Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 323
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Аз мисля, че ТСХ трябва да е поне под 2, някои АГ искат и под 1. По принцип е ок, води се в реферетни граници, но не е и в оптимални.

# 436
И тримата ендокринолози при които съм следила ТСХ в последните 5 години са единодушни, че ТСХ под 2.5 е абсолютно ок за забременяване и износване.

# 437
Днес  бяхме на преглед видяхме, че очакваме момче... Малко сме унили много искахме момиченце с мм но и според статистика шансовете ни бяха малки с батковци . Бебчо беше заспал на прегледа и беше се свил на сладко кълбе.Много лекичко го по бутна и се разшава много мил момент. Доста го огледа  и показа и бяхме много доволни. Хематома се е изчистил и плацентата се е вдигнала пусна ми и секрет. Резултатите от предишната ФМ са супер. За сега не повдигам темата за име но мисля да е като на таткото не знам как ще реагира той. Все още нищо не сме купували но си мисля като започнат  намаленията да се сдобия дрешки

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 17:46 от Ara Flow

# 438
За витамини и аз си ги следя и сега скоро ще ходя за проверка на витамин Д и б12, на мен по време на бременност страшно много ми пада витамин Д, предната беше станал 10.... Сега ще видим, май пак ще пия, като мисля пак да пробвам капсулите на олиесен, защото от спрейове и капки нещо не го вдигам.

Моят в момента е 12 Sad По препоръка на АГ си взех спрей на BetterYou, който се води с доста висока концентрация, но ще видим дали ще помогне. Ти от кои марки не си доволна?

На мен ми предписаха Вигантол, който е витаминен препарат и със сигурност ти вдига доста бързо вит Д-то.(предписват го и на бебета) Другите добавки малко по-бавно се натрупват.

# 439
АГ ми писа да звъня на лл за сироп за кашлица 🤯

# 440
Според мен е нормално. 😉

# 441
За витамини и аз си ги следя и сега скоро ще ходя за проверка на витамин Д и б12, на мен по време на бременност страшно много ми пада витамин Д, предната беше станал 10.... Сега ще видим, май пак ще пия, като мисля пак да пробвам капсулите на олиесен, защото от спрейове и капки нещо не го вдигам.

Моят в момента е 12 Sad По препоръка на АГ си взех спрей на BetterYou, който се води с доста висока концентрация, но ще видим дали ще помогне. Ти от кои марки не си доволна?

На мен ми предписаха Вигантол, който е витаминен препарат и със сигурност ти вдига доста бързо вит Д-то.(предписват го и на бебета) Другите добавки малко по-бавно се натрупват.

По колко капки Вигантол пиете?

# 442
Стодал сиропче😁само незнам коя доза за деца или възрастни, не ми каза

# 443
Стодал сиропче😁само незнам коя доза за деца или възрастни, не ми каза

Е ако не си на килограмите на дете, вероятно за възрастен Grinning

Някой от София да се следи във Вита? Искам да се оплача от ситуацията с паркинга им Grinning Една торба пари им сипваш и после трепериш да не ти вдигнат колата...

Това оффтопик, днес пуснах и аз желязо, Б12 и Д. ЖСК трябваше ли да пускам?

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 12:05 от mokka

# 444
  • Пловдив
mokka, аз пускам и ЖСК и феритин.

# 445
Сега се прибирам от преглед след поредното дълго 3 седмично чакане. Малкото ми сърчице вече е 150 грама, много активен, дългокрак прелестник Blue Heart Всичко изглежда супер, сърчицето си бие както трябва 152 удара в минута, ръчичките и краченцата му са много добре оформени и дори ми помаха, миличкото Laughing Върви една седмица напред, според ехографа термина се мести на 20.05, вместо на 26.05, но ще видим по-нататък дали да го местим официално (вече на 2ри преглед ми дава друг термин)
Целия Декември и до средата на Януари няма да сме си в Бургас, а в София при семейството, та известно време няма да съм при моя АГ, но съм много доволна от докторката при която бях и ще ме следи докато съм тук Blush Между другото, тя потвърди, че бълбукането на точно това място, където го усещам е бебето Blue Heart

# 446
Изследвали ли сте Токсоплазмоза и Цитомегаловирус? Ще пускам изследване, но не попитах доктора дали трябва да пусна изследване само за зараза в момента или е хубаво и за антитела?

# 447
Аз съм изследвала само за токсоплазмоза (настояща и минала инфекция).

# 448
  • Пловдив
Изследвали ли сте Токсоплазмоза и Цитомегаловирус? Ще пускам изследване, но не попитах доктора дали трябва да пусна изследване само за зараза в момента или е хубаво и за антитела?

И двете изследвах още при установяване на бремеността по препоръка на АГ - Igg и Igm.

# 449
Здравейте, 
Минавам и аз да се похваля с потвърждение за второ момченце Simple Smile
Иначе, аз направих първото обременяване в понеделник, за щастие поне с глюкозата нещата са добре. Но, аз съм рискова бременност и мисля, че ще трябва още поне 2 пъти да правя (протокол при рискови).
За жалост, нещата с витамините не са толкова цветущи- витамин д и желязото са влезли в дефицит, при все че преди по-малко от месец бяха на Горна граница, но и голямото беше така - за няма и месец издърпа всички запаси.
Днес съм на ендокринолог и ще коментираме, защото и протеинът е започнал да пада, въобще ще си попия добавки.
Имам питане - бях болна и при многото кихане и кашляне изпусках Sad и със сина ми се случваше, но доста по-късните месеци, когато вече тежеше - на вас случва ли се? Знам, че е свързано със слаба мускулатура, но чак така рязко и изведнъж
Ако не си правила предната бременност или след нея упражнения за стягане на мускулатурата на тазовото дъно бих казала, че е нормално по-рано да запоочва изпускането.

Не съм, да си призная, тъй като това изчезна с магическа пръчка като родих. Но и сега като не съм болна всичко е ок, явно и с боледуването е свързано.

Общи условия

Активация на акаунт