Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 50 006
  • 870
  •   1
Отговори
# 735
Поставянето на катетъра боли ли? С първоро раждане ми го сложиха след упойката.

Да бе, то не е хотел, това е ясно. Но плащаш не малка сума пари и искаш нещо в замяна. Обикновено жените искат точно разбиране и отношение в най уязвимия момент от живота си. Така че мен малко ме притесняват всички приказки за неонатологията. Но дано всичко е наред.

# 736

Да бе, то не е хотел, това е ясно. Но плащаш не малка сума пари и искаш нещо в замяна. Обикновено жените искат точно разбиране и отношение в най уязвимия момент от живота си. Така че мен малко ме притесняват всички приказки за неонатологията. Но дано всичко е наред.

За катетъра - не, не боли, при мен се усещаше като позиви за уриниране, така и ми обясниха. Мен АГ ме посъветва да си взема Уринал в последствие, просто профилактично.

За останалото, всичко ще бъде наред. Според мен много зависи от момента и натовареността на персонала. При някои мами са имали време и възможност да им покажат кърмене и смяна на памперс, аз лично просто настоявах. Не се притеснявай. 🍀

# 737
  • София
Катетърът се усеща, но аз бях доста стегната. Понякога като са ми вземали кръв е боляло повече. Абокатът повече ме боля и дразни.
Относно парите, секцио с избор на екип и двойна стая, е с около 1000 лева по-скъпо от напр. Тина Киркова. Това са едни маркови чанта и ботуши горе-долу.
Лично аз мисля, че в неонатологията бебето беше гледано добре, с идеята че там гледат сигурно 15-20, всеки ден идваха да ни информират, лекарките отговаряха на въпросите, последният ден се извини, че се е забавила. Още в неделя ми казаха, че ако всичко си върви така, във вторник по план ще ни изпишат.

# 738
  • София
Поисках катетъра да ми го сложат след спиналната и се съобразиха.

И мен ме притесняваха, включително и опит на близка и за съжаление се оказа точно така - кофти изживяване.

Дух - успех, пожелавам ти всичко да е окей.

# 739
Скоро не съм миналава покрай болницата, но как е паркирането там в момента?

# 740
  • Замък сред облаците
На сайта пишеше, че паркингът е отворен.

# 741
Трудно е. Аз вече спирам на платения в пряката, след една глоба за неправилно паркиране. Той е 3 лв на час.
Подземният към болницата е 4 лв на час.

# 742
Знаете ли дали във Вита правят фетални морфологии?

# 743
  • София
Правят си.

# 744

А чака ли се с часове както на други места? С предишна бременност ходех в Оскар и си отвисявах по 3-4 часа всеки път.

# 745
  • Sofia
Трудно е. Аз вече спирам на платения в пряката, след една глоба за неправилно паркиране. Той е 3 лв на час.
И ние спираме на паркинга в пряката. Не е далече.

# 746

А чака ли се с часове както на други места? С предишна бременност ходех в Оскар и си отвисявах по 3-4 часа всеки път.

Две от морфологиите (1 и 3) правих при д-р Мирчева и не съм чакала. Втората правих в Оскар и съжалих за прехвалените им лекари, чакането, че и мъжът ми не пуснаха, понеже имаше грип.

# 747
И аз правих две при д-р Мирчева, но тя вече е в Софиямед, а не във Вита.
Сега за третата съм избрала Фемина, понеже ми е по-близо.

# 748
Аь ходех при Мирчева в София мед.

Не е далече паркинга, ама като едва се търкаляш... понякога ми св вижда ужасно далече.

# 749
Ако някой от Вита чете - моля, направете един асансьор до лабораторията долу. (Ако има, не съм го видяла.)

Общи условия

Активация на акаунт