Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 464
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
Вики беше почнал да яде от капките ,но от онзи ден отново отказва ,тея зъби на нас ще ни разкатаят работата. Нито спи ,нито яде

# 106
Лизи, според мен им е малко общото будуване за деня. Пробвай да увеличиш и двата интервала с по 15 минути или първо само първия, за да видиш как е. Като цяло вече им трябва едно 11 часа будуване и 2.5 часа дневен сън е много.
Аз като е такъв калищак навън я обувам със софтшел гащеризон, който мога да почистя само с мокра кърпа. Всеки ден излизаме, но днес Ава определено не искаше да е навън. Децата си играеха, тя само сгушена в мен, голям рев. Може да не ѝ е приятно в такова време, то и на мен не ми е, но се насилвам, за да не седим цял ден затворени. Другите майки се караха да не скачат децата в локвите, аз я карах да отиде да пошляпа, ама не, седя си залепена за мен 😃 голям апетит тези дни, днес си изяде рибата от кухнята, цялата порция, от месеци директно я отказваше. Даже ММ ми вика направо я хвърляй, но аз упорито си пробвам и ето че прояде 😃

# 107
Всяко дете е различно относно спането, а и не само.
Рая спи по 11-12 часа нощем, а през деня по 2-3. И това не й се отразява нито на ядене, нито на нощен сън.
Мислех я тази работа и аз, сега се наслаждавам на времето ни заедно, като се върна на работа не знам как ще смогвам, а да не говорим, че имам чувството, че изобщо нищо не умея в работен план.

Возихме се на шейна в понеделник, много й хареса! Искаше после тя да тегли шейната.

Този Сами, дано влезе в ритъма на Яна скоро! Свикването с ядене на парченца май е доста важен момент и ако не се научат навреме, после отнемало много време. Така съм чувала поне.

# 108
Плами е със сходен режим като Сами и Яна. Става към 7:30,8ч закусва. После обядва към 12:00 и ляга за обеден сън към 12:30,12:45 спи два часа и половина. Най-късно я вдигам в 15ч/15:10ч. Хапва СЗ към 16ч. Вчера към 19:30,19:45. Следва тоалет и ляга към 20:30ч. Спи си но се пробужда и плаче. Отдавам го на зъбите тя е само със седем. Венците и са адски надути. Пробвала съм я на по големи интервали,но не издържа преуморява се и вечерта става по голям ад. Аз гледам да се водя по нея и определено този режим за сега действа.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 18:20 от Милото

# 109
  • Велико Търново
На Вики откакто ѝ се усещат кучешките зъби яде както трябва, явно при нея зора е докато пробият . Само не знам как ще го прави с нощния сън, събужда се нощем и докато не отида при нея (понеже  тя спи с баща си, а аз с Мишо) не заспива и реве до вратата .

Орехче, качвам снимка, принципно спи където са възглавниците (хем да не пада, хем да не се удря в таблите и стената), но редовно заспива и на другото легло, и после я местим.

# 110
Аз не знам кога ще можем да я сложим в нормално легло, то се мята като шаран по цели нощи, колкото пъти погледна в кошарата, е с различно местоположение. Хем е в чувал, не пречи, пак се мести 🫢 Планираме като приключи със зъбите да я преместим в детската при каката, надявам се тогава да е спряла да приревава нощно време. Със съня е добре, спи по 11-12 часа на нощ, днес даже в 10 ни събуди куриера от детската кухня 🫢 Сама си премина на 1 дрямка през деня, спи към 1,30 часа на обяд. И Любовчето е луда по баща си, вечер все едно Елвис се прибира у нас, то е тичане, извиване татиииии татиииии, аз не мога да се докопам да него 😆 Аз малко ревнувам, от домашните сякаш аз съм на последно място в сърцето й 🤷‍♀️ Даже сутрин като се събуди и седне в кошарата започва "тати тати тати", викам си е толкова ли не вижда кой лежи на спалнята точно до нея 🤷‍♀️

# 111
Аз минавам да похваля ботите на ДД степ. След доста голямо чудене какви да взема Геокс на които цените са от 170 нагоре и е абсурдно да дам такива пари.  Мислех доста и за Примиджи, но навсякъде моделите,които ми допадаха бяха изчерпани като номерче което носи Плами,та накрая се спрях на ДД степ. Пламена е с доста дебел крак и широк. Взех този модел. Не ми харесва,че е доста кичозен,но пък беше намален😃Доста са леки за зимни обувки.

От естествена кожа и вълна са,водоустойчиви. Доста топли. Поръчах космонавт от намаленията в Н&М и го чакам,но доста бавят поръчките заради този черен петък. Аз не бях подготвена с нищо за студеното време. Даже шал и ръкавички няма,но утре ще видя по магазините. Плами пропусна първия сняг,понеже е леко настинала. Дават го от понеделник пак да застудява,та гледам да се подготвим за студа.
Отделно и взех са по сухия студ едни по нисички между боти и маратонки на Геокс. С тях ходи много добре. Пак са естествена кожа и вълна от серията им  first step,но са за сух студ . Изключително леки!

До някъде ме е яд,че Плами не можа да се срещне със снага от близо,понеже едно че беше болна,но и друго,че нямахме екипировка. Беше на вън,но за малко и на ръце 😃😃
Да попитам тези от вас,които ползват колички ще ползвате ли чувалчета? И как ще процедирате с обувките в тях? Моята приятелка е сложила чувалче,но маха обувките и така слага малката в него,та се чудя….
Говорих с личната и ние ще сложим ваксината за варицела,но ще изчакаме за сега. След празниците на дневен ред ще е посещение при УНГ,понеже Плами е доста често с червено гърло. Отложих и реимунизацията. Трябваше да е декември,но аз реших да е след празниците евентуално.

# 112
Колко от вас преместиха децата в друга стая? Май са малко.  И как се случи, имаше ли драми?

Сами преди малко падна от дивана по гръб... Удари си силно главата. Confounded

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 13:24 от Lizi:) :)

# 113
Милото, много са хубави обувките, ботичките на Geox, са много сладки също, тях от къде ги взе?
Ние ползваме чувалче и винаги й свалям обувките, когато е в количката. Обувам й едни шушлякови “ботушки” от HM, да й топлят на крачетата като се вози.
Също така се е научила, че се свалят обувките и сама иска да ги сваля като седне в количката.
В тая кал навън в момента (в София) излиза с гумените ботуши, те имат неопрен и топли стелки, така че не й е студено.

И аз поръчах от HM космонавт в понеделник -50%, но 74размер, нямаше 80. А четох, че били уголемени, като дойде ще видим.

Lizii, не сме я местили в друга стая, а и нямаме друга стая за сега. Живеем в много малък апартамент на този етап и за сега ще е така.

# 114
Супер са ботичките! Аз не ползвам чувал , но и слагам или гащеризон зимен върху чорапогащник , или чорапогащник и дебел панталон.В количката се вози с обувки, откакто ходи.Уточнявам само, че ако ходи в калта и цопа в локвите не ползваме количка след това.
Аделина и тя посреща баща си на вратата и го търси по различно време от деня  , най - много плаче за него ако не легне с нас да спи, но и мен си ме търси ако нещо и изчезна от погледа.
Пламинго,хубава преграда има леглото.
Браво на Ави, ч3 си е хапнала рибката.
Аз днес направих това за обяд , но с тях пробутах и малко манджа.🥳🥳🥳
Топчета от извара,кашкавал, авокадо и малко масло.Изяде половината и две "мичанка" (маслинка)

Ох, Лизи, дано нищо му няма! Преди около седмица и Ади тръгна да пада назад от лвглото и я хванах на косъм преди да си удари главата.

# 115
Милото, много са хубави обувките, ботичките на Geox, са много сладки също, тях от къде ги взе?
Ние ползваме чувалче и винаги й свалям обувките, когато е в количката. Обувам й едни шушлякови “ботушки” от HM, да й топлят на крачетата като се вози.
Също така се е научила, че се свалят обувките и сама иска да ги сваля като седне в количката.
В тая кал навън в момента (в София) излиза с гумените ботуши, те имат неопрен и топли стелки, така че не й е студено.

И аз поръчах от HM космонавт в понеделник -50%, но 74размер, нямаше 80. А четох, че били уголемени, като дойде ще видим.

Lizii, не сме я местили в друга стая, а и нямаме друга стая за сега. Живеем в много малък апартамент на този етап и за сега ще е така.
Тези на Геокс са една идея по скъпи,но ги поръчах от GSHOES.BG. Те са вносител на Геокс. Имат уникални модели,но са си цена и честно казано нямах възможност за по скъп варинат. Тези бяха също намалени на 118 лв.  Мога да кажа,че наистина са и добре на крачето и върви добре.
С биомахникс много се спъваше не знам защо.
Тези на ДД степ ги взех за 70 лв близо с доставката,което си беше направо топ попадение.
Майка ми и взе Лидлските ботушки,но са за тясно краче и ще ги подарим☺
Аз поръчах 86 размер космонавт на 50% също😃Четох че са уголемени,но пак тя едва започва зимата. Дано не и огромен,за да не се налага да заменявам,но то и номера нямаше после като гледах😃
Моето чувалче е универсално уж,но количката ми е с шити колани от моделите на Сийбекс. Не стават универсалните чувалчета,но ще го оправя на шивач ако трябва. Просто няма да дам 200 лв за чувалче. Само трябва да видя на дължина дали е Ок.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 14:07 от Милото

# 116
Лизи не мога да ти кажа да не се притесняваш ,защото и аз винаги се притеснявам при всяко падане веднъж падна и от количката ,наблюдавай го и дано няма нищо сериозно ☹️
 Аз говорих иначе с Ася Демирева относно отбиването ,каза,че е твърдо против това за го отбия след като нито той е готов нито аз . Каза,че няма смисъл от отбиването ,защото ако зависеше само от храната нямаше и възрастните хора да страдат от анемия . Препоръча ми да се консултирам с Боряна петкова специалист по темата . За кърменето каза да му давам да суче т30 м преди хранене с храна и 2 часа след  и винаги да го кърмя на неудобно за него място ,примерно на някой стол не да си легнем ,защото така ще му е удобно . Общо взето това ми каза но категорична да не го отбивамсамо ,защото примерно свекървата така е казала или ,защото има анемия.постепенно да намалявам кърменията и да му покажа ,че не винаги ,когато иска ще суче

# 117
Венче, и на нас последния месец ни се случва да спим до 9-10 🤭 аз за това не давам нашия режим за примерен 😃 но и при Ава има 11 часа непрекъснат нощен сън, за това нищо не бутам. А и аз обичам да си поспивам до късно 😃
Моята щерка не просто е луда по баща си, тя става друго дете като го види или чуе. Затваря се той да работи, тя се заиграва, спокойна 2-3 часа и в момента, в който вратата към стаята на ММ се отвори или той дойде започва едно хленчене да я вземе. Залепя му се за крака, глези се, чудо. Не че не ходи и след мен като пате след квачка 😃 но като го види започва с женски номера и капризничене 😃
Аз чувал няма да слагам, ние не ходим на дълги разходки. Ава не е седяла в количката повече от 15 минути от месеци. Тази седмица дори не сме излизали с количката, в квартала сме пеша, да се изморява 😃 че с това време не сме ходили на площадка. Иначе тя е с един много хубав непромокаем софтшел гащеризон, който е с полар отвътре. Когато беше под 0 градуса отдолу беше с чорапогащник и ватирано клинче, последните дни си е с панталонки само.
Всеки ден ме изумява с нещо ново, много е интересно общуването с нея вече. Днес влязохме до банята да си измия ръцете, а тя започна да си дърпа панталоните и да прикляква да седне на гърне. Сложих я, въпреки, че не е обичайния ѝ час и тя се изака. За пръв път си показа без аз да я слагам. Трябва да изкарам гърнето пред банята, може би ще започне да ходи до него, че сега е затворено. Имам планове след празниците да започна да слагам тренировъчни гащички, но ще видим, до тогава има много време.

# 118
Забравих да питам, вчера като говорих с терапевтката ми каза да предлагам на Сами някакви домашни гризини, тип зеленчуков чипс в ерфраер (не знам как се пише Joy), крутони  или други подобни, ако някой знае рецепти и идеи нека пише.

Нашите чували за количка са на кика боо, не бяха скъпи. Тази година не съм ги ползвала.

# 119
Забравих да питам, вчера като говорих с терапевтката ми каза да предлагам на Сами някакви домашни гризини, тип зеленчуков чипс в ерфраер (не знам как се пише Joy), крутони  или други подобни, ако някой знае рецепти и идеи нека пише.

Нашите чували за количка са на кика боо, не бяха скъпи. Тази година не съм ги ползвала.
Моето е на Лорели и то не е скъпо 70 лв.Барбалена ме насочи към него и съм супер доволна,но сега съм с друга количка. Въпреки че е универсално не става,понеже коланите на количката са шити.
Иначе Плами снощи си разби челото в таблата на спалнята и е леко зачервено,но тя само се чекне🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт