряскайте. Неизбежни са тези моменти, важното е да запазите спокойствие и да наблюдавате добре симптоматиката, за да сте полезни и на лекаря в точното лечение!

# 219
Паола, бързо оздравяване на
Малена, стискам палци да не се зарази. Според мен отложи ваксината. На Юлия трябваше да сложим първите ваксини миналата седмица, но бяхме лепнали нещо всички и педиатърката ги отложи, сега във вторник другата седмица ще ходим да видим дали ще ги сложи тогава.

Аз също съм чувала, че ако някой е болен вкъщи, ваксината се отлага. Обаче вчера звънях на докторката и каза, че няма такова нещо и чак се учуди. Точните й думи бяха: " Слагай маска, ще го преслушаме и прегледаме и ако е здрав, ще си сложим ваксината, пък ти си боледувай". Тя май е малко непукист нашата, но предполагам всеки лекар процедира различно.
Иначе не ми е проблем да я отложим, притеснява ме единствено да не се разболее сега през уикенда и да се чудим къде да го водим. Стискайте ни палци.
Иначе от няколко дни бебко се смее с глас. Най-хубавият звук, който съм чувала! Heart Eyes

# 220
Паола, бързо оздравяване на

Аз също съм чувала, че ако някой е болен вкъщи, ваксината се отлага. Обаче вчера звънях на докторката и каза, че няма такова нещо и чак се учуди. Точните й думи бяха: " Слагай маска, ще го преслушаме и прегледаме и ако е здрав, ще си сложим ваксината, пък ти си боледувай". Тя май е малко непукист нашата, но предполагам всеки лекар процедира различно.
Иначе не ми е проблем да я отложим, притеснява ме единствено да не се разболее сега през уикенда и да се чудим къде да го водим. Стискайте ни палци.
Иначе от няколко дни бебко се смее с глас. Най-хубавият звук, който съм чувала! Heart Eyes
Стискам палци да се размине! Но наистина бих отложила ваксините. За мен е странно изказването "Ти си боледувай". Влагайки ваксината имунитетът вече е компрометиран, което може да доведе до разболяване... Но явно всеки педиатър процедура различно.

Честит празник на всички, които празнуват днес Heart

# 221
Благодаря ви, момичета! Днес сме много по - добре, няма температура. Направо ми се къса сърцето да я гледам омърлушена, все едно не е моето дете. Хубавото е, че си има апетит и си хапваше дори и с температура. За съжаление няма на кой да я оставя и за 1 час такаче и да съм болна си я гледам. Явно трябва да се пазя повече и заради нея. Сега разбирам майка ми като казваше, че е най - гадно е да ти е болно детенцето. Ще се преборим и с това😇

Калина скоро ще стане 6кг и се чудя на Памперс гащички ли да минавам или да си остана с памперсите. Много противоречиви мнения чух от приятелките ми. В момента ползвам тези на марката на Лидл и съм доволна, не се обрива от тях. Дайте мнение и вие, какво мислите по въпроса.

# 222
Аз лично памперс гащи бих ползвала към 16-18 м възраст.Просто мисля, че още е мъничка и няма смисъл от тях.Според мен ще е по-трудно на този етап да се слагат гащи, вместо памперс.Поне на мен, че това моето много шава 😂

# 223
Паола, Малена, бързо оздравяване! 🍀

Ние сме с на Памперс премиум кеър 3-ката. За момента не виждам полза от пелени тип гащички.

La foie, а кой поема грижите за бебчо като ти се върнеш на работа? Изобщо, каква е системата при вас? И аз едва отскоро усещам реалните радости на родителството като наченки на пълноценно общуване с малката, чак не си представям, че би било време да се откъснем една от друга, едно позитивно нещо в Бг да имаме по темата майчинство. 😂

Дайте акъл за столчета и проходилки? За столчета - от трансформиращите се дървени някой планирал ли е да взима? За проходилки мисля тип уолкър с разните му тип бизи борд игри и просто от по-рано ще го ползваме за забавления.

# 224
Бързо оздравяване на всички!
Аз тотално спрях контактите ни с външни хора тези седмици защото и при нас има лоши вируси и всички са болни. Ходим на разходка всеки ден, но не се виждаме с никого докато не поотмине вълната.

Подариха ни еволютивно столче, ще го пробваме в началото, но ако не му хареса ще купим друго защото не сме търсили нищо по темата и това просто ни го подариха без да сме съгласували заедно какво точно искаме.

https://www.amazon.fr/Bebeconfort-Chaise-Hauteur-Réglable-N … &ts_id=3966299031

Ето този модел е и ми изглежда страшно неудобно само дървено. По-скоро бих се спряла на нещо от плат с мека подложка. За 6+ месеца е. Аз мисля да захранвам към 5-ти месец / 5-ти и половина. Има ли такива, които ще започнат по-рано?   

Emay, и аз тъкмо започнах да се радвам и наслаждавам на периода и на малкия.
Имам късмет да имам грижовни и помагащи роднини и майка ми ще дойде да го погледа докато не стане поне на 6-7-8 месеца. Не е пенсионерка, но е луднала по него и има възможност да е в неплатен отпуск колкото поиска. Тя иска да се разнообрази, на нас ни трябва сигурен човек и така ще я караме няколко месеца. Други роднини също предлагат да го погледат ако има нужда.
Иначе другите опции са ясла за каквато сме записани и сме в списък на чакащи. Като в София е, няма вреждане и ще има да си почакаме. Най-рано септември евентуално ако се класираме.
И има и специални бавачки, повечето хора са принудени да им оставят мъниците. Но са си скъпи, за мен е нелогично да работя и да си оставям заплатата на бавачка, макар и да има данъчни облекчения в такъв случай.
И последна опция ако искам да получавам пари е да не работя и да съм на борсата.

Супер е системата в България, гушкайте си бебоциге и въпреки трудностите се радвайте на периода.

Уникален е бебешкият смях. Отскоро се смее с пълно гърло на шутовските ни изпълнения и се разтапяме. Много ми е кеф и като отвърне на усмивката с усмивка. Нереално е колко бързо се развиват всякакви умения.

И ние отскоро ползваме премиум кеър, но не ви ли се струва, че миризмите не са добре прикрити? Редовно мирише на напишкано, а бяхме с pampers harmonie и не е имало такъв проблем.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 19:01 от La foie

Общи условия

Активация на акаунт