Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 50 102
  • 870
  •   1
Отговори
# 705
Ами да, значи Чорбова ме викаше всеки месец, това са 7 прегледа х 120 лв., и май всеки месец имаше изследвания, плюс допълнителните (спин, австралийски вирус и какво още беше), ако не се лъжа и БХС-то влизаше в пакета, накрая и тонове. Мисля, че съм го избила. Тази година през май родих.

# 706
  • Замък сред облаците
Да, сега е логично с вдигането на цените на прегледите, а пакетът не е мръднал. Супер за теб 🤗

# 707
О, аз със сигурност не съм плащала такива цени. До 6 месец ходех и по каса в друга болница, там съм пускала кръвни и микробиология. На преглед във Вита до скоро ходех 1 месечно, и то ако се падаше близо до някоя морфология не ме е гледала с ехограф. Редовно плащах по 25-30 лв. До тук ми излезе евтино. После в средата на октомври лежах в отделението, там за престой платих 300 лв, но след това два от прегледите ми бяха по 25 лв като вторични след болничен престой.
Вече от 8 мия месец може и да ми излезе по скъпо, защото съм с патологична бременност, ходя всяка седмица на тонове от началото на 8 мия месец и през две седмици на ехограф, като сега във вторник ще ходя освен във Вита и на късна фетална морфология. И при нормално протичаща бременност според мен без пакет излиза по евтино.

# 708
Ами да, значи Чорбова ме викаше всеки месец, това са 7 прегледа х 120 лв., и май всеки месец имаше изследвания, плюс допълнителните (спин, австралийски вирус и какво още беше), ако не се лъжа и БХС-то влизаше в пакета, накрая и тонове. Мисля, че съм го избила. Тази година през май родих.
И аз съм за май, но 2025. Може ли отзив за Чорбова? Препоръчвате ли я? Благодаря!

# 709
Малко е особена, но аз съм много доволна от нея. Може би е по-директна, но на мен това ми допадаше, не исках никой да ми говори за магията на бременността и раждането 🤣 Не е имало момент, в който да съм се чувствала несигурна. По време на раждането беше много мила, подкрепяща, никой не ме е пришпорвал нещо. После няколко пъти дойде да ме види в следващите дни, въпреки, че не беше на работа, а я бяха викали по спешност.

# 710
Малко е особена, но аз съм много доволна от нея. Може би е по-директна, но на мен това ми допадаше, не исках никой да ми говори за магията на бременността и раждането 🤣 Не е имало момент, в който да съм се чувствала несигурна. По време на раждането беше много мила, подкрепяща, никой не ме е пришпорвал нещо. После няколко пъти дойде да ме види в следващите дни, въпреки, че не беше на работа, а я бяха викали по спешност.
Благодаря ви. А лесно ли се комуникира с нея - обича ли да отговаря на въпроси? И също така при нужда лесно ли бих могла да се свържа с нея - по телефон, вайбър и тн? Благодаря още веднъж.

# 711
Бих казала, че по време на прегледите е доста отзивчива, винаги ми е отговаряла на всичко. Комуникацията беше по мейл  отговаря много бързо - обикновено пращам резултати и тя ми казва ок ли е, не е ли, трябва ли да ида за рецепта.

Телефонът ми го даде последните седмици, но я разбирам. Аз лично не бих я притеснявала, но такива неща съм чувала, звънят им за щяло и нещяло. За вас това може да е важно обаче, все пак да знаете.

# 712
От книжката на Вита, отговор на въпроса ми за багажа.

(Смигване към Дух за чехлите 😂)

# 713
Здравейте!
Следя се при др. Василева, но в частния ѝ кабинет. Предполагам, че тя ще каже кога и как,и какво трябва да направя към Вита за самото раждане.
Ще се радвам, ако някоя от вас също е била по този начин и сподели. До момента и болничните взимам от частния кабинет, изследвания, микробиология и тн- всичко.
За ранен, много ранен април съм иначе.
Благодаря!🤍

# 714
Здравей! Аз съм по същия начин, от самото начало се следя в кабинета й и при нея пускам МБ. На финалната права съм вече, определихме дата за секцио по медицински причини. Във Вита ще си пусна само изследването за кръвна група, мисля, че ще зачетат изследванията ми досега от други лаборатории. Поне при плановия прием, доколкото разбрах в болницата ще ми направят изследвания предния ден.
Иначе от Вита искат следните неща при прием:
- Лична карта
- Направление 7 и амбулаторен лист (д-р Василева ми ги издаде)
- Кръвна група - оригинал с подпис и печат+копие - от Вита
- HIV, WASS, HBsAg
- Лична амбулаторна карта
- Консултации проведени през бременността - последните ти изследвания, микробиология, също и ако имаш прегледи при други специалисти
- Алергии - тестуване за упойки (ако вече имате изявени алергии)

На мен ми остана само да си пусна кръвна група при тях, за алергии се чудя още.

# 715
  • София
Родих на 05.08 никой не ми е искал тест за алергии. Доктор Дойчиновски тогава ми каза, че ще ми сложат урбазон превантивно.

Нещо ново ли е? Не ми се вярва да е. Така или иначе минава интернист предния ден и при прием се обсъждат алергии.

# 716
Това да се свържеш с някой по телефон в тази болница е веднъж на високосна. Супер извервящо е. 20 пъти докато ми вдигнат веднъж, прехвърлят до Вита 2 или 1 и връзката се разпада...нови 20 набирания евентуално, ако някой вдигне Grinning брутално зле им е тази комуникация. На друго място не ми се е случвало

Излях си и ми олекна Grinning

# 717
Уточних, че е ако имате изявени алергии - към лекарства/препарати, и искате да се застраховате, иначе и за мен не е задължително. Също и Василева ми го премахна от листа като изискване.

# 718
Включвам се за д-р Китанова, въпреки че съм писала и назад. Още 5 деца мога да родя с нея! Изключително мила, спокойна и земна лекарка.
Не се следях при нея, отидох сравнително късно, след като се разколебах за Шейново и започнах да търся други варианти. Посетих доста лекари, докато си намеря нея. Ходех в частния й кабинет. Никога не съм чакала твърде много, имаше винаги индивидуален подход, макар че в началото на първите няколко прегледа се подсещаше от компютъра какви са ми терапиите. Пак казвам обаче - отидох сравнително късно при нея. Даде ми шанс да опитам нормално раждане въпреки предходно секцио 2 години по-рано. Дойде в ден неделя, почивен за нея, и стоя до вечерта с мен, когато се наложи да ми направи все пак секцио. Беше изключително подкрепяща. В дните след операцията често минаваше да ме нагледа.
На пръв поглед изглежда "обрана и сдържана", но е много мила жена.
Ако Ви се рови назад, върнете темата до януари. Родих на 14.01 и някъде около тази дата влязох тук и разказах подробно всичко, докато ми беше още прясно.

# 719
Здравейте, момичета.
Извинявам се предварително ако вече е говорено по темата, но ме интересува при секцио държат ли да бъдем без гел лак или ако го има да е прозрачен?

Общи условия

Активация на акаунт