💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 34 943
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм в 45 дневен от 04.12, изследването ще правим утре доколкото разбрах следящата ме на ЗК. Също съм с някакво бяло течение втори ден (различно от това водното, което имам от самото начало и съм с вечно мокро бельо ако съм без превръзка) и се надявам всичко да е нормално

# 676
Аз ще питам не може ли да пропуснем прегледите за разкритие Joy
Иначе моята шийка я гледат всеки път, тоест през 2-3 седмици, водите също. Братовчедка ми роди със зелени води, някаква инфекция,която никой не видял ... Много ме е яд на такива Аг- та.. питайте си, нахалствайте ако трябва,все пак всичко това касае вашето бебе, никой не поема отговорност после..

# 677
Зелените води не се ли получават при преносване или и по други причини също..

# 678
Не беше преносила. Доколкото разбрах са й казали инфекция.

# 679
И моите води не бяха бистри с първото дете, до колкото знам нерядко се случва и не съм сигурна дали винаги това може да се хване през бременността. Май начина е с взимане на проба от самите води, амниоцентеза май се казваше тази процедура и хич не е безопасна.
Иначе аз съм си с течение от край време, микробиологията ми е чиста всеки път.

# 680
И аз съм с течение сигурно от края на 1я триместър, особено когато бебето беше с главата надолу( а сега е така сигурно от 22 г с и не се е променило). Много е неприятно, но щом микробиологията е окей, би трябвало да не е проблем Simple Smile

# 681
Знам че теченито е добре, когато няма миризма …. Така влагалището се предпазва от инфекция , важното е микробиологията да е с нормална флора .
Аз утре съм на тонове за първи път , нямам търпение , днес много не усещам бебчо да шава и малко се притеснявам . А за шийката и при мен не са казвали отдавна как е , до началото на ноември я мереха всеки път !

# 682
Е значи вече съм спокойна, че не съм единствената, на която не обясняват толкова подробно всеки път 😂

# 683
Оле, Надето не писа нищо! Мислим те!

Моето едното също беше със зеленикави води, тогава са следили цели двама добри аг, плюс феталните, няма как да се видят зеленикави ли са през корема. Инфекция нямах никаква. Не преносих, но беше много близо до термин, та казаха, че е възможно от това, но може и друго, всичко беше ок и с мен и с бебе.

Не е нужно да казват задължително всичко на глас, един добър лекар си ги следи нещата и ако няма нищо притеснително няма какво да изрежда непременно кое е ок, като то всичко е ок примерно.
Проверка за разкритие също не е нужна ако няма някакви предпоставки (много наближил термин, паднала тапа, болки, контракции и други). И по-добре да не се бърка току така, ако ще е секцио може и без хич проверка за разкритие да си мине цялата бременност.

# 684
И моето първо беше със зелени води. Първо като изтекоха нямах контракции и казаха,че ще изчакаме ,тъй като до 24 ч с изтекли води  било ок ,ако си под наблюдение. Но после станаха зелени и ми казаха,че бебето се е изакало и трябва да се ускори процеса, за да не се нагълта с води и да получи инфекция. За щастие след система с окситоцин родих нормално и бебе беше добре.

# 685
Момичета нашето ангелче се роди на 12.12 в 19:05 часа.. изкараха я в 34+3 г.с....51см 2720гр ❤️...докато стигна до ирмов бях с ужасно болки и разкритие 2 пръста...реши спешно секцио...бях с пълна упойка...към 19 и 30 излязох от упойката и болката беше ужасна...сложиха ми двойна доза морфин,но въобще не ми помогна....към 22:30 ми сложиха свещичка...болките изчезнаха за около 3 часа и сега пак са ужасни...немога въобще да заспя...бебка не съм я видяла...тази вечер е с кислородна палатка...помолих да ми я снимат...утре сутрин ще ме вдигнат Да ме раздвижат...но както боли...казаха,че мога и наляво и надясно да лежа но мен ме е страх да се завъртя...много искам да си гушна и цункам малката принцеса

# 686
Честита радост, Наде!
Да расте здрава и благословена малката принцеса!
А на теб желая бързо възстановяване!

# 687
Момичета нашето ангелче се роди на 12.12 в 19:05 часа.. изкараха я в 34+3 г.с....51см 2720гр ❤️...докато стигна до ирмов бях с ужасно болки и разкритие 2 пръста...реши спешно секцио...бях с пълна упойка...към 19 и 30 излязох от упойката и болката беше ужасна...сложиха ми двойна доза морфин,но въобще не ми помогна....към 22:30 ми сложиха свещичка...болките изчезнаха за около 3 часа и сега пак са ужасни...немога въобще да заспя...бебка не съм я видяла...тази вечер е с кислородна палатка...помолих да ми я снимат...утре сутрин ще ме вдигнат Да ме раздвижат...но както боли...казаха,че мога и наляво и надясно да лежа но мен ме е страх да се завъртя...много искам да си гушна и цункам малката принцеса

Наде, честита радост! Болката с всеки следващ ден ще бэде по-поносима. Днес като те вдигнат, гледай да се движиш повече. Знам колко ще те боли, но трябва да се движиш повече, за да се възстановиш по-бързо. Аз първия ден лежах и това беше груба грешка.
Свещички Профенид, ако ти дадат, биха помогнали. Успех, мила!
Малкото мишле бързо да наддава и да се гушкате 🤗

# 688
  • София
Честита бебешка радост, Наде 🥰 Минали сте най-трудното. Пожелавам ти по-бързо възстановяване и още днес да гушнеш малката принцеса ❤️

# 689
Честито, Наденце! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт