💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 34 954
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Puki, аз също, живот и здраве Heart

# 661
в токуда пускам аз.
Май трябва да направя още една

# 662
Момичета, кой преглед е последен при аг по здравна каса, не си спомням, този когато дават 45 дневния ли е?
Иска ми се да не ходя повече там, май предния път тогава ми дадоха документи и направление и всичко.
И съответно нещо ще правят ли на този преглед - микробиология, изследвания и ала бала. Май трябваше да има едни последни изследвания, ма знам ли

# 663
А как сте с апетита? Като стане време за хранене, лошо ми става. Никакво желание за храна, каквато и да е, и любимата ми дори.
Дали ще качва бебчето като зорлем и по малко хапвам?

# 664
Направлението и изследванията имат срок доколкото помня май 30 дни и ако ти ги пуснат 45 дни преди термин няма да са валидни. Моята АГ по ЗК ще ме изражда ,пуснахме на 5.12 45 дневния ,пусна ми само микробиология и сега на 21.12 пак съм на преглед и тогава ще пуска направление и изследванията за болницата . Същото беше и с баткото преди 5 години - след 45 дневния пак ходих на преглед , гледа ме на ехограф,тогава трябваше  и да видим дали се е обърнал и евентуално да планираме секцио,както и стана .на 13.07 беше прегледа,тогава ми пусна направление и изследвания ,а секциото беше на 19.07.. Вече не знам ако ще раждаш при друг как стоят нещата

# 665
  • София
Наде, стискам палци всичко да е ок. Знам, че няма как да не се притесняваш, но вярвам, че лекарите знаят какво правят и ще бъде най-доброто за теб и бебо ❤️

# 666
На мен ми дадоха всички документи на последния преглед с АГ миналата седмица и ми пуснаха микробиология, която се взима 35гс. Помня, че предишната бременност като преносих и агто ми удължи направлението за раждане без проблем. А изследванията ако не се лъжа важат поне 3м, като в Шейново например ако са ти изтекли като срок ти пускат нови когато те приемат за раждане.

# 667
Lollo възможно е ,аз споделям моя опит,навсякъде е различно явно .Спомням си че някакво изследване даже още ми взеха когато ме приемаха в болницата,но не помня сега какво беше. А и сега е рано още ,аз сега съм 35 г.с

# 668
На мен на 45 дни преди термин ми взеха микробиология,урина и кръв...казаха месец преди термин да ида за направление и всичките ми документи...ирмов иска един куп изследвания седмица преди секциото ,както и преглед при кардиолог...иначе при мен в 34+2 бебка я измериха 2550...сега чакам пред кабинета и се моля всичко да е наред...

# 669
На мен на 45 дни преди термин ми взеха микробиология,урина и кръв...казаха месец преди термин да ида за направление и всичките ми документи...ирмов иска един куп изследвания седмица преди секциото ,както и преглед при кардиолог...иначе при мен в 34+2 бебка я измериха 2550...сега чакам пред кабинета и се моля всичко да е наред...

Всичко ще бъде наред! Чакаме да разкажеш как е минало Heart

Чудя се и аз дали да не отида днес на прегледа вместо четвъртък.

# 670
Стискаме палци Наде! Пиши после Heart

# 671
Момичета днес бях за първи път на тонове, докторката само ги погледна и каза, че всичко е нормално. Така като ви слушам с тези разкрития и шийки започвам да се притеснявам 😂 Шийката не са я гледали сигурно от 30г.с и общо взето никога не е коментирала плацента, води и т.н. Утре съм на преглед по здравна каса, та ще я питам нея какво е положението и дано вече да сме се обърнали.. вчера бях с доста болки и бебка мърдаше много та се надявам на това. От кога започнаха да ви правят прегледите за разкритие ?

# 672
На мен ще ми пускат последните МБ и изследвания в 34гс даже,и АГ ми каза, че ще ги приемат на раждането.

# 673
Момичета днес бях за първи път на тонове, докторката само ги погледна и каза, че всичко е нормално. Така като ви слушам с тези разкрития и шийки започвам да се притеснявам 😂 Шийката не са я гледали сигурно от 30г.с и общо взето никога не е коментирала плацента, води и т.н. Утре съм на преглед по здравна каса, та ще я питам нея какво е положението и дано вече да сме се обърнали.. вчера бях с доста болки и бебка мърдаше много та се надявам на това. От кога започнаха да ви правят прегледите за разкритие ?

Ако мога да те успокоя , шийката никога не са ми я мерили с вагинален и не я коментират .. единствено на втората фетална попитах лекарката за нея и тя учудена ме попита какво ме притеснявало, било дълга , измервала се при притеснение някакво от страна на лекар и до там 😃
И аз се интересувам от тези пусти прегледи за разкритие кога започват да се следят.

# 674
Мен лично за разкритие ме гледаха в 32ра седмица бях с кърваво зацапване и бях с 1см. Втория път беше миналия понеделник заради контракции и дискомфорт, бях с 2см. И двата пъти ме прегледаха в болницата и ме настаниха.  Просто във втория случай улучих моя АГ на смяна и бях спокойна.  За околоплодните и плацентата на всеки преглед ми казват как стоят нещата, а за шийката само на феталните ( не влизат в подробности само казват че е нормално за седмицата ми).

За микробиологията на мен ми дадоха направление заедно с това за очен в деня в който си взимах 45дневен болничен. Минах изследванията още същата седмица понеже се чака поне 3дни за резултати. Всичко е наред слава Богу, но имам някакво бяло течение от седмица -две.

Общи условия

Активация на акаунт