Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 413
  • 912
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Хубаво е, че са го пререгистрирали като лекарство, преди 8г като го рекламирах си го маркетираха като хранителна добавка. То и Судокрем сега го пререгистрират като лекарство, досега беше козметика 😂

Като каза 6 месеца, се сетих че щях да пиша магнезий се взима 3 поредни месеца без предписание и после се прави пауза, ако не си следите нивата!

# 571

Нищо не мога да разбера от резултата. Може ли помощ?

# 572
  • Замък сред облаците
Потенциално имаш кондиломи на шийката. Бих пуснала HPV генотипиране на нова проба по възможност.

# 573
https://
Пуснах и всички щамове са отрицателни.
Но този резултат ме притесни.

# 574
  • Замък сред облаците
То реално HPV са над 100 типа, а у нас най-много 33 изследват. Важното е високорисковите да са ти отрицателни. Но кондиломи знам че се лекуват - изрязване плюс имунологично подсилване.

# 575
Хубаво е, че са го пререгистрирали като лекарство, преди 8г като го рекламирах си го маркетираха като хранителна добавка. То и Судокрем сега го пререгистрират като лекарство, досега беше козметика 😂

Като каза 6 месеца, се сетих че щях да пиша магнезий се взима 3 поредни месеца без предписание и после се прави пауза, ако не си следите нивата!
Да, преди доста време го регистрираха като лекарство и съответно има ограничение в дозировката и периода на прием. Обикновено е 2×1тб., при повишени нужди 3×1тб., при назначение от невролог е 3×2тб. за около 10 дни до 2 седмици. Иначе е така, всички хранителни добавки по принцип се пият 3 месеца и 1 месец се почива(има и изключения разбира се). Последно говорих с представителката преди 2 дни и каза, че вътре е лактат и да предупреждаваме да не пият повече от 2-3 таблетки без лекарско предписание.
Това за Судото не го знаех 🤣🤣🤣
Поне сега имат по-добър контрол.

# 576
  • Замък сред облаците
Без да се заяждам, но си е маркетингов трик с пререгистрацията като лекарство. Абсолютно същия състав има още Маг6, който си е добавка. Всичко е въпрос дали ще го рекламираш като леснодостъпно по ТВто за прием (без лекарско предюосание) или ще се опитваш да пробиеш при лекарите и фармацевтите, обяснявайки как на твоето лекарство са Х предимствата за техните пациенти, за да ги препоръчват те като специалисти. Но сравнителен анализ от фармацевтичните компании йок.
Не говоря наизуст, толкова години работя с екипите им за маркетинг.

# 577
Да, да, разбирам те. Обаче с чиста съвест мога да предложа него, защото минава строг контрол като ОТС, а знаеш коя комисия се занимава с добавките....
По принцип е точно обратното- за да могат да предлагат даден продукт е нужно да се регистрира като ОТС или ХД, иначе само лекарите ще го изписват. Много лекарства по лекарско предписание ги направиха ОТС, за да могат да ги рекламират и фармацевтите да ги предлагаме. Например Дименхидринат, Спазмомен, Дуспаталин 200 и т.н. Да не говорим, че им излиза в пъти по-скъпо/тромаво преминаването от добавка към лекарство. Лично за мен е странно и със сигурност качеството ще е по-високо, отколкото преди 8 години(на самите суровини имам предвид). Аз маркетинг съм учила само 1 семестър и не съм толкова навътре. Колкото до хранителните добавки, постоянно минават представители на повечето фирми, както и на лекарства, козметика и медицински изделия. Общо взето няма значение как е регистриран даден продукт, маркетингът в аптеката си върви 😁

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 23:19 от Kactus

# 578
Bubble, аз и в другата тема писах, но твоето си е едно истинско коледно чудо! Nature Star2

Аз от вчера се разписвам с подранила М. Аз се чудих защо този месец не успях да хвана пик с тестовете за О, а е било защото съм почнала късно с тях - на 10-ти ден при цикъл, който този месец беше 24 дена. Спирам инофолика на своя глава, че имам чувството, че той ми скъси така цикъла.

# 579
Има ли някоя от вас, която никога не е имала положителен тест за овулация? Този месец реших да опитам пак с тестове и отново тотален провал. Имам симптоми, които обикновено съпътстват овулация от 3-4 дни, а тестовете са си отрицателни. Не са бледи чертите, но не са положителни. И изобщо не очаквам да станат по-ярки. Преди време имах период, в който около 4-5 месеца проследявах с тестове, че даже по 2 пъти на ден съм правила в различни часове и не успявам да хвана пик на хормона. Ако съдим по тестовете, то излиза, че никога нямам овулация.

# 580
  • Замък сред облаците
След аборт може и да няма О. А и е важно да спазваш правилата.

# 581
Mommy, моите тестове за овулация също никога не ставаха с ярки черти (колкото контролната), докато не си взех тестове с по-висока чувствителност. Стандартните са с 20, а четох, че при много жени както и при мен, тази концентрация никога не се постига и съответно никога не са позитивни както трябва. После си поръчах от немския Амазон тестове с чувствителност  10 mIU/ml и вече се появява ярка черта Simple Smile

Иначе репродуктивен специалист ми беше казал, че щом почне да се появява втора по-наситена черта, да се почват опити. Не да се чака чертата да стане ярка или по-ярка от контролната.

# 582
AA, както казах, не е само сега, в миналото също съм имала само отрицателни тестове, а О е имало. След аборта ми си имах овулация, но беше по-късно. Възможно е да нямам сега, но пък имам симптоми. То дори теста да е + пак не гарантира овулация всъщност.

Gerka, не ми е хрумвало това за чувствителността. Друго, за което се сещам е, че може да имам кратък пик и да го изпускам.

# 583
Потвърждавам за тестовете за овулациям и аз доста често съм имала този проблем, последните няколко месеца обаче си вземам Овю и съм доволна оттях, успявам да засека и имам и симптоми и ми се струват надеждни.

Иначе аз се включвам с една положителна новина, излезе ми микробиологията и всичко е чисто. Ще направя контрола за уреаплазмата, обаче чак януари, защото пих доста антибиотици и трябвало време според АГ. Много ми се искаше да е преди Коледа, че да си отдъхна малко, но какво да се прави... поне по празниците бързо ще мине времето.

Исках да ви попитам как е най-добре да се вземе микробиология за мъжа ми - еякулат или урина. С моите инфекции много се притеснявам вече, той пи също АБ,  но ми се иска да съм поне за него спокойна, че бая изтрещях с тия инфекции.

# 584
  • Замък сред облаците
Минди, и на двете се прави МБ защото едното може да покаже инфекция в уринарните пътища, другото в семенните.

Моми, ти и друг път си се оплаквала от О тестовете, а забременяваш така че явно някъде бъркаш с тестовете спрямо организма си - дали ще е кога се правят, дали ще в наситеност на урината или друго - само можем да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт