Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 413
  • 912
  •   1
Отговори
# 555
Ехаа , Бъбъл , каква страхотна новинааа !!!! Стискам палци все с такива да ни навестяваш ❤

# 556
Почти всеки месец имам, а на моменти хич не са леки.

Страхотна новина, Бъбъл, стискам палци всичко да е наред до финал.

Да попитам имали ли сте леки непрекъснати болки в яйчниците преди цикъл? Трябва да ми дойде утре или вдругиден, за първи път ми се случва да усещам такова нещо и въпреки че са съвсем поносими и не ми пречат, ми е притеснено. Първо беше няколко дни само отдясно и само от време на време усещах нещо и в ляво (овулацията беше от десен яйчник), днес усещам и от двете страни. 😕

# 557
При мен се случва нещо странно и днес писах на АГ. Понеже от средата на октомври приемам ОК, буквално всеки ден имах тъмнокафяво зацапване. Днес обаче съм си с яркочервено зацапване като менструация, а не би трябвало. Тя ме посъветва да ги спра за 7 дни сега. Ще изчакам тези 7 дни и тогава ще действам и с урината, АА.

Ванила, браво!

Фиърлес, пусна ли стерилна урина? Може би пропуснах да видя в многото постове.

На Бъбъл писах в другата тема.

Пълнолуние, дано има полза!

# 558
Момичета, щях да ви питам одеве и се отнесох, та приемате ли магнезий и какъв?

# 559
fearless , аз като бях на ОК първия път също имах постоянно кафяво зацапване. Тогава ми обясниха нещо от сорта, че ми идва слабо и ми е нужен по-силен препарат, но аз нещо се уплаших и ги спрях. Втория път като ми изписаха споделих как е било като съм пила, получих същото обяснение, съответно ми изписаха и друг вид ОК, но след няколко месеца пак почна зацапване. АГ каза, че организма ми вече е привикнал. Не знам колко верни са тези твърдения, не съм задълбавала тогава, защото бях на съвсем друг акъл, но кървене с ярка кръв със сигурност не съм имала, освен по време на "цикъл".

Дано като ги спреш за малко да се нормализират нещата при теб.

ванила, браво че сте преборили уреаплазмата!

пълнолуние, дано излезе чист фемогфлор-а при теб и да действате за успешен трансфер!

Браво за постоянството Кактус!

# 560
Fearless , когато приемах преди години противозачатъчни , първите три месеца имах кафяво зацапване и ярка кръв както при теб . АГ-то ми каза , че е нормално . Следващите месеци зацапването спря .

# 561
Момичета имате ли наблюдения дали медикаментите за стимулация, Зарзио и кортикостероите влияят на билирубина? На профилактичните прегледи излезе на горната граница ми е, като преди година ми е бил и над нея. Сега случайно влязох в Геника да видя за новото изследване и видях, че имам резултати от миналата година и тогава е бил 25.6, като трябва са е до 21. Ако отида само за това до личната ще ме нахока 😁, но ако не е ок ще ходя .

# 562
  • Замък сред облаците
Момичета, щях да ви питам одеве и се отнесох, та приемате ли магнезий и какъв?

На Витаголд с активен Б6, бях го поствала преди 2 седмици.

Момичета имате ли наблюдения дали медикаментите за стимулация, Зарзио и кортикостероите влияят на билирубина?
Скрит текст:
На профилактичните прегледи излезе на горната граница ми е, като преди година ми е бил и над нея. Сега случайно влязох в Геника да видя за новото изследване и видях, че имам резултати от миналата година и тогава е бил 25.6, като трябва са е до 21. Ако отида само за това до личната ще ме нахока 😁, но ако не е ок ще ходя .
Пълнолуние, не съм била на Зарзио, но прегледах листовката - отбелязано е, че може да промени кръвните показатели. Абстрахирай се, че са посочени пациенти с рак, ХИВ и донори, просто при тези групи са провели конкретно изследвания.
Другото което е, че нормално в кръвотворната функция има цикли на обновяване и показателите варират естествено. 4-5 единици отгоре е нищо.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 20:26 от АА

# 563
Магнезият с най-бързо действие, който е на таблетки е Магне В6- 3×1тб. Той е лекарство без лекарско предписание и препоръчвам него, а не добавки. Разтворим вариант - Диаспорал. Аз колкото и да не ги харесвам Фортекс, новият им магнезий в течни сашета не е лош, но е хранителна добавка.
ПП не съм фен на Витаголд, но нямам отзиви за магнезия.

# 564
  • Замък сред облаците
В Магне Б6 и повечето добавки Б6 не е адекватна форма за хора с проблеми с усвояване на Б групата, само вмятам, за хората с мутации.

# 565
В Магне В6 няма проблем, защото не е висока дозата.

# 566
  • Замък сред облаците
И ниска пак не е препоръчително, както и неметилирани ФК и Б12 заради потенциалния проблем с изчистването и токсичността.

Впрочем терапевтите препоръчват най-вече магнезиевите форми с глицинат, л треонат и малат, заради добавените ползи; докато оксида се води слабоусвоима форма, но си има и своите показания.

Тъй че много зависи с какви цели го пие човек:
- за спокоен сън - магнезиев бисглицинат
- за мускулно възстановяване - магнезиев малат
- за подобряване на мозъчните функции - магнезиев л-треонат.

За дефицити - според лекарската препоръка.

Ето интересно четиво по темата: https://simonavateva.bg/koya-e-nay-dobrata-forma-na-magneziy/

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 22:07 от АА

# 567
Бъбъл, честито за прекрасната новина! Стискам палци всичко да е наред! Heart

Понеже видях, че пишете за метилираната ФК. Отначало започнах да приемам метилирана ФК на Абофарма - Абофолик мета. После обаче реших да сменя и да взема продукт, който съдържа всички витамини и минерали, които трябва да се пият. Взех си Прегнакеър, където също има ФК, но някъде прочетох, че не е метилирана.
Да пия ли само Абофолик мета и допълнително да приемам съставките, които има в Прегнакеър? Или да премина на алтернатива на Прегнакеър, където се съдържат повечето нужни витамини и добавки, но където има метилирана ФК?

# 568
  • Замък сред облаците
В комбинираните витамини доста от дозите са занижени. Съставът също не е оптимален откъм форми за усвояване или въобще за бременни (някои комбинирани витамини за бременни съдържат ретинол?!?!) Ако имаш конкретни нужди за попълване - фолат, б12, б6, вит Д, желязо и тн - се пият поотделно.

Давам пример с Прегнакеър: доза 1т дневно ти съдържа 400ед вит Д (на двн организма се нуждае минимум от 1200ед като една част също идва от слънцето /не и ако си в офис цял ден/ или от храната /ако е отглеждана под слънце/); вит Б12 е 6мкг, което е ок при хора без дефицити, с дефицит взимаш добавка от 1000мкг принерно; фолиевата е неметилирана и не става за хора с мутации, същото важи и за другите Б витамини в състава (ако не е написана конкретна форма, значи е най-базовата нискоусвоима); някои витамини и минерали пък не трябва да се комбинират в едновременен прием като магнезий и селен, вит Ц и б12 защото си пречат взаимно на усвояването.
Все повече учени отричат да има смислен ефект от комбинирани витамини и казват че е пари на вятъра+плацебо.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 22:29 от АА

# 569
Аз казвам кой е най-добрият магнезий. Все пак е лекарство, а не добавка. Има изключително висока бионаличност и няма никакъв проблем с В6 в тази му форма с тази доза дори при хора с мутации. Аз бях на конски дози В6 около 6 месеца, въпреки моите мутации, защото няма как да изпишат хранителна добавка(бях на Инозид, поради контакт с туберкулозно болен)....Магне В6 все пак се пие за 10дни до 1 месец максимум. Той не е за постоянна употреба, а само при необходимост. Всичко останало са хранителни добавки. Ако някой иска повече информация относно някое лекарство или добавка, нека да ми пише, за да не разводняваме темата. Винаги съм насреща да направя консултация. ☺️
Мога да говоря много за магнезия и формите му. Все пак най-добре усвоими и качествени си остават Магне В6 и Диаспорал. Аз за добавки винаги имам едно наум. В6 е водоразтворим и не е токсичен, когато се пие в допустимите дози за малък период от време.
ПП. АА добре си го обяснила за мултивитамините. Ако някоя дама все пак държи на мултивитамини за бременни, единствено Премама Дуо стават. Вече са с обновена формула и са подходящи за жени с мутации. ☺️

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 07:07 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт