Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 538
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
plamingo, Ади е добре , още има обриви, но няма темп.РЕДАКТИРАМ СЕ : ИЗЧЕЗНАЛИ СА ОБРИВИТЕ
Иначе след морбилито вдигна еднократно на 10-ти ден някъде.Дано бързо да спада и да не вдига по - висока!
Мисс , според мен отиди и понажи снимките ако няма на тялото вмомента.
Да, ние го обсъдихме, ще отидем. Имаме доста снимки...а той има малки по крачетата, сега като го погледнах. И в горната част на бедрото в памперса. Отново изглеждат все едно бълха го е хапала, но от опита ми вече знам, че не е бълха 😊

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 12:32 от Орехче

# 301
Аз се отказах да водя Ава на морбили тази седмица, защото се притеснявам да не вдигне температура по Коледа точно. След празниците ще я минем.
Като типично лятно бебе Ава ненавижда студа. Всяко излизане ни е съпроводено с рев и много мрънкане. Видимо е нещастна навън, не иска да играе на площадката, да цапа в локвите, да се гони с децата, нищо. Залепя се за крака ми или за количката и само хленчи. Аз упорито я извеждам всеки ден,защото не може цял ден да седим затворени. Сега излязохме за 40 минутки пред блока, само на входната врата стоя. Заваля и се прибрахме, единствено за "чао" маха ентусиазирано на децата, защото знае, че се прибираме 😃 откакто си влязохме вкъщи сякаш е друго дете, играе си, усмихва се, всичко точно. Страшен характер 🤪

# 302
Криса е в понеделник на ваксина за морбили. Надявам се да не се разболее и да можем да я сложим. И на мен отначало не ми се искаше да е преди празниците, но каквото такова. Големите точно към тази ваксина не направиха абсолютно никаква реакция. Притеснява ме епидемията в Румъния и предпочитам да е ваксинирана. Сигурна съм, че и при нас ще дойде. Има доста неваксинирани, познавам и деца, които имат бележки, че са им поставени ваксини и си ходят на ДГ, но реално ваксини нямат. Цифрите, които казват по телевизията за процент ваксинирани деца изобщо не е такъв.  А и във Варна има твърде много рускоговорящи, а при тях май морбили не е задължителна, защото в класа на баткото едно от децата започна малко по късно, защото му поставяха ваксина за морбили и БЦЖ и майката го беше задължала вкъщи за около 10 дни след ваксините.

# 303
  • Велико Търново
Аз чаках да я преместим при друг личен и веднага я ваксинирахме, че да може ако има нещо да е минало до празниците, че много я проточихме тази ваксина покрай малкия.

Вики изобщо не обича да ѝ е горещо , а е лятно бебе 😄. Явно ще е като баща си, а малкия в началото му беше мноооого студено, сега е малко по- добре 😄

# 304
И Ава не търпи да ѝ е горещо, в квартала лятото беше позната като "най-голото бебе" 🤣🤣 но не е фен и като е студено, мрачно и сиво навън. Абе, мис каприз 🙄 ММ само ме бъзика, че съм си направила мини версия на себе си, да съм се оправяла.
Избил е кучешки зъб горе, явно и това допринася за мрънкането. Аз до последно не вярвах, защото апетитът и сънят не се развалиха изобщо.

# 305
Ние онзиден имахме обрив по гърдите ,но съм сигурна,че беше от претопляне . С зимно чувалчи+пижама и понякога го завивам когато ми се стори студено ,а и парното вземе ,че се включи посред нощ и явно го претоплих,абее знаех си аз. Че чувалчето не е за нас ,дащото все си мисля,че му е студено с него не мога да го възприема без одеало

# 306
Сами пък, като се прибираме и стигнем пред блока се тегли на другата страна и не иска да влезе, реве още от долу, яко е в количката попва да шрави мостове вътре и да реве, а Яна започва да реве от пред вратата на апартамента и да се тегли, че не иска да влезе.... Биха седяли повече на вън, ако има с кой да ги извеждам да ходят, определено им харесва.

# 307
Племенка също не я бърка студа. Много и харесва на вън. И тя като види,че сме пред входа започва рев😂Днес при нас вали и наредихме всичко ,като пъзели и сортери и вече се чудя какво да правим🤷♀🙄

# 308
  • Пловдив
Йони температура към 10-11 ден е нямала като ѝ сложиха ваксината за морбили. Всичк беше наред (пу-пу, да чукам на дърво!)
Аз също се стремя да излизаме всеки ден, но почти не срещаме други деца. Площадките са пусти, но не ни пречи да се люшне Йони или пързулне. Явно режима на нас е друг и сме the lone ranger 😄

# 309
Здравейте,  от време на време ви чета на "верев", но все не ми остава време да ви пиша.
Близнаците ме правят луда калинка... как ще оцелея не знам...
Нахлувам с въпрос по колко хляб е нормално да ядат децата ни?
Моите отказват да ядат манджа/супа, ако не е като попара. Хляба си го правя аз и препичам крутони. Около 2 филии на ден за двамата.  Измерих, че една филийка е 40 гр
Но сутрин са или на домашна юфка, или макарони,  палачинки, баница...все тестени.

# 310
Joy и аз това се чудя Яна яде хляб за следобедна намазан и айрян, но я спрях в един момент, защото ми се стори много, да не вземе да повърне.
В уебинарите на др Владимирова казва, че след годинка може да ядат глутен до 3 пъти на ден, но да не се прекалява.

Ей такъв слайд имаше, ама в него не пише за хлаб колко.

# 311
Моя е ял по 1 филия и половина без краищниците ,не знам дали е добре или зле

# 312
  • Бургас / Славейков
И аз се чудех за тоз хляб по колко ,че ние май прекаляваме.Сутрин закуската задължително е или кус кус ,юфка ,попара ,макарони ,някой път овесени ядки.Наобяд не давам хляб ,вечер супата със сухар и половина и ли два .Зависи от големината..Ако яде попара слагам три сухара.По рядко яде от нея.

# 313
Аз гледам да давам по два пъти на ден глутен , обикновенно обяда и вечерята, са без хляб и нищо тестено. Не знам колко е правилно.

И аз се чудех за тоз хляб по колко ,че ние май прекаляваме.Сутрин закуската задължително е или кус кус ,юфка ,попара ,макарони ,някой път овесени ядки.Наобяд не давам хляб ,вечер супата със сухар и половина и ли два .Зависи от големината..Ако яде попара слагам три сухара.По рядко яде от нея.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 22:56 от Lizi:) :)

# 314
А , Ади яде предимно хляб.
Днес я яла за закуска принцеси с яйце,сирене,кашкавал.
На обяд попара.
Следобяд нищо ,два вида ядене и правих , хапна само солети.Вечерта хляб и кашкавал и АМ мляко, разбира се , че само с това не става .
Като цяло може да яде само баница,кекс,сух хляб,намазан хляб,принцеси, солети,бисквити,мъфини и прочие.От доста време не е яла читава манджа.
Казвала съм ви, че като ми откаже манджи така и ги смесвам с попара,което пак си е хляб.По едно време поне кюфтета ядеше , вече и това не иска.Честно казано доста се напрягам.Откакто беше болна почна да и се догажда като яде разни неща.Днес от овесени ядки варени с мляко и се догади и повече не опита.Странно ,защото преди винаги ги е яла - с кисело мляко и плод, варени със сирене или сладки с пр.мляко.
И да се оплача , постоянно блъска и хвърля предмети и вика "чупи" , ама не го прави с усмивка, на игра , ами някак нервно , със злоба.Sad
Пусти зъби ли са, скука ли е , не знам.В тъпия квартал и в съседство никакви детски клубове не откривам(освен един два смотани към заведения) и наистина не знам с какво да я забавлявам.Снощи извадихме една бизи книжка ръчна изработка от рождения и ден.Им да мие зъбите на хипопотам, на бере ябълки, сезонире, да лепи цветни калинки с велкро по цветове, една "паялна" (пералня) с чорапи,простор с мини щипки.И хем е опасна , че са супер дребни някои неща, хем се заиграва някак си , хем я виждам , че не играе точно по  предназначение с нея , не е порастнала достатъчно и дърпа грубо и ще я съсипе.предпочитам след 3-4 месеца да си я има ,здрава, ззащото наистина е много хубава.И така пак нямаме нищо за игра да пазя новите играчки за Коледа.А , иначе дядо и изпрати нова шейна , голям мерак , дда се вози на нея, моля се за хубав сняг.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 14:13 от Орехче

Общи условия

Активация на акаунт